Kilojen kanssa

05.11.2019

Ulpustudiolle hankittiin 10kg:n painoliivi. Nyt kun olen sitä testaillut en ole voinut olla ajattelematta, että mitä jos mä painaisinkin 10 kiloa enemmän? Kaikki mun toiminta tuntuis tämän verran raskaammalta. Jos nyt vedän leukoja 5, niin 10 kiloa painavampana menisi vaan 1. Juokseminen tuntuisi raskaammalta ja lisäpaino rasittaisi niveliä enemmän. Vaatisi parempaa kuntoa pahtaa samalla energialla menemään töissä ja kotona. 

Kun kehoon tulee lisää painoa, oli se sitten mistä syystä tahansa, vaikuttaa se koko kehon toimintaan ja sen seurauksena se vaikuttaa omaan jaksamiseen ja toimimiseen arjessa. Jos lisäkilot ovat lihasta, voi olo olla voimakkaampi, mutta jos lisäkilot ovat rasvaa, voi olo väsähtää ja tuntua raskaalta. Isolla osalla meistä paino nousee väkisinkin iän myötä. Vanhenemisen aiheuttamat muutokset ovat kuitenkin yksilöllinen prosessi, johon voi JOKAINEN vaikuttaa omilla elintavoillaan!


Paino nousee 25 ikävuodesta 50 ikävuoteen lähinnä lisääntynen rasvan määränä. 50 ikävuoden jälkeen paino ei luultavasti nouse, koska luun- ja lihaskudoksen määrä samaan aikaan vähenee. Hyvin toteutetulla voimaharjoittelulla lihaskudoksen katoamista voi kuitenkin jarruttaa ja jopa estää. 

Olen nyt 33 vuotias ja painan n.75kg ja olen 176cm pitkä. 

Tämänhetkinen laskennallinen energiankulutukseni on päivittäin n. 2895kcal

Kahden vuoden kuluttua se on 2876kcal 

Seitsemän vuoden kuluttua energiankulutukseni on enää 2829kcal 

50 vuotiaana se on enää 2734kcal 

(mikäli siis työskentelen ja liikun vuodesta toiseen edelleen about samalla tavalla, mikäli liikuntani vähenee, vähenee energiankulutuksenikin entisestään). 

Ikä vaikuttaa aineenvaihduntaan

Moni meistä unohtaa että ikä vaikuttaa aineenvaihduntaan. Vaikka oman esimerkkini erot vaikuttavat aika pieniltä, pitää muistaa että on kyse päivittäisestä energiankulutuksesta. Ero on moninkertainen viikko-, kuukausi- ja vuositasolla tarkasteltuna. Mikä johtaa siihen, että moni ajautuu tilanteeseen, että kilot vaan tuli ja sitten ihmetellään mitä tapahtui. Se että kilot "vaan tulee" pitääkin melkolailla paikkansa. Sillä jos mikään ei muutu, niin kilot vaan tulee. Jos haluaisi pysyä samoissa vaatteissa ja samanlaisessa kehonkoostumuksessa vuodesta toiseen, jotain pitää tapahtua. Jonkun elämänosa-alueen tulee muuttua jos haluaa pitää kiinni omasta painostaan ja kehonkoostumuksestaan. 

Miten ikääntymiseen voi vaikuttaa?

Ikääntymiseen voi vaikuttaa syömällä fiksusti, liikkumalla ja huolehtimalla terveellisistä elämäntavoista. Fyysinen vanheneminen on luonnollinen osa jokaisen ihmisen elämää, mutta nykyajan kiireinen elämäntyyli stressaavine asioineen ei valitettavasti hidasta ikääntymistä vaan päinvastoin nopeuttaa sitä. 

Onko sinulla aikaa huolehtia itsestäsi riittävästi ja antaa aikaa hyville elämäntavoille? 


  Mitä pitää tehdä jos haluaa pudottaa kehoon ilmestyneitä kiloja? 


Painonpudotus ei tapahdu päivässä, eikä kuukaudessa, vaan se on hyvin tehtyjen asioiden seurausta. Ei tarvitse käydä vaa'alla jatkuvasti tarkkailemassa painoaan, vaan riittää kun luottaa siihen mitä on tekemässä ja pitää hyvää fiilistä yllä. Liiallinen mittailu ja painon tarkkailu voi aiheuttaa turhaa stressiä. Toisinaan joillekin toki mittaamattomuuskin voi olla stressin lähde, joten pysähdy ja pohdi kumpaan kategoriaan kuulut - Mikä toiminta tukee sinun matkaasi.

Menestyminen painonpudotuksessa

Menestyminen painonpudotuksessa perustuu siihen, että tekee pieniä asioita oikein joka päivä. Ei ole täydellistä totuutta eikä täydellistä epäonnistumista, vaan on jotain siltä väliltä. Välillä "oikeat valinnat" on niitä että valitsee "pienemmän pahan" tai valitsee "huonoista vaihtoehdoista" sen vähän paremman. Jos vaihtoehtona on syödä pusillinen karkkia tai puoli pussillista karkkia ja rasiallinen marjoja, valitse jälkimmäinen. 

Tuki on turva

Jokainen tarvitsee joskus tukea. Oli se tuki sitten puoliso, kaveri, valmentaja, isä tai äiti - ihan sama, mutta haasteiden edessä joku jonka kanssa voi puhua ja käydä asioita läpi, on tosi tärkeää. Tärkeää on myös että se tuki on samalla puolella. Joskus on tullut vastaan niitäkin tapauksia, että puoliso tai työkaveri tai muu läheinen ei usko omaan elämäntapamuutokseen, jolloin voi olla todella raskasta jaksaa edes itse yrittää. 

Epäonnistumisia tulee - ole valmiina

Ole realisti. Tavoitteiden saavuttaminen on harvoin yhtä mutkatonta kuin suunnitelmien tekeminen. Takaiskujen sattuessa on oltava valmis muuttamaan ja muokkaamaan suunnitelmaa. Mikäli haluaa selvitä eteenpäin epäonnistumisista huolimatta, on syytä uskoa epäonnistumiseen ja uskoa myös siihen että siitä selviää. Ole ylpeä jo yrittämisestä, unohda tulos. Lopputulos ei pelkästään ole asia jolla on väliä. Kun osaa arvostaa yrittämistä, on koko matka helpompaa. Epäonnistuminen on väliaikainen tila. Voittajat epäonnistuvat eniten <3


Haluatko saada veloituksettoman oppaan painonpudotukseen? Opi mistä mä lähden liikkeelle mun asiakkaiden kanssa. Jätä yhteystietosi alle, niin lähetän sinulle pian sähköpostia miten voit käynnistää pysyvän painonpudotuksen ja päästä onnistumiseen. 


Nyt on hyvä aika aloittaa

Terkuin 
Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi


llmainen opas pysyvään painonpudotukseen kiitos

Opi mistä ammattivalmentaja lähtee painonpudotuksessa liikkeelle. Saat oppaan sähköpostiisi pian. 

Tilaamalla oppaan hyväksyt tietosuojaehdot, eli lyhyesti: 

Saat osoitteesta ulpustudio@gmail.com tilaamasi oppaan ja myöhemmin myös tietoa uusista tuotteista ja palveluista. Halutessasi voit lopettaa postien vastaanottamisen heti kun haluat. Vastaat vain sähköpostiin, että ei enää näitä, kiitos.