Jokainen tarvitsee joskus valmentajaa

08.08.2018

Meissä jokaisessa piilee käyttämättömiä voimia, joita ei aina saa omin neuvoin esille. Valmentajan kannustavan katseen alla on helpompi virittää keho huippusuoritukseen ja saada se extra vaihde päälle, niin treeneissä kuin kilpaillessa. Välillä on myös helpottavaa antaa vetovastuu kunnon kohentamisesta jollekin toiselle. 

Valmentajan kanssa.

Hyvä valmennus luo mahdollisuudet olosuhteille, jossa valmennettava voi ylittää itsensä, saa mahdollisuuden kehittyä ja pystyy iloitsemaan saavutetuista päämääristä.Parhaimmillaan valmennus on projekti, jossa sekä valmennettava että valmentaja oppivat uusia asioita. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin pitäisi. Voi tulla loukkaantumisia, pieleen menneitä kisoja, sairastelua, pettymyksiä tai epäonnistumisia. Avoimessa ja kannustavassa valmennus suhteessa vastoinkäymisetkin voidaan käsitellä rakentavasti ja löytää uusia tapoja vältellä vastaavanlaisia karikoita. Ja kun tulee onnistumisia, niistä osataan nauttia ja iloita yhdessä!

Jaettu pettymys on pienempi kantaa, mutta jaettu onnistuminen on moninkertainen!

Piileviä voimia ja kykyjä.

Sitä jotenkin jaksaa paremmin kun on valmentajan kannustavan katseen alla? Jostain tulee ylimääräisiä senttejä hyppyyn, lisää piruetteja keskilattialla, vähän korkeampi developpé tai muutama kilo lisää maastavetoon. Mä oon ite aina tykännyt treenaamisesta sekä itsekseni että valmentajan kanssa. Molemmissa on hyviä puolia. Mutta joka kerta kun pääsen valmennettavan rooliin, osaan nauttia siitä täysillä ja olen erittäin kiitollinen siitä, että joku toinen on siinä vieressä kannustamassa, ohjaamassa ja tukemassa sekä huutamassa että "Sä jaksat kyllä kerran vielä - nyt se viimenen toisto, sä pystyt siihen!"

Eilen mulla oli yks valloittavan ihana asiakas, jonka kanssa tehtiin pistoolikyykkyjä istuen penkille. Viimeisessä sarjassa hän puhisi mulle toistojen lomassa: "Ulpu, mä tiedän ettei tää nyt näytä siltä, mutta mä todella yritän kaikkeni, jotta mä tulisin kevyemmin alas. Ja mä yritän kyllä myös itseni vuoksi, mutta ennen kaikkea mä yritän, jotta mä tekisin vaikutuksen suhun!". Ja molemmille meistä puhkesi valtava hymy. Ja tää on mun mielestä yks ihan hyvä pointti myös, vaikkei sitä aina sanota ääneen: Tuntuu hyvältä näyttää jollekin että pystyy.

People can do more than they think they can.

                                                                     Ulpu Puhakka

Haluaisitko sinäkin päästää valmennukseen? Ota yhteyttä ulpustudio@gmail.com tai 040 7218478

Lue lisää: