Kuntoilun isoin lahja

10.04.2020

Helpot treenit parantaa itseluottamusta.

Vaikeat treenit kasvattaa luonnetta.

Juteltiin tänään Juhan kanssa voimavalmennuksen ja kuntoilun parhaista puolista. Juhan sanoin voimavalmennuksen isoin lahja on mentaalisen puolen kehittyminen. Moni voi aluksi kuvitella että isojen painojen nostaminen on vaikeaa ja ajattelee ettei itse pysty siihen, mutta kun opettaa itseään treenaamaan ja lopulta opettelee ylittämään omia rajoja, on se iso juttu ja siitä saa paljon irti. Painoja nostellessa työ on toki pitkäjänteistä ja välillä vähän tylsää, mutta kun kerta kerralta saa isompia kuormia nostettua, on se hyvin konkreettinen asia ja silloin sitä huomaa, että katsos vaan mä pystyinkin siihen. 

Monille esim maksimivoimaharjoittelu ON pelottava asia, mutta usein valmentajan kannustamana lopulta huomaa että jes - mä pystyn tähän. Ja silloin se harjoittelun tuoma mentaalinen puoli voi löytää tiensä myös elämän muihin osa-alueisiin, ja tulee fiilis siitä että kaikki esteet voi voittaa kun tekee työtä sen eteen. 


Jos joku ei vielä oo huomannut, niin mä tykkään haasteista. Mä tykkään siitä että joku haastaa mut ja mä tykkään olla mukana erilaisissa leikkimielisissä kilpailuissa. Kun Juha haasto mut tekemään 100 leukaa, mä tiesin että mä tuun häviämään sen ajallisesti ihan täysin Juhalle. Sillon kun mä alotin suorittamaan sitä, mä en ollut ihan varma pystynkö tekemään kaikkia leukoja loppuun asti. Mutta arvaa miten hyvä fiilis oli kun oli puolet tehty? Ja sit rupes pikkuhiljaa tajuamaan, että kyllä mä pääsen tän loppuun asti. Siinä vaiheessa kun mä olin suorittanut kaikki leuat, mua ei oikeestaan ees kiinnostanut mikä mun aika oli tai mikä Juhan aika tulee olemaan, mä olin ylpeä itsestäni, että sain sen tehtyä. Ja ens kerralla mä tiedän, että mä saan sen tehtyä nopeammin. 

Treenaaminen tuo IHAN jokaiselle onnistumisen kokemuksia. Sillä pitkäjänteinen työ treenissä palkitaan aina. Ja jos taas niitä kokemuksia ei synny, pitää vain tarkastella muutamaa pikku yksityiskohtaa:

  • onko treenin intensiteetti riittävä
  • treenataanko tarpeeksi usein
  • treenataanko liikaa
  • syödäänkö liian vähän tai vääriä asioita
  • maltetaanko levätä tarpeeksi
  • onko suoritustekniikka kunnossa

Mua aina harmittaa tapaukset, joissa sanotaan että mä oon treenannu vaikka 4 vuotta leuanvetoo ja se ei vieläkään mee. Tällasissa tapauksissa toivon että lähdettäis rohkeasti kysymään ammattilaiselta neuvoa. Jokuhan siinä selkeesti on pielessä. 

Yks parhaista asioista mitä yks asiakas sano mulle tällä viikolla oli, että kun se on treenannut edes vähän aamulla, niin on heti sellanen olo, että jotain on tapahtunut, jotain on saanut jo aikaiseksi. Ja käyttämällä energiaa usein myös saa energiaa. 

Musta oli ihanaa että yhdellä voimatunnilla Taija teki maastavetoo ja ekalla kierroksella se tanko nousi maasta, mutta selkeästi vaan usko loppu tekemisessä kesken. Sit vaan tartuttiin tankoon uudestaan ja 100kg nousi ylös. Vielä mahtavampaa oli kun joku tyyppi somen kautta innostui Taijan videoista nostamaan oman ennätyksensä maasta. 

Juha sano tänään hyvin, että jos on luottamuspula oman maven kanssa, niin sit vaikka yrittää nostoa 5-10s ennen kuin päästää tangosta irti. Eikä niin että nostaa 2s ja tiputtaa. Vaikka se tanko ei liikkuis mihinkään, niin pitää sen työn käynnissä vähintään 5s. Jos ei tanko nouse, niin ei se haittaa, mutta ainakin sen 5s aikana on ehtiny oikeasti yrittää. 

Treenaamisesta saa niin paljon hyötyjä, että mä todella toivon että ihmiset löytää halun jaksaa kehittyä ja kehittää itseään kuntoillen myös nyt tämän korona tilanteen aikana. Tämän takia me Ulpustudiolla halutaan inspiroida jokaista liikkumaan ja liikuttamaan kehoaan niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Jotta kynnys on mahdollisimman matalalla me tarjotaan neljän viikon veloitukseton ulkovalmennus alkaen 22.4 ja jos ulkotreenit ei oo se juttu, niin tarjotaan halukkaille kokeilijoille 10 euron kertakokeilua etävalmennuksessa. Mikäli haluat mukaan tai tiedät kaverin jolle tää olis the Juttu - Lue lisää:

Jos kaikki tuntuu haastavalta tällä hetkellä, suosittelen tekemään oman kannustusmaljan itselle. Sen tekeminen onnistuu näin:

Valitse sopiva malja, astia tms.

Kirjoittele lapulle kannustavia lauseita kuten esim "sä oot hyvä" "jes, pystyt tähän kyllä" "älä menetä toivoasi vielä tänään" "sussa on enemmän voimaa kuin uskot" "sinä pystyt siihen" "hei kaunis"

Sit vaan laitat lappuset maljaan, ja luet niitä itselle ääneen aina kun on sellanen olo ettei jaksa, kykene tai pysty. 

Lappuset voi käyttää uudestaan ja niitä voi lähetellä myös kavereille. 


Jos tarviit, niin mäkin voin alkaa lähettelemään sulle näitä kannustavia lauseita. Laitat mulle vaan sähköpostia 

ulpustudio@gmail.com 


Darling, just believe in Yourself!

Ihanaa pääsiäistä ja nautitaan elämästä niin hyvin kuin voidaan 

- päivä kerrallaan tietty <3


Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka

Ps. Jos tykkäsit jutusta, niin jaa se myös kaverille <3