Journaling in India - Osa 11

09.01.2020
Picture credits @stuffthatmakesyousmile
Picture credits @stuffthatmakesyousmile

Practice must continue

Oma pitkä opetusnäyttö on suoritettu! Omasta mielestä jouduin vähän taistelemaan mun englanninkielisen ohjauksen kanssa, mutta jos britti sanoo mulle ettei se huomannut mitään, niin kai se sitten meni ihan sujuvasti. Musta sanottiin että mä olen tiukka, mutta samalla huumorintajuinen ja että mä vein tunnilla vaikeisiin asanoihin hyvien asentojen kautta. Ohjaava opettajakin pohti onko sillä mitään rakentavaa sanottavaa mulle, joten täytyy olla tyytyväinen. 
On jotenkin ristiriitaista, että vaikka on ohjannut paljon ja ohjannut myös joogaa, niin aina tällainen opetusnäytön antaminen jännittää, vaikkei siihen mitään suurempaa syytä pitäisi olla. Mutta ehkä se kertoo siitä omasta halusta olla hyvä ja luottamuksen arvoinen ja toisaalta myös siitä, että jokainen meistä epäröi aina silloin tällöin. Se kuuluu ihmisluonteen ominaisuuksiin. Ehkä samasta syystä musta on kiva päivittää omaa osaamista ja oppia uutta, koska samalla, kun oppii lisää, saa myös vahvistusta siitä että on jo hyvä ja osaa jo paljon.

Kehittyminen on epävarmuuden sietämistä, uuden oppimista ja rohkeutta tehdä 

On ollut hienoa myös nähdä luokkatoverien kehitys näiden kolmen viikon aikana. Jokainen on tehnyt ahkerasti töitä ja sen kyllä näkee. Kaikkien asanat sujuvat paljon paremmin kuin ensimmäisellä viikolla. Ollaanhan me tehty joogaa vähintään 4h päivässä. Myös opetukset ovat menneet jokaisella eteenpäin. Nyt meillä on ollut 2 x 90min joogatunnit kahtena päivänä, niin että jokainen meistä on vuorollaan pitänyt tunnin. Ja sitä ennen tehtiin opetusnäyttöjä 4 x 20min. On mahtavaa nähdä kaikkien kehittyvän näin lyhyessä ajassa. Oon tosi ylpeä mun kurssilaisista. 

Viimeiset päivät jäljellä. Muutama joogatunti, hieman teoriaa ja sit se on todistusten jako ja valmistumisjuhla. Tuntuu kuin oltaisiin aloitettu tämä matka vasta eilen. On ollut huikea reissu. Kannatti lähteä ottamaan joogasta selvää sen alkulähteille.  Joogailuterveisin
Ulpu Puhakka - Kehonhallinnan koreografi 

TULE KOKEILEMAAN JOOGAA ULPUN KANSSA KESKIVIIKKONA 22.1.2020

KLO:19.15-20.15 ULPUSTUDIOLLA. KOKEILE KYMPILLÄ, kokeilu ei sido sinua mihinkään. Varaa paikkasi ajoissa. Vahvistamme varauksesi sähköpostilla.