Journaling in India - Osa 8

04.01.2020

When you do yoga without expectation, then the path opens out

Mä luulen että yksi syy miksi musta tuntuu että mä olen saanut niin paljon irti tästä koulutuksesta, on se ettei mulla ollut juurikaan odotuksia koko koulutusta varten. Mä olin vain päättänyt tulla tänne ja mennä virran mukana. Ja se on tuntunut tosi hyvältä. Moni asia joogassa on todistettu tieteen avulla, mutta paljon on asioita, joihin ei ole tieteellistä "totuutta", vaan tekemällä tuntee muutoksia kehossa ja mielessä ja omassa itsessään. Vastauksia kaikkeen ei ole, ainakaan vielä selvillä. Pitää vain luottaa ja tehdä se mikä tuntuu hyvältä ja katsoa miten oma keho siihen reagoi. 

Olin pari päivää tosi kipeenä, mulle nousi korkea kuume. Yhtenä päivänä kävin vaan suunnilleen nukkumassa kaikilla tunneilla, koska periaatteessa saa olla vain 10% tunneista poissa. Suomalaisena tämän ohjeen ottaa tosissaan ja tekee kaikkensa, jottei liiallisia poissaoloja tule. Huvittavinta oli, että meillä oli ensimmäinen opetusnäyttö ja mä makasin lattialla takkiin ja peittoon kääriytyneenä ja katselin muiden tekemistä heikkona, kunnes tuli mun vuoro. Sitten mä kuoriuduin, vedin oman osuuteni ja palasin takaisin takin ja peiton sisään. Se meni yllättävän hyvin, mutta tunnin jälkeen olin ihan loppu. Sitten mut passitettiin huoneeseen. Jonne mulle tuotiin ruoka, jota en pystynyt edes syömään. Myöhemmin sain lääkettä ja menin vain nukkumaan. Seuraavana aamuna nukuin pidempään kuin muut ja oloni koheni. Onneksi. 

Vieläkin hieman toipilaana, mutta huomattavasti paremmassa kunnossa, olen päässyt taas takaisin kaikille tunneille ja olen pystynyt jopa tekemäänkin harjoituksia. Elämä voittaa.


Tänään puhuttiin paljon stressistä ja sen vaikutuksista kehoon ja kuinka on yksi asana joka on suunnilleen ylitse muiden helpottamaan stressiä. Ja se on - PÄÄLLÄSEISONTA :D No ilmankos mä stressaan niin harvoin, kun teen niin usein päälläseisontaa. 

Stressi on nykyajan ihmisen elämässä usein läsnä. Pieninä annoksina stressi voi olla hyväksi, mutta isoina annoksina se aiheuttaa monia sairauksia. Myös masennus voi olla stressin aiheuttama reaktio. Painonhallinta voi epäonnistua stressin takia. Joku voi kärsiä unettomuudesta, mielialavaihteluista, muistiongelmista, erilaisista kivuista, mahaongelmista tai jatkuvasta sairastelusta. Ja koska jokainen meistä tuntee aina silloin tällöin stressiä, tulisi sitä osata hallita ja ennaltaehkäistä. Ja koska päälläseisonta helpottaa stressiä, suosittelen lämpimästi testaamaan ;) Jos stressitaso on liian korkea tai päälläseisonta ei onnistu, voi ensin kokeilla "OM" lausuntaa, eli lausuu ryhdikkäässä risti-istunnassa (tai muuten ryhdikkäästi istuen) AAAA-UUU-HMMMM, niin että ensin ottaa nenän kautta ilmaa sisään ja lausuu sitten. Voi aloittaa muutamasta ja pikkuhiljaa jatkaa vaikkapa kymmeneen minuuttiin. Mikäli sekä päälläseisonta, että lausunta onnistuu, voi tehdä niitä vuorotellen ja käydä lapsen lepoasennossa (polvien päällä pää lattialle) aina väleissä. 

Kokeile ja koe itse!

PS. Ei päälläseisontaa kuukautisten aikana. Ainakaan pitkiä aikoja.

Lapsen lepoasento
Lapsen lepoasento

Kuka sanoi ettei treenaaminen voisi olla hauskaa ja jännittävää? Joogailuterveisin UlpuPuhakka, 
Kehonhallinnan Koreografi