Journaling in India - Osa 10

07.01.2020
Hamsasana - Swan pose
Hamsasana - Swan pose

Jokainen treeni vaikuttaa

Kesän jälkeen mun vanha kyynärpäävamma alkoi oireilemaan, mikä aiheutti mulle melkein neljän kuukauden tauon käsien harjoitteluun. Ei leuanvetoja (välillä yhdellä kädellä), ei punnerruksia, ei käsillä seisontaa, eikä painojen nostelua. En kuitenkaan lopettanut kaikkea treenaamista, vaan treenasin jalkoja, vähän juoksua ja vähän corea. En ole ikinä harjoitellut kuvan asentoa, koska oon aina ollut vähän sitä mieltä että mun voimatasot ei siihen riitä, kun jalat ja lantio painaa niin paljon. Eilen kuitenkin huvikseen lähdin sitä vähän testaamaan ja sinnehän se nousi. Harjoittelematta koko keho olikin yhtäkkiä ilmassa. Tää on mun mielestä juuri niitä mahtavia esimerkkejä, että kun treenaa ja treenaa oikein, niin keho vahvistuu ja sitten sen voiman voi käyttää moneen eri asiaan. Eri harjoitukset tukee toisiaan silloin, kun ne tehdään oikein. Silloin kun kehon ketju toimii ja silloin kun ajatus on mukana treenissä. Ja sellaista joogan pitäisi olla. Ajatuksen kanssa treenaamista.

Kuten ollaan huomattu meidän kyykkyhaasteen kanssa (Erno, Hanna-Mari ja minä kisataan siitä kuka kyykkää ensin 100kg), niin kehittyminen ei aina ole niin nopeaa kun luulisi. Silti asioita tapahtuu koko ajan. Silloin kun me alotettiin kyykkääminen, mulla meni 60kg:n kanssa n. 6 kyykkyä, nykyään 60kg:n kanssa menee 12 ihan kivasti. Eli kehitystä ON tapahtunut, vaikkei ehkä ihan sillä tahdilla kun moni odotti. Ja samaan aikaan, kun kehitystä on tapahtunut kyykyssä, on se kyykkääminen vahvistanut mun koko kehon ketjua. Joka näkyy täällä Intiassakin siinä, että mä pystyn tekemään asioita helposti, vaikken niitä ole harjoitellut vuosiin ja vaikken ole pystynyt käsillä treenaamaan neljään kuukauteen mitään. Muutos on aina hidasta, mutta asioita tapahtuu kyllä. Jaksa uskoa ja tehdä pitkäjänteisesti töitä, niin pääset nauttimaan myös tuloksista.

Change is a very slow process. It is going to take time & effort.

Eilen meillä oli myös spagaattitunti. Aluksi olin vähän ennakkoluuloinen tunnin suhteen, mutta se osoittautui tosi mielenkiintoiseksi. Sen sijaan että oltais lojuttu spagaatissa missään vaiheessa tuntia - me tehtiin aktiivisia venyttäviä harjoituksia ja voimaharjoituksia vuorotellen. Se tuntui tosi hyvältä kehossa. Se oli myös tosi raskasta, mutta paljon järkevämpää kuin pelkkä lojuminen. Samanlaiset harjoitukset olisivat olleet tosi hyviä mulle sillon kun tavoittelin spagaattia tanssiessa. Tanssiessa harrastin paljon lojumista, mikä tarkoitti silloin sitä, että mulla oli paljon passiivista notkeutta, mutta sitä oli vaikea hyödyntää esim jalannostoihin tai hyppyihin, koska voima puuttui. Treenaaminen fiksusti voi välillä olla tosi raskasta, mutta, kun käyttää aikaa ja energiaa siihen että treenaa fiksusti, saa paljon parempia tuloksia. Tee kehostasi toimivampi järkevällä tavalla. 


You can only control yourself - no one else.

Joogailuterveisin,
Ulpu Puhakka - Kehonhallinnan Koreografi

TULE TESTAAMAAN LEMPEÄÄ JOOGATUNTIA KYMPILLÄ 

KESKIVIIKKONA 22.1.2020 KLO:19.15-20.15

Varaa paikkasi ajoissa. Vahvistamme varauksesi sähköpostilla.