Merkitys

03.04.2020

Sanojen voima. Viime aikoina on ollut ihan mahtavaa tuntea ja nähdä kiitollisuutta sekä itsessä että muissa. Erikoista tilannetta on ollut päällä noin kaksi viikkoa ja edessä on vielä tuntematon ajanjakso. Epätietoisuuden keskellä eläminen ei ole helppoa, mutta voimme vaikuttaa siihen olemalla lempeitä, empaattisia ja ystävällisiä. Jokaisella on oikeus tuntea erilaisia tunteita, niin hyviä kuin pahojakin. Nyt on aika silittää itseään hartialle ja antaa aikaa tunteille. Jos väsyttää, lepää. Jos on energiaa, käytä sitä. Jos et tiedä mihin, kysy voiko olla avuksi. On aika toimia yhdessä, vaikka ollaan erillään. 

Mä annoin eilen Ulpustudion aamunavauksessa tehtävän miettiä ketkä on sellaisia ihmisiä jotka antaa itselle energiaa ja sitten päivän aikana lähettää niille ihmisille tekstari. Me tiedostetaan usein keitä ne ihmiset on, mutta pitäiskö niille kertoa siitä useammin? Kuinka moni ilahtuisi viestistä: "hei, mahtavaa että sä olet olemassa. Oot hyvä tyyppi." 

Ole sinä ensimmäinen, joka lähettää viestin eteenpäin. 

Mulla on ollut seinällä yli vuosi sitten tehty ajatuskartta, johon mä olen kirjoittanut mitkä asiat on musta kivoja ja tärkeitä. Siellä lukee:

  • treenit
  • hyvä ruoka
  • musiikki
  • lukeminen (tää on kyllä ehkä enemmän tiedon hankinta)
  • sosiaalinen puuhastelu

Noi muut varmaan on varmaan aika selkeitä juttuja, mutta tota viimestä mä haluan vähän avata. Vaikka ei ehkä päällepäin huomaa, niin mä olen välillä vähän akward sosiaalisissa tilanteissa. MUTTA kun niihin tilanteisiin liittyy puuhastelu, niin mä olen kuin kala vedessä. Esim. juhlissa seurustelu, not really my thing, mutta jos voi auttaa vaikka emännöinnissä tai olla avuksi, niin I am your gal. Legojen rakentelu, ihan mun lempipuuhaa - ollut aina. Pelit ja leikit - toimii edelleen aikuisena. Ja ehkä näistä syistä musta on kivaa puuhastella myös nyt. Mä rakastan tän hetken tuomia haasteita ja oon mielelläni mukana eri jutuissa, kuten esim tässä kyykkyhaasteessa:


Säkin voit muuten ottaa osaa tähän kyykky hommaan. Soita biisi "Bring Sally up" ja kyykkää sen tahdissa. Squat the spirit! 

Mun mielestä on huikeeta, miten ihmiset on yhdistäneet eri tavalla voimiaan nyt tän koronahaasteen aikana. Tyhjästä ilmestyi Sisumarket, josta voi hamstraa pienyrittäjien palveluita kuin vessapaperia. Facebook täyttyi erilaisista korona -klubi -karanteeni -killer yms muista ryhmistä heti tilanteen alkumetreillä. Tuntemattomat ihmiset tarjoavat toisilleen erilaisia naapuriapuja ja käyvät toistensa puolesta kaupassa. Mun mielestä ihailtavaa toimintaa. Hyvä me! 

Erilainen yhteen hiileen puhaltaminen myös luo merkitystä niin jokaiselle yksilölle kuin yhteisöillekin, joten pidetään yhtä. Annetaan toivon elää ja pysytään terveinä ja rohkeina. 

Tämä on vain väliaikaista.


Pysy rauhallisena ja hyväksy, ettei kaikkea voi hallita juuri nyt.

Mutta niihin asioihin mihin sinä voit vaikuttaa, vaikuta. 

Ole merkityksellinen. 

Sillä sinä olet tärkeä.

Kuva Arttu Kokkonen
Kuva Arttu Kokkonen

Voimaa, iloa ja energiaa sinulle, toivottaa 

Kehonhallinnan Koreografi 

Ulpu Puhakka


Ps. sisuuntumisen johdosta syntyi sisumarket. 


Nyt sitä on kaupan. Suomalaista sisua. Sinullekin.