Kokeilussa LIIT

25.09.2019

Kokeilimme tänään LIIT-treeniä Ulpustudiolla. LIIT on lyhenne Low Intensity Interval Training:istä. LIIT on tehokas treeni, joka tehdään matalalla sykkeellä. LIIT sopii kaikille, niin aloittelijalle kuin urheilijallekin.Kokeilimme näin:

Aloitimme lämmittelyllä ja sitten siirryimme itse LIIT-treeniin. Teimme viisi kierrosta ja jokaisen kierroksen välissä pidimme minuutin tauon. Teimme 30 sekuntia liikettä ja sitten 30 sekuntia lepoa. 

Liikkeet:

Sumo kyykky

Hidas burpee

Askelkyykky oikea

Punnerrus

Askelkyykky vasen

Hidas ristikkäinen vuorikilpeilijä

Lopetimme treenin loppuverkalla. Katso Ulpustudion Youtubekanavalta meidän lämmittely sekä loppuverkka.

LIIT - harjoittelun HYÖDYT

LIIT-harjoittelulla on monia hyötyjä. Se tekee hyvää rasva-aineenvaihdunnalle, parantaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. LIIT-harjoittelussa on pienempi riski saada vammoja treenin aikana, koska tempo on rauhallinen ja ideana on keskittyä oikeaoppiseen tekniikkaan. Harjoittelun pitäisi tuntua suht miellyttävältä, koska syke pidetään n.60-70% maksimisykkeestä. LIIT keskittyy aerobisiin liikkeisiin, joita tehdään tietyn aikaa. Liike saa tuntua lihastyöltä, mutta sen ei välttämättä tarvitse tuntua työltä uupumukseen asti. Koska sykkeen ei kuulu nousta treenissä taivaisiin, LIIT-harjoittelua voit tehdä porukassa tai ystävän kanssa ja jutella samaan aikaan. 

Toisin kuin HIIT-harjoittelu (High Intensity Interval Training), LIIT-harjoittelu sopii myös aloittelijalle. Jos sinun tekniikkasi on oikeasti timanttia ja teet treenisi hyvällä meiningillä, voit polttaa saman verran kaloreita kuin HIIT-treenissä, mutta matalammalla teholla. Aina ei tarvitsekaan mennä kovaa, vaan kevyemmälläkin treenillä voi saada samanlaisia harjoitusvaikutuksia. 

MEIDÄN KOKEMUKSEMME

Tämä oli meidän ensimmäinen LIIT-treenimme. Se oli kiva ja tuntui hyvältä. Se ei ollut liian pitkä, mutta silti tuntui tehokkaalta. Voisimme kokeilla sitä uudestaan. Jos sinä haluat, voit kokeilla meidän LIIT-treeniä kotona. 

Hyvää LIIT-treeniä!

Terveisin Ulpustudion TET harjoittelijat Olivia & Nyankir

Kiinnostaako kehonpainoharjoittelu? Lue lisää Ulpustudion pienryhmävalmennuksista:


Onnistutaan yhdessä!

Ulpustudio - Aina henkilökohtaista palvelua ajatuksella ja sydämellä<3