Journaling in India - Osa 9

05.01.2020

What's a difference between mosquito and a fly? 

- Fly can fly but mosquito can't mosquito

Vitsi, jonka Deepti kertoi samalla kun muut olivat seinällä tekemässä tuoliharjoitusta, jossa jalkojen välissä on blokki ja käsien välissä on blokki, käsiä nostetaan koko ajan aktiivisesti suorina seinälle ja jalat pysyy 90 asteen kulmassa. Asennossa piti pysyä vitsien ajan. 

Enää viikko jäljellä meidän koulutusta. Tänä aamun oli taas opetusnäyttö. Mulla oli vuorossa mantralausuntaa, hengitysharjoituksia ja nivel liikkeitä. Yritin illalla harjoitella mantraa, en löytänyt rytmin, enkä sävelen päästä kiinni. Mutta yhtäkkiä aamulla se menikin ihan täydellisesti. Mun oppilaat ihmettelivät miten ihmeessä mä lausuin niin hyvin ja oikeassa rytmissä. Suoraan sanottuna, vähän ihmettelin minäkin :D Pitänee varmaan tehdä vielä omat äänitykset jokaisesta mantrasta, niin että ne muistuu mieleen Suomessakin. 

2 viikkoa kasvisruokailua takana on tuntunut hyvältä. Ennen matkaa pelkäsin, että tuun nääntymään, kun ruokailut on vain kolme kertaa päivässä. Mutta loppujen lopuksi, se on ollut aika sopiva rytmi. Ainoo millon mulla on ollut nälkä on aamuisin. Kun joutuu olemaan klo:6.00-9.30 ilman ruokaa, niin se alkaa kyllä jo tuntumaan mahassa. Eikä mulla oo auttanut, että oon yrittänyt syödä illalla tosi paljon. En ehkä jatka 100% kasvissyöjänä Suomessa, mutta luultavasti painotan entistä enemmän kasvisruokailuun kuin aiemmin. Tai ehkä mä alan kokonaan kasvissyöjäksi. We will see.

Tänään illalla tehtiin yoga nidra, jonka aikana oli tarkoitus kiivetä vuorelle. Mä en tiedä mihin se vuori jäi, mä en todellakaan päässyt sinne. Ensin istuttiin risti-istunnassa ja tehtiin erilaisia lausuntoja, jotka resonoi eri puolilla kehoa. Kuulosti mun mielestä tosi hyvältä ja sain aina tuntuman sinne minne pitikin. Sitten jossain vaiheessa siirryttiin makuuasentoon ja mä muistan vielä selkeästi ohjeen että ei saa nukahtaa ja on lupa liikkua, mutta tavoite olla liikkumatta. Ja mä oon ihan varma etten mä nukahtanut! Mutta silti seuraava asia, jonka mä muistan on se että me käännyttiin kyljelle. En käsitä mitä tapahtui :D Mutta ei kaikki muutkaan päässeet vuorelle. Joku pääsi, joku nukahti, joku oli jossain omalla matkalla. Mystistä. 

Yoga nidra on eräänlainen tietoisuuden taso, johon pääsee, kun keho on täysin rento ja sitä systemaattisesti harjoittelee tiedostaen omaa sisäistä maailmaa, seuraten sanallisia ohjeita. Vähän erilainen tila kuin meditaatio. Yoga nidra on yksi syvimmistä rentoutumisen tasoista, säilyttäen samaan aikaan tietoisuuden. On tieteellisesti todistettu että yoga nidra parantaa syketasoja ja säännöllinen harjoittelu poistaa jännitystä ja ahdistusta. Sitä on käytetty myös sotilailla selviytymiseen traumaattisista kokemuksista.

Löydä aikaa ja energiaa pitääksesi itsestäsi huolta. On vain yksi sinä.


Joogailuterveisin 
Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Haluatko Ulpun joogatunnille? 

Keskiviikkoisin 22.1.2020 alkaen klo:19.15-20.15 Lempeää rentouttavaa joogaa pienryhmässä Ulpustudiolla. Tule testaamaan tuntia 10 eurolla. 

Varaa paikkasi ajoissa. Vahvistamme varauksesi sähköpostilla.