Journaling in India - osa 2

25.12.2019

Goal is the journey

"We teach you to do right yoga"

Deepti, Rishikesh Yogpeeth

Joku oli edellisellä kurssilla kysynyt että mitä joogaa täällä tehdään, niin että hän voi ilmoittaa asiakkailleen mitä joogaa on tulossa. Siihen meidän opettaja sanoi, että täällä opetetaan tekemään joogaa oikein. Tarkoittaen että sillä mikä sen joogan suuntaus on, on vähäinen merkitys. Tärkeintä on että osataan olla asanoissa, osataan ohjata asanoita ja ymmärretään mitä asanoissa pitäisi tapahtua. I LOVE THIS. Näin jälkikäteen katsoessani taaksenpän en mielestäni oppinut asanoita hyvin sillon kun mun joogataival alkoi. Balettitaustan ansiosta suurin osa asennoista oli mulle helppoja ja mä solahdin niihin niin vaivattomasti, että joogailu tuntui välillä jopa tylsältä. Pitkään joogasin vain joogaamisen vuoksi ja koska luulin sen tekevän keholleni hyvää. Näin myöhemmin, en ole varma kuinka hyvää se mun tekeminen silloin teki keholle. Myöhemmin mun joogataipaleelle on kuitenkin osunut mua fiksusti liikuttavia ohjaajia mm. Fatima Wittick ja Johanna Andersson, joiden ohjeilla olen tuntenut tekeväni oikeita asioita. Vastaan on tullut ohjeita, jotka on ollut vaikeita käsittää, etenkin kun on pitkään kuvitellut jotain muuta. Vastaan on tullut ohjeita, jotka on tehnyt harjoittelusta vaikeampaa. Mutta ennen kaikkea vastaan on tullut ohjeita, jotka vievät eteenpäin. Ohjeita joiden avulla tuntee kehittyvänsä. Ohjeita, joidenka avulla tekee keholleen hyvää.

Tänään pohdin joogaillessani, että aika hyvin mulla menee, vaikken ole joogaa tosi aktiivisesti viime aikoina tehnytkään. Miksi mulla siis menee niin hyvin? Mä olen liikkunut koko ajan monipuolisesti! Nyt tuli myös mieleen, että joitakin kuukausia sitten kävin muutaman kerran bikram yogassakin, joka tuntui huomattavasti helpommalta kuin aiemmin. Bikram yogassa tehdään aina samat asiat samassa ajassa ja samassa järjetyksessä, joten oli huikeaa huomata, että pitämällä kehostaan huolta, voi mennä eteenpäin jossain muussakin lajissa. Moni on pohtinut (ja itsekin hieman), että alkaako mun kyykkyharjoittelu ihan alusta tän retken jälkeen, mut mä ite jotenkin uskon, että ei se varmaan ihan alusta ainakaan ala. Varsinkin meidän iltajoogatunti on todella fyysinen. Voin kertoa että oli jalat tiukoilla ja kädet myös. Tänään joogattiin 105minuuttia, jonka jälkeen oli aika ihana olla Savasanassa (selinmakuulla n.15min, asento joka rauhoittaa kehoa ja auttaa rentoutumaan). Saa nähdä... Ihmiskoe käynnissä.

Tänään oli muutenkin aika hyvä päivä. Aamun energiat oli vähän vähäiset ties mistä syystä, mutta kylmyys ei tunnu enää niin pahalta kuin aiemmin. Deepti tutki uudestaan mun selkää ja oli sitä mieltä, että kenties siinä on jonkinsortin skolioosia, ja lantio on ehkä siitä syystä vinossa, mikä voi selittää sen kipuilun istuessa. Hassu juttu sillä toi lantion muutaman millin epätasapaino on asia, jota pohdittiin Fysioterapeutin kanssa jo muutama vuosi sitten, kun mulla oli ongelmia akillesjänteessä (Jaana Nurmisen kanssa https://www.facebook.com/fysioattitude/). Deepti antoi mulle sitten erilaisia ohjeita miten seistä, niin että lantio korjaantuu suoraksi. Seisoessani päällä tuli puheeksi myös, että päälläseisonta usein helpottaa selkäkipuja ;) Ei muutakuin kaikki muutkin vaan kohti päälläseisontaa! Jos et tiiä miten aloittaa, niin muistele joulukalenterin luukkua nro. 6, joko täältä sivujen kautta tai Facebookin ryhmästä "Ulpustudion Joulukalenteri 2019"


Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa 

Joogaterveisin,
Ulpu Puhakka - Kehonhallinnan koreografi

Amazing nature pictures by Maddy - You will find Maddy on instagram: @stuffthatmakesyousmile