Mikset tykkää

10.02.2020

Mun ammatissa on paljon kaikkee ihanaa, mutta yks asia, joka mua harmittaa aina silloin tällöin on se kuinka ihmiset ei tykkää omasta kehostaan tai joistakin osista siinä. Sillon sitä vaan pohtii, että vitsi kun toi ihminen näkisi itsensä jonkun toisen silmin tai vaikka mun silmin, niin se tajuais mun hämmästyksen kun mä ihmettelen, että "mikset tykkää?!!" Niinä hetkinä mä usein pohdin että toi tarttis nyt kyllä enemmän hypnotisointia kuin mun treeniä... Toki varmasti ihan jokaisella meistä on omat kohdat vartalossa, joista ei tykkää. Mutta kuinka paljon väliä sillä loppujen lopuksi on ja kuinka paljon me annetaan sen häiritä meidän elämää? Pitäiskö sitä omaa päätä vähän treenaa niin, että ne kohdat häiritsisi vähän vähemmän, eikä esim rajoittaisi meidän shortsien käyttöä


Silloin kun mun pääammattina oli olla tanssija, voin rehellisesti sanoa, että mä niin vihasin mun reisiä. Muistan yhenkin dueton Kuubassa jota tanssin, jossa mulla oli valkoinen koko trikoo päällä. Siis apua, sellainen nakinkuori - ja  se tuntu ihan kauheelta mennä esiintymään siinä. Mutta kertaakaan ei kyllä kukaan yleisöstä tullut mulle sanomaan, että kauheeta, noi sun reidet :D Yks ryhmän tanssija tosin kyllä sano että Ulpu tossa puvussa sun pää näyttää liian pieneltä tohon sun kroppaan nähden. Siitä varmaan jäikin joku pysyvä jälki mulle, kun mä nytkin huomautin viikko sitten Saint Katariina kampaamossa Jaanalle, että ois sitten kiva jos mun pää ei näytä liian pieneltä.. 

Tanssihommien jäädessä vähän vähemmälle, niitä reisiä ei ole edes ehtinyt miettimään, kun on vaan menny ja tehny kaikkee kiinnittämättä huomiota siihen omaan ulkonäköön. Kunnes sitten viime kesänä, olin sattumalta samalla keikalla burleski taiteilijan kanssa, joka oli ihan että "wau noi sun reidet! Vitsi miten mageet, niin näkyy, että sä oot treenannu!" Ja sit mä olin kyllä itekin ihan että wau sä huomasit että mä oon treenannu ja - mun jalat, onpa ne kyllä treenatun näkösetkin, aika siistiä! 

Ulpustudiolle saa tulla muuttamaan kehonkoostumusta ja muokkaamaan kehoa, mutta mä toivon että samalla kun sitä tehdään, niin oltais A) ensinnäkin tosi iloisia siitä omasta kehosta, että se pystyy ihan vaan esim. treenaamaan ja toimimaan ja sit B) mun mielestä olis myös tosi tosi tosi tärkeää olla joka päivä tyytyväinen ja ilonen siitä miltä ite näyttää. Mä oon nähnyt monta surullista ja onnistunutta muutostarinaa, jossa lähtötilanteessa ollaan oltu tyytymättömiä omaan kehoon ja sit ollaan tehty hirmuisesti töitä ja silti ollaan edelleen oltu tyytymättömiä siihen muuttuneeseen kehoon. Että aaargh. Jumppaa sitä päätä samalla kun pumppaat sitä kroppaa. UGGH, olen puhunut.

Sinä päätät  : ) :

Onni löytyy eläen, ei pyrkien

Elämä on turhan lyhyt viettää se tyytymättömänä eläen omassa kehossa. Ole tyytyväinen jo tänään ja ole kiltti myös itsellesi. 

- Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Ystävänpäivän demotreenit Ulpustudiolla:

Matalan kynnyksen treenit, joihin voi saapua hyvällä mielellä ja lähteä vielä paremmalla ;) 

Klo:16.45 Ystävänpäivän voima & HIIT

Klo: 18.00 Ystävällinen jooga 

treeni kestää 45min. 15eur/2 hlöä

Ilmoittaudu ulpustudio@gmail.com tai 040 7218478 


Ps. Osallistu myös arvontaan Ulpustudion Facebookissa tai IG:ssä ja voita kolmen kerran pt paketti sinulle ja ystävällesi.