Journaling in India - Osa 12

10.01.2020

Sharing a passion

Tänään meidän päivän päätti ilta, jossa jokainen vuorollaan jakoi jotain omasta elämästään. Ilta oli aluksi nimeltään "talent show", mutta se vaihdettiin "sharing a passion", jotta jokaisen olisi helpompi jakaa jotain kaikkien kanssa.

Alunperin ajattelin että olisin tanssinut jonkun numeron, mutta koulutus on ollut niin intensiivinen, etten olisi ehtinyt harjoitella mitään omasta mielestäni riittävän hyvää, joten jaoin jotain muuta. Kerroin kuinka usein ulkomailla ollessani ihmiset kuvittelevat mun olevan Englannista (England / Finland) ja kuinka mun nimi aiheuttaa hämmennystä. Ja kerroin sen kuinka joku joskus ymmärtäessään, että mä tulen Suomesta sai mieleen ahaa elämyksen ”kalsarikänneistä”! Ja kuinka mä sitten olen selitellyt että tehdään me muutakin kuin vaan juopottelua alusvaatteisillaan... 

Tänään kerroin myös että olemme olleet nyt 2 kertaa peräkkäin maailman onnellisin kansa ja kun monilla oli epäuskoinen ilme, niin kerroin että meilläkin! Me tietenkin oletamme ruotsalaisten olevan onnellisempia kuin me. Mutta ollaan me onnellinen kansa. Ei välttämättä täysin avoimesti, sillä se on osa meidän luonnetta, mutta onnellisia kyllä. 

Sitten kerroin vielä että Suomella on maailmanennätys sananlaskuissa ja että kun niitä tarkastelee, niin joistakin tulee mieleen samanlainen filosofia kuin joogassa. Jonka jälkeen jaoin mielessäni olleet muillekin:


 Aatelles ei mää aika hukkaa. 

  • You won't waste time by thinking.

Ei oo kukkaan seppä syntyissään. 

  • No one can be expected to be an expert at something before they have tried it.

Joka menneitä muistelee, sitä tikulla silmään.

  • A poke in the eye for those, who dwell on the past.
  • Basically: Forgive and forget.

Kaikki on kaunista kun vaan silmät tottuu. 

  • Everything is beautiful if your eyes just get used to it.

Niin makaa, kuin petaa.

  • Actions have consequences.

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

  • The forest answers in the same way one shouts at it.
  • The world you get is the world you give away, What goes around comes around 

Elämä ei ole vain rakkautta ja riemua, se on myös tanssimista ruusuilla

  • life is not just about love and joy, life is also dancing on the roses

Tämän jälkeen opetin kaikille letkajenkkaa, joka keksittiin suomessa 1960, jonka jälkeen se itseasiassa levisi ainakin Ruotsiin, Norjaan ja Saksaan. Tosin letkajenkan lyhenne "letkis" sai muiden korvissa ajatuksen "Let's Kiss".

Tanssin jälkeen päätin sanomalla:

Lopussa kiitos seisoo

  • In the end there is a thank you

Suomessa on paljon upeita asioita, paljon asioita, jotka on hyvin ja paljon mahdollisuuksia. Niihin pitää vain tarttua. Filosofian opettajamme Nikhil sanoi, että meidän sananlaskuista huomaa, että olemme kansa luonnon keskellä. Ja niinhän se on. Samaan aikaan, kun mä henkäilen täällä näiden maisemien edessä, muistelen Suomen luontoa. Sekin on vähintään yhtä henkeä salpaava.   

Ilta oli upeita esityksiä täynnä. Runoja, laulua, tanssia, tietovisailua, akrobatiaa, huumoria ja tarinoita. Kaikki uskalsivat jakaa jotain omasta itsestään ja elämästään ja se oli arvokasta ja koskettavaa. 

Jokainen on lahjakas omalla erityisellä tavallaan ja se pitäisi kaikkien muistaa aina. 

Huomenna onkin aamujoogaa ja filosofiaa, jonka jälkeen puetaan sarit yllemme ja vietetään valmistujaisjuhlaa. Sitten vähän lisää joogailua ja pian onkin aika pakata matkalaukut ja palata Suomeen. 


Joogailuterveisin 
Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi