Journaling in India - Osa 4

28.12.2019

Harjoittelun täytyy jatkua

Se, mikä on ollut kivaa tajuta, että se mistä meille puhutaan täällä, on itseasiassa sitä mitä mä olen puhunut asiakkaille ja itselleni jo vuosia. Kun harjoittelu on osa omaa elämäntapaa, se on paljon helpompaa toteuttaa ja pitää mukana elämässä. Jotain pientä hyvää omalle keholle joka päivä. Kun teet jotain joka päivä, asioita tapahtuu koko ajan. 

Toinen asia mitä tämä "tekniikkanatsi" rakastaa täällä, on se että oikea linjaus on kaiken a ja o. Pitää tietää mitä tekee, jotta voi saada tuloksia. I love this! Pitää tietää mitä tekee, jotta keho pysyy terveenä. Pitää tietää mitä tekee, niin voi hyvin. YES YES YES! Mä paasaan aina mun työssäni sen hyvän tekniikan puolesta, oli se sitten salitreeni, kehonhuolto, tanssi tai jooga. Tekniikka edellä. Silloin kasvaa sekä taidot, että voima ja lisäksi, keho voi hyvin. Ja seuraava, mikä on ihanaa, että jokainen nähdään yksilönä. Jos ei ole voimaa tehdä aurinkotervehdyksiä perinteisesti, niin sitten tehdään aurinkotervehdykset vaikka sängyn, pöydän tai tuolin kanssa. Just näin. Jokainen tekee sen mukaan mihin ja miten pystyy. Jos naapuri taittuu kaksinkerroin eteenpäintaivutuksessa, sun ei kuulu pakottaa omaa kehoa siihen, ellei se ole siihen valmis. 

Yoga is not stress

Reilu vuosi sitten mun kaverit kävi mun joogatunnilla Mallorcalla ja toinen oli ihan lohduton tunnin jälkeen, kun se ei tuntenut olevansa siinä yhtään hyvä. Joogassa ei ole kyse siitä kuka on hyvä. Joogassa on kyse siitä miltä keho tuntuu. Siitä että jokainen tekee omalla tasollaan hyvää omalle keholle. Se ei tarkota sitä että jooga olisi kevyttä. Ei, se on välillä tosi raskasta. Tän päivän iltatunnilla mun kädet ja jalat oli taas ihan tulessa, kun piti pysyä asanoissa niin kauan. Mutta se oli sellaista "voimakipua". Ja sitten kun sitä sietää, niin huomaa että kehittyy. Ja tunnin jälkeen on ihan mahtava fiilis levätä savasanassa (maata ruumiina lattialla peiton alla ja antaa kehon ottaa vastaan kaikki tehdyt asanat). 

Täällähän on myös kivaa se, että meillä ei ole kokeita. Me joko päästään tästä läpi tai sitten ei päästä. Mutta se ei ole kiinni jostain kokeesta, vaan ylipäätään tästä matkasta ja siitä että on tunneilla ja tekee oman tasonsa mukaisesti. Jos esim filosofia ei oo sun juttu, niin sä vaan olet tunnilla ja kuuntelet. Ei saa ottaa stressiä siitä. Ja kaikki on kyllä ihan täysillä mukana täällä. Muutama on tullut kipeäksi ja ollut muutamia tunteja poissa. Mutta kaikki terveet on olleet kaikilla tunneilla, tehneet muistiinpanoja ja opiskelleet parhaansa mukaan. Minäkin. 

Ja mä olen löytänyt avun mun paleluun. Nykyään aina ruokailun jälkeen teen joko pienen kävely- tai juoksulenkin. Tulee loppupäivälle paljon parempi lämpö kehoon ja tuntuu kyllä tosi hyvältä käydä vähän eri tavalla liikkuttamassa kehoa. Tänään juoksin temppelille, enkä ollut ihan varma ehdinkö sinne asti, koska mulle oltiin sanottu että se on liian kaukana, mutta ohitettuani pari härkää ja kysyttyäni yhdeltä paikalliselta, että onko temppeli tässä suunnassa, mihin sain tosin hieman epämääräistä intiaa vastaukseksi, mutta löysin kuin löysinkin perille ja ehdin hienosti sekä sinne ja takaisin ja mulle jäi vielä aikaakin sen lisäksi. Sillon kun mä liikun ja oon aktiivinen, niin en tunne kylmää laisinkaan, mutta istuessani paikallaan, istun kyllä sisälläkin mun talvitakki päällä. (niin istuu muutkin. Oon NIIN ilonen mun takista!) Mietin vähän, että miten tää reippailu vaikuttaa mun iltajoogatuntiin ja aluksi olin ihan että apua, en tuu selviämään, mutta lopulta kun keho lämpesi, niin se meni ihan mallikkaasti. Oli ihan mahtava tunti. Jaksoin tehdä ja yrittää loppuun asti. Ja savasana oli yhtä ihana kuin yleensäkin. 

Nythän me saatiin sellaiset minilämmittimet meidän koteihin, mutta eipä ne ihan hirmuisesti auta. Mun trikoot on pesun jälkeen neljättä päivää märät, vaikka oon aina ripustanut ne aurinkoon päivällä. Mutta onneksi Annikkan ansiosta mulla on makuupussi täällä mukana ja se pitää öisin aika hyvin lämpimänä. Välillä mulla on jopa kuuma! Saas nähdä miten mä paahdun sitten Suomessa...

Toinen mikä on huippua ja auttaa kylmyyteen, on että ruoka on lämmintä ja mausteista. Joka aterialla on jotain keittomaista, niin se auttaa siihen paleluun myös. 

4 rules of yoga:

spine should be straight

thoughts should be positive

food should be healthy and right quantity

your breathing should be calm (appr. 12 breaths per minute)

Joogailuterveisin,
Ulpu Puhakka - Kehonhallinnan Koreografi