Miksi pitäisi olla vahva?

13.05.2020

Niin, miksi tosiaan nykypäivänä pitäisi olla vahva fyysisesti tai henkisesti? Me
elämme aikamoisen yltäkylläisyyden keskellä ja suurimman osan fyysisistä töistä tekevät koneet puolestamme. Jos meillä on henkisesti paha olla, niin siihenkin löytyy aika iso kirjo erilaisia palveluita, jotka voivat meitä auttaa, kun emme itse selviydy ahdistavien ajatustemme kanssa. 

Mitä hyötyä vahvuudesta siis nykypäivänä oikein on, kun lähes kaikki annetaan meille valmiina tarjottimella, ilman että joudumme itse kovasti ponnistelemaan jonkin eteen?

Tämä on hyvä kysymys ja itse yritän vastata siihen kertomalla mitä mielestäni voima ja vahvuus oikein tarkoittaa. 

Vahvuus on sitä, että jaksaa selviytyä niistä haasteista ja koettelemuksista, joita elämä eteesi heittää.

Vahvuus on sitä, että vanhanakin jaksaa kantaa omat kauppakassit kotiin eikä ole riippuvainen muiden avusta.

Vahvuus on sitä, että voi tavoitella elämässä mitä haluaa, ilman että oma fyysinen toimintakyky sitä estäisi.

Henkinen vahvuus on sitä, että sietää myös epävarmuutta sekä ikäviä tunteita.

Henkinen vahvuus on sitä, että jaksaa mennä eteenpäin uskoen itseensä ja tulevaisuuteen. 

Me kaikki synnymme avuttomina ja heiveröisinä tähän maailmaan. Kenelläkään ei ole valmiina vahvuutta selviytyä hyvin tässä maailmassa. Se miten se henkinen tai fyysinen vahvuus saadaan, niin se rakennetaan. Henkistä vahvuutta meitä auttavat rakentamaan esimerkiksi vanhemmat, ystävät, opettajat, valmentajat ja elämän kokemuksista oppiminen. 

Fyysinen vahvuus rakennetaan salilla, urheilukentillä, urheiluhalleissa, seuroissa ja missä vaan, missä voit laittaa itsesi likoon ja ponnistella hieman oman mukavuusalueesi ulkopuolella. Fyysinen vahvuus rakennetaan kovalla työllä ja siinä ohessa myös henkinen vahvuutesi kasvaa, kun ylität itsesi ja huomaat, että sinä voit kehittyä paremmaksi. Sinusta voi tulla vahvempi, jos vain päätät sen tehdä. Se on sinun valintasi ei kenenkään muun ja kun sinä onnistut siinä se on myös sinun ansiotasi, koska sinä teit sen työn, etkä luovuttanut heti kun tuli pieni vastoinkäyminen vastaan, vaan opit siitä ja yritit uudestaan, kunnes selätit sen ongelman ja sinusta tuli vahvempi fyysisesti ja henkisesti.

Joten miksi olla vahva?

Siksi, että voit ylpeänä seistä omilla jaloillasi tietäen, että sinä olet se kantava
tukipilari, josta muut saavat tukea hädän hetkellä. Sinun vahvuudellasi voit  inspiroida myös muita olemaan vahvempia versioita itsestään, jotta me kaikki voimme olla paremmin toistemme tukena myös hädän hetkellä tietäen, että meitä tukevat vahvat ihmiset elämässämme ja että olemme osa vahvaa yhteisöä, jossa kannustamme sekä iloitsemme toistemme saavutuksista ja saaden niistä intoa yrittää itse vielä paremmin!


Ollaan vahvoja yhdessä.

Voimavalmennusta intohimolla 

Juha Hyyrynen kunto- ja voimavalmentajasi

HALUATKO kokeilla valmennusta ilman sitoutumista?