JOULUKALENTERI

Tehdään Joulun odotuksesta entistäkin ihanampaa ja toteutetaan joka päivä joku pieni hyvä teko omalle keholle. Nappaa parhaat vinkit talteen ja kerro kaverillekin. Annetaan hyvän olon toivotus jokaiselle keholle.


 

1.12.2018

Lonkankoukistajan venytys

Mikäli lonkankoukistajat ovat kireät, se voi aiheuttaa kipua selkään ja alavatsaan, heikentää suolen toimintaa, aiheuttaa ongelmia liikkumiseen (kävely, juoksu, lihaskuntoliikkeet: esim. erilaiset kyykyt ja maastaveto).

Tee näin: 

Tee kuvanmukainen venytys molemmille jaloille. Muista kannattaa vatsaa, koska vatsa on yhteydessä lonkankoukistajaan. Mitä paremmin kannatat omaa keskivartaloa venytyksen aikana, sen paremman tehon saat. Muista hengittää ja rentouttaa hartiat.

 Käy myös kurkkaamassa muut päivän ohjeet "Ulpustudio Joulukalenteri 2018" ryhmästä Facebookissa. Tänään klo:18.30 ryhmässä on livelähetys liittyen ensimmäiseen luukkuun. Nähdään silloin ;) 


2.12.2018

Tanssijan rukous

Nykyihminen pitää paljon kenkiä jalassa ja sen tähden jalkaterä voi passivoitua ja nivelten liikkuvuus heikentyä. Varsinkin jos käytetään haastavia kenkiä, jotka puristaa tai tuntuvat epämiellyttäviltä kuten osa korkokengistä tai kovakärkisistä. Tänään esiteltävä harjoitus on jaloille virkistävä ja hyväksi jalkaterien liikkuvuudelle.  

Tee näin: 

Sovita oikean käden sormet ja vasemman jalan varpaat yhteen. Ensin voi tuntua siltä ettei sormet mahdu varpaiden väliin, mutta älä luovuta heti. Pyörittele nilkkaa ympäri kädellä. Isoja ympyröitä molempiin suuntiin. Tee sama juttu vasemman käden sormilla oikealle jalalle. 

Tervetuloa mukaan livelähetykseen Facebook ryhmään klo:18.30. Nähdään! 

(Ulpustudio Joulukalenteri 2018)


3.12.2018

Tämän päivän luukusta löytyy rentoutusharjoitus. Saatat havaita uuden keinon rentoutua vain muutamassa minuutissa. Voit käyttää harjoitukseen aikaa muutamista minuuteista esim puoleen tuntiin asti. Halutessasi voit ottaa tähän mukaan kaverin ja tehdä harjoituksen niin että toinen auttaa liikuttamaan jalkateriä. 
Harjoitus on paras tehdä puoli pehmeällä tai kovalla alustalla.
Tee näin:
Asetu selin makuulle, aloita liikuttamaan nilkkaniveltä eteen ja taakse. Yritä pitää muu keho mahdollisimman rentona. Parhaimmillaan liike resonoi koko kehon läpi, auttaen rentoutumisessa. Voit tehdä liikettä erilaisessa tempossa. Välillä hitaammin, välillä nopeammin.
Jos sinulla on kaveri apuna, pyydä häntä tarttumaan päkiä kohdasta kiinni ja avustamaan liikettä tai tekemään liikkeen kokonaan sinun puolestasi.  

Tervetuloa seuraamaan livelähetystä Facebook ryhmään klo:18.30 Vierailemassa sirkustaiteilija Teemu Riihelä.


4.12.2018

Tämän päivän luukusta löytyy avaus akillesjänteelle ja jalkapohjalle. Akillesjänne on ihmisen vahvin jänne, mutta se alkaa rappeutua noin 30 ikävuoden kohdalla. Se kohtaa paljon rasitusta jo jokapäiväisessä elämässä ja lisäksi vielä enemmän hypellessä ja juostessa. Jänteen aineenvaihdunta on hidasta aina, mutta iän myötä se hidastuu entisestään - silloin akillesjännevamman riski voi kasvaa. Jumppaa, venytä ja vahvista, niin jalkasi pysyvät kunnossa!  Ja se kannattaa, sillä akillesjännevammasta toipuminen kestää. 
Tennispallo - jalkapohjan paras kaveri, oma hieroja, joka kulkee kätevästi vaikka laukussa mukana. Jalkapohjan alle ennen jumppaa tai venyttelyjä - voit välttyä krampilta tunnin aikana, voit tuntea taivuttavasi pidemmälle eteenpäin. Hiero pallolla jalkapohjaa varaamalla painoa sen päälle. Jo pari minuuttia pallon kanssa voi saada ihmeitä aikaan. Aloittelijalle tennispallo on tosi hyvä valinta, kokeneempi rullailija voi siirtyä golf tai trigger palloihin. 

Osa 2 rullaa joogamattoa tai aseta kirja isovarpaan ja seuraavan varpaan alle. pyri tuomaan kantapäätä maahan ja työnnä polvea alaspäin. 

Osa 3 tee nousuja päkiöiden päälle. Voit tehdä nousuja myös esim portaissa, jolloin saat samalla vaivalla sekä venytystä että jumppaa. 

Tervetuloa seuraamaan livelähetystä taas klo:18.30!


5.12.2018

Tästä luukusta löytyy ylärangan avaus. Voit tehdä avauksen pallolla, foam rollerilla, tiukkaan käärityllä pyyhkeellä, jossa on esim pullo sisällä tai tiukkaan käärityllä joogamatolla.
Miksi? Hyvä selkärangan liikkuvuus vähentää kipuja. Kaikenlainen liikkuvuuden ylläpito ja liikkuvuuden parantaminen on selän kunnolle tärkeää. Myös huono työasento kuormittaa ryhtiä. 
Tänään keskitymme rintarangan avaamiseen. Rintarangan liikkuvuus on tärkeää myös mm. tempaus liikkeessä, pystypunnerruksessa ja käsinseisonnassa. 
Tee näin:
Asetu rullan päälle, niin että jalat ovat koukussa ja rulla on yläselän alla. Risti kädet tukevasti pään taakse, niin että pää saa levätä käsissä (niska on rentona). Pidä keskivartalo tiukkana, taivuta ylävartaloa rullan päälle (päätä kohti lattiaa) ja nosta takaisin ylös. Halutessasi voit taivutella uloshengityksellä, hengittää sisään taivutuksessa kohti rullaa ja nousta ylös taas uloshengityksellä ja hengittää sisään ylhäällä. Pyri ajattelemaan että sisäänhegitys työntää rullaa poispäin. Kun olet mennyt sopivan ajan edestakaisin, voit jäädä rullan päälle makaamaan, niin että pää osuu (osuuko) maahan ja avata kädet yläviistoon, niin tunnet venytyksen myös hartian seudulla ja ehkä myös rintalihaksessa.
Huom Livelähetys tänään jo klo:13.00. Nähdään Facebook ryhmässä "Ulpustudio Joulukalenteri 2018" ;)

6.12.2018 Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!

Tänään juhlistetaan Suomen itsenäisyyspäivää ja tehdään vähän jumppaa sormille ja ranteille. Ei haittaa vaikka olisit matkalla pukujuhliin, tämän harjoituksen voit tehdä vaikka iltapuvussa. 
Nämä harjoitukset ovat hyviä sinulle, joka palelet sormista, sinulle joka haluat säilyttää puristuvoiman, sinulle joka haluat tehdä käsinseisontaa, sinulle joka työskentelet koneen ääressä - tai siis oikeastaan tämä harjoitus on sopiva ihan kenella vaan!
Ensimmäinen tehtävä: Tähdet - avaa sormet niin leveälle kuin mahdollista ja purista käsi pieneen nyrkkiin. Toista monta kertaa. 
Sormipeli: Etusormet ja peukalot. Peukalot tykkää ja etusormet osoittaa vuorotellen. Vaihda paikkaa niin nopeasti kuin mahdollista. 
Ranteen venytys molempiin suuntiin. 
Tervetuloa seuraamaan livelähetystä Facebook ryhmään n. klo:16.30-17.00 :)

Suomi 101 treeni sisältää alkulämmittelyn, treeniosion ja jäähdyttelyn (loppurentoutusta unohtamatta). Tee jokaista liikettä 10 toistoa tai 10 sekuntia.


7.12.2018

Tästä luukusta löytyy vartalon rullaus. Pehmeä rullaus, joka poistaa koko kehon jumeja, antaa rankaan tilaa, lisää selän liikkuvuutta ja aktivoi keskivartaloa. 
Tee näin:
Aloita seisoen hyvässä pystyasennossa. Pää aloittaa rullauksen, kädet mahdollisimman pehmeinä, rullaa nikama kerrallaan kohti lattiaa. Roiku hetki rentona ala-asennossa, polvet voivat olla hieman koukussa. Aktivoi napaa kohti selkärankaa ja rullaa takaisin pystyasentoon. Löydä hyvä ryhti. Toista.
Livelähetys Faecbook ryhmässä klo:16.00 ;)  (Ulpustudio Joulukalenteri 2018)

8.12.2018

Eilen taivuteltiin eteenpäin, niin tänään mennään vastakkaiseen suuntaan - eli tämän päivän luukussa vuorossa on taaksetaivutus. Taaksetaivutus antaa energiaa ja toimii hyvänä vastapainona istumiselle. Mikäli esim pyöräilee paljon, niin satulassa istuessa selkä on eteenpäin pyöristyneenä, ja pyöräilyn jälkeen selälle tekee todella hyvää taivutella taaksepäin. 
Taaksetaivutus voi olla ensin hyvin pelottava asia, joten aloita pienestä. Jos tuntuu kipua, älä mene niin syvälle asentoon ja muista aktivoida pakaralihaksia. Taaksetaivutuksen hyötyjä: voi toimia kivun lievittäjänä, vähentää väsymystä, avaa kehoa ja mieltä sekä vahvistaa selkärankaa.
Joogassa puhutaan usein että  ihmisen tunteet on voimakkaasti yhteydessä selkään ja kun tehdään taaksetaivutuksia, niin ei pelkästään avata selkää, vaan avataan myös itseä, mieltä ja tunteita. Kenties tämän vuoksi välillä saattaa itkettää taaksetaivutusten jälkeen. 
Tee näin: 
Aseta kädet pakaroiden yläosaan, jännitä pakaralihaksia ja vie katsetta kohti kattoa. Toista muutaman kerran. Voit myös yrittää katsoa joka kerran vähän pidemmälle, niin että lopulta tavoite on nähdä oman selän taakse. 
Livelähetys tänään klo:19.00 Facebook ryhmässä. Tervetuloa mukaan! (Ulpustudio Joulukalenteri 2018) 

9.12.2018

Tämän päivän luukusta löytyy ohjeita pakaralle. Toisinaan pakaralihas ei toimi tarpeeksi ja toisinaan se toimii liikaa. Pakaralihakset ovat ihmisen suurin ja voimakkain lihasryhmä, joten niistä on syytä pitää hyvää huolta! Kireä pakaralihas voi aiheuttaa erilaisia kipuja sekä useita ongelmia liikkeisiin. Toimimaton pakaralihas voi aiheuttaa mm. polviongelmia, tasapainon heikentymistä sekä ryhdin heikkenemistä. 
Ohje pakaroille: jumppaa ja venytä säännöllisesti! Tee vaikka näin:
Kumpparikävely: polvet hieman koukussa, kävele kumpparin kanssa sivuttain, pidä kuminauha kireällä. Tee esim 4x12 askelta.
Lantion nosto rullaten lantio ylös: Aloita koukkuselin makuulta ja rullaa lantio nikama kerrallaan ylös. Tiukista pakaralihaksia vielä ylhäällä. Alastulossa kiinnitä huomiota että selkä rullailee kauniisti takaisin lattialle. Toista 8-16 kertaa.
Venytys seinää vasten: Asetu makuulle peppu seinään kiinni. Aseta nilkka polven alapuolelle. Yritä koukistaa seinällä olevaa jalkaa alaspäin, mutta pyri pitämään alaselkä maassa. Ole sopivan aikaa ja vaihda vielä jalat tiukemmin toisiaan vasten, niin että polvet ovat peräkkäin. Venytys siirtyy tällöin hieman eri kohtaan. Toista myös toiselle jalalle.
Nähdään Facebookin livelähetyksessä! Olethan huomannut että livelähetys jää ryhmään, eli voit käydä katsomassa sen myös jälkikäteen ;) 
Ulpustudio Joulukalenteri 2018 

10.12.2018

Tämän päivän luukussa pääfokus on etureiden venytyksessä. Nelipäinen reisilihas eli etureisi ojentaa polviniveltä ja toimii lonkan koukistusliikkeissä.  Vahvoista jaloista on hyötyä, koska ne välittävät paljon voimaa ylävartaloon, kun pitää esim nostaa, kantaa tai työntää asioita. Vahvoilla jaloilla myös hyppäät korkeammalle, juokset kovempaa ja vaihdat suuntaa ketterämmin. 
Kireä reisilihas voi kuitenkin aiheuttaa kipua polviin ja estää erilaisten liikkeiden sujuvuutta - esim askelkyykky voi jäädä vajaaksi kireän reisilihaksen takia tai selkää ei pysty pitämään suorassa askelkyykyn aikana, koska etureisi kiristää niin paljon.  Itse kärsin nuoruudessani juoksijan polvesta, joka parani oikeanlaisella venyttely- ja liikkuvuusharjoittelulla.
Nimi nelipäinen reisilihas kertoo jo meille siitä, että se muodostuu neljästä erillisestä lihaksesta. Tämän takia myös sen venyttäminen on hyvä tapahtua niin että venytykselle löytyy eri suuntia. Kun siis venytät reisilihasta, liikuta polvea sivulta toiselle mikäli venytys tapahtuu pystyssä kuten kuvassa. 
Lisää aiheesta livelähetyksessä Facebookissa klo:13.30 (video on katsottavissa myös jälkikäteen). 

11.11.2018

Tämän päivän luukussa avataan hartianseutua. Tavoitteena löytää parempi ryhti ja liikkuvuutta ylävartaloon. Mitä parempi ryhti edesauttaa? Se auttaa kantamaan kehon kauniisti, se tehostaa hengitystä, se auttaa niska/hartianseudun jumeihin ja kipuhihn ja hyvä ryhti jopa auttaa jo omaan oloon sekä lisää itsevarmuutta! Ryhti paranee pikkuhiljaa säännöllisesti harjoiteltaessa, joten tee pieniä asioita joka päivä!
Tee näin:
Ojenna koko keho täyteen pituuteen ja taivuttele hieman puolelta toiselle. 
Avaa kepillä tai kuminauhalla hartioita liikuttamalla välinettä ylös ja lapaluiden taakse. Seuraavaksi vie välinettä edestä taakse kädet suorina. Pidä keskivartalo tiukkana. Älä anna selän mennä notkolle. 
Livelähetys Facebookin ryhmässä klo:18.00 :) Nähdään siellä!

Mikäli sinua kiinnostaa parantaa omaa ryhtiä enemmänkin, tule mukaan verkkovalmennukseen! Se alkaa tammikuussa 2019 :) Tämä sopii myös lahjaksi minkä kuusen alle vain... Lue lisää:


12.12.2018

Tänään luukusta ilmestyy kierto. Kiertoliike rangalle voi olla tosi vaikea, koska kiertoja normaalissa elämässä tulee aika vähän. Ne kuitenkin auttaa selän toimimisessa ja kiertoliike aktivoi myös vatsalihasten toimintaa. Kiertoliike myös lämmittää selkää ja on hyvä mm ennen saliharjoittelua. 
Tee näin:
Anna käsien liukua toisiaan vasten, kierrä puolelta toiselle niin että polvet koukistuvat kierron välissä. 
Ota joku väline käteen (voi olla pallo, juomapullo, pieni painokiekko tms) ja kierrä puolelta toiselle niin että lantio ei kierry liikkeen mukana. 
Tervetuloa seuraamaan livelähetystä Facebookkiin klo:12.00 :)

13.12.2018 - valoa talven pimeyteen

Tänään luukusta ilmestyy aurinkotervehdys.
Perinteisesti aurinkotervehdys on kehoa lämmittävä ja avaava harjoitus. Meille pohjoismaalaisille ihmisille, se kuitenkin saattaa olla haastava harjoitus ihan jo senkin vuoksi että meidän maassa on kylmä ja meidän kulttuurissa ei esim ole tapana istua syväkyykyssä päivittäin (ehkä pitäisi alkaa istumaan). Aurinkotervehdyksestä on lukuisia erilaisia versioita. Tänään keskitymme muutamaan perus liikkeeseen: 
Perusasento: Pitkät jalat, suora selkä, hyvä ryhti, kädet vartalon vieressä.
Käsien nostaminen suorina ylös, keskity siihen että kädet ovat oikeasti suorat. Ei tarvitse välttämättä saada käsiä yhteen. 
Eteenpäin taivutus: Niin kuin tekisit maastavetoa, yhtä suora selkä laskeutuu eteenpäin. 
Punnerrusasento: Pyöristä selkää, nojaa eteenpäin, niin kuin olisit varpaiden kärkien päällä.
Punnerrus: Kyynärpäät kylkiin kiinni, kun punnerrat alas. 
Kobra: Ojennus, niin että hartiat ovat alhaalla. Kyynärpäät voivat olla koukussa.
Alaspäin katsova koira: Levitä sormet niin että keskisormi osoittaa eteenpäin. Paina etusormen rystystä alaspäin. Yritä taittaa lonkkia ja nostaa istuinluita kohti kattoa. Pyöristä yläselkää. 
Nousu ylös: Astu eteenpäin taivutukseen. Nouse ylös niin kuin nostaisit maasta 100kg. Suora selkä, kädet nousee suorina sivukautta ylös.
Perusasento: Seiso hyvässä ryhdissä, palauta kädet vartalon viereen.

Tekemällä nämä hyvin, saat jo hien pintaan ja treenifiiliksen päälle. 

Livelähetys Facebookissa ylläriaikaan. Nähdään :)


14.12.2018

Tänään avataan kylkiä ja jalkoja. Sopii tosi hyvin jokaiselle, pidentää kehoa ja avaa lonkkia. Liikkeet ovat hyviä myös käsinseisontaa harjoitteleville.
Tee näin:
Istu lattialla jalat auki. Mikäli et pysty istumaan selkä suorassa, aseta pyllyn alle koroke (esim tyyny, joogablokki tai kirja).
Taivuta ensin kylkiä puolelta toiselle. Mikäli haluat lisähaasteen ota käsiin paino (käsipaino, painokiekko, kahvakuula tai vaikkapa juomapullo).
Lopuksi taivuttele mahaa kohti lattiaa. Voit aloittaa työntämällä käsillä lantion takaa. 
Nähdään livelähetyksessä myöhemmin Facebookissa!

15.12.2018

Tänään avataan rintalihasta ja hartiaa. Miten kireys vaikuttaa? Ryhti jää vajaaksi, rintakehä on tukossa ja olkapäät kääntyvät sisäänpäin. 
Tee näin:
Aseta kämmenet seinälle vähän omaa lantiota ylemmäs. Anna polvien olla koukussa ja vie rintakehää alaspäin. Voi tehdä myös esim kädet pöydän tai ikkunalaudan päällä.
Lattialla tarkista että lantio ja polvet ovat suunnilleen samassa linjassa. Vie rintakehää alaspäin. Ensimmäinen tavoite saada otsa maahan, seuraava tavoite saada rintakehä maahan. Lisähaasteen saat kun asetat rullan käsien alle.
Tervetuloa seuraamaan livelähetystä Facebookkiin klo:12.00 ;)

16.12.2018

Kahdeksan yötä jouluun on laskitko säkin? Tänään luukusta ilmestyy lapsen lepoasento ja hengitysharjoitus. Sunnuntai on hyvä päivä renoutua tavalla tai toisella, hengittää, suunnitella ja ladata sekä mieli että keho tulevaan viikkoon. Lapsen lepoasento vapauttaa selkää, hartioita, niskaa, pakaroita ja lonkkia turhasta jännityksestä. 
Joskus kun arjen kiireissä hengitys jää pinnalliseksi, se lisää stressiä kehoon. Yleensä muistamme hengittää sisään (se on vähän pakko muistaa), mutta uloshengitys voi helposti lyhentyä. Tänään tarkistamme että hengitykset on ainakin yhtä pitkiä ja ehkä jopa pidennämme hengitystä. Voi olla että se luo kehoon vieläkin rennomman sunnuntaifiiliksen ;) 
Tee näin:

Nähdään livessä Facebookissa klo:12 :)


17.12.2018 - Tämä liike on osa joulukalenterihaastetta!

Tämän päivän luukusta ilmestyy lohikäärmekyykky eli kiertävä kyykky. Tämä liike haastaa tasapainoa, liikkuvuutta ja hallintaa. 
Tee näin:
Vie jalka ristiin, tuo polvi niin alas kuin mahdollista. Mikäli haluat lisähaasteen: yritä istahtaa kyykystä aina alas asti. Pääsetkö vielä samaa reittiä ylös? Kaikki, jotka suorittavat lisähaasteen hyväksytysti 31.12.2018 mennessä saavat ylläripalkinnon SEKÄ oman nimensä Ulpustudion Ennätysten kirjaan. Tsemppiä harjoitteluun :)
Tervetuloa seuraamaan liveä klo:16.00, Nähdään Facebook ryhmässä!
Lohikäärmekyykyssä pitää astua ristiin ja mennä alaspäin niin että polvi liikkuu läheltä toista jalkaa. Yritä tuoda polvea alaspäin lähelle alajalan jalkaterää
Lohikäärmekyykyssä pitää astua ristiin ja mennä alaspäin niin että polvi liikkuu läheltä toista jalkaa. Yritä tuoda polvea alaspäin lähelle alajalan jalkaterää

18.12.2018

Nyt tulee yks mun lemppareista - halaava kierto. 
Tee näin: 
Asetu selinmakuulle, halaa omat jalkasi oikealla kädellä takareisien ja pohkeiden välistä. Avaa sen jälkeen vasen käsi sivulle, niin että rystyset ovat maassa ja kämmen ylöspäin. Uskalla kaatua oikealle kiertoon ja jos tuntuu ihan ok:lta, niin yritä vielä kääntää katse kohti vasenta kämmentä. Hengittele muutama rauhallinen hengitys. Palaa sitten käsien avulla keskelle, keinu hetki puolelta toiselle ja tee sama homma toisinpäin. 
Nähdään livessä klo:21.00 :)

19.12.2018

Tämän päivän luukusta ilmestyy vähän sekä hallintaa että liikkuvuutta. Eli nyt laitetaan syvät lihakset töihin, rullaillaan rankaa ja haetaan venytystä jalan takaosille. Tämä voi olla myös oma testi sinulle, pääsetkö rullaten ylös? Jos et pääse, ei haittaa - sillä harjoitus tekee mestarin. Voit ottaa avuksi kuminauhan tai auttaa käsillä työntämällä lattiasta. Riippuu paljon kehon mittasuhteista miten helppo rullaus on kenellekin. 
Katso video ja tee perässä :)
Livelähetys Facebookissa klo:16

20.12.2018

Jotenkin kaikki vaikuttaa hyvinkin kiireisiltä... Tänään luukusta ilmestyy yksinkertainen, simppeli ja nopea harjoitus -  hartioiden pyörittely.
Tee näin:
Nosta hartiat etukautta niin ylös kuin mahdollista. Sen jälkeen pyöräytä ne alas takakautta. Toista 5-10 kertaa. 
Livelähetys Facebookissa klo:16.00 ;)


21.12.2018

Enää 3 yötä jouluun! Tänään liikutaan syväkyykyssä. 
Haluat parantaa liikkuvutta, lisätä voimaa tai ennaltaehkäistä vammoja, syväkyykky on sinun juttusi. Vaikka syväkyykky ei aluksi olisi niin syvä, kannattaa sitä harjoitella. Jo pienellä treenillä pääsee pitkälle. Kuuntele silti omaa kehoa. Mene niin pitkälle kuin pääset.
Tee näin: 
Ensimmäisellä kerralla mene kyykkyyn niin että kantapäät saavat irrota lattiasta. Toista muutaman kerran.
Mene sitten kyykkyyn niin että kantapäät pysyvät maassa. Avaa polvia sivulle kun menet alaspäin. Jos kyykky tuntuu luonnistuvan helposti, tee pohjassa vielä jalkojen käännöt. Siirrä paino toiselle jalalle ja käännä vuorojaloin polvea sisäkiertoon ja ulkokiertoon. Tee molemmille jaloille.
Kolmannella kerralla mene kyykkyyn niin että yrität olla mahdollisimman korkeilla puolivarpailla. Tunnetko venytyksen nilkassa? 
Nähdään livessä n. klo:13.30 :) 

22.12.2018

Joogassa on paljon hyviä harjoituksia, vaikkei muuten joogaisikaan, niin osaa harjoituksista voi hyvin käyttää omassa treenissä. Tänään luukusta ilmestyy puu asento (tree pose, Vrksasana) ja tanssijan asento (dancers pose, Natarajasana).  Nämä haastavat tasapainoa, liikkuvutta ja voimaa. Tanssijan asento on paitsi jalkojen tasapaino ja liikkuvuusharjoitus - se on myös hartian ja rintakehän liikkuvuusharjoitus - kunhan vain asetat käden oikein päin!
Tee näin:
Tarkista että olet lämmin ennen kuin yrität asentoja.
Puu asennossa siirrä paino jommalle kummalle jalalle ja tuo jalkaterä aluksi nilkkaa vasten. Mikäli asento tuntuu helpolta, nosta jalkaa ylemmäs. Tee sama toisella jalalla. 
Tanssijan asennossa, ojenna käsi eteen kämmen ylöspäin. Vie se taakse pitämällä se samoin päin. Nappaa saman puolen jalasta kiinni isovarpaan puolelta (Eli jos sinulla on oikea käsi, pidä oikeasta jalasta kiinni).  Potki jalkaa ylöspäin ja tuo vasen käsi oman hartian etupuolelle. Tee sama myös toiselle puolelle.
Livelähetys Facebookissa klo:15 :)

23.12.2018

Tänään treenataan lisää liikkuvuutta lonkkiin ja pakaran seuduille. Tavoitteena päästä solmuun. Tämä asento auttaa myös lohikäärmekyykyn saavuttamisessa.
Tee näin: 
Asetu istumaan lattialle ja yritä taittaa jalat päällekkäin niin että polvet ovat peräkkäin. Yritä taivuttaa eteenpäin. 
Mikäli et pääse asentoon istuen, voit tehdä saman asennon myös selinmakuulla. Aeta jalat ristiin, niin että polvet ovat päällekkäin ja nosta paketti vatsan päälle. Halaa jalkoja polvien takaa, tai pohkeista. 
Live Facebookissa klo:12.00 :)

JOULUAATTO

Tänään kalenterissa kävellään kuin tonttu. Yritetään löytää pikkujouluista kotiin aaton viettoon ja loistetaan kuin kuusen tähti. 

Sen jälkeen avataan rintakehää ja lopuksi vetäydytään pienelle kerälle kuin joulupallo.

Ihanaa joulun aikaa! 

Tee näin:

Kävele kyykyssä ja muodosta käsistä tonttulakki. Yritä pitää kyynärpäät mahdollisimman suorina.

Kävele nelinkontin, pyri pitämään polvet irti lattiasta.

Seiso yhdellä jalalla ja tuo ristikkäinen kyynärpää kiinni polveen. Tee liike molemmille puolille.

Avaa rintakehää pallon, kaverin tai tuolin päällä tai tee silta.

Vetäydy sitten pienelle kerälle. 


Mikäli ohjeista ei saanut selvää, katso video :)

Mitä jos tänä Jouluna annetaan lahjaksi aikaa, unelmia ja hyvää oloa? Voiko sitä kääriä pakettiin? Ulpustudion verkkokaupasta löytyy henkilökohtaisia valmennuspaketteja, verkkovalmennus ryhtiin (alkaa tammikuussa 2019) ja Käsinseisontakoulu (alkaa 15.päivä tammikuuta). Halutessasi voidaan myös kustomoida ihan omanlainen lahjakortti :)