Miltä tuntuu olla personal trainerin valmennettavana

29.09.2018

Moni meistä kaipaa välillä ammattilaisen näkökulmaa elämäntapamuutokseen tai liikkumiseen, mutta joskus valmennus voi tuntua etukäteen pelottavalta, kalliilta ja jännittävältä. Kysyin Annalta muutaman kysymyksen valmennettavana olemisesta.

 


Minkä takia halusit henkilökohtaista valmennusta?

  • Olen harrastanut paljon ryhmäliikuntatunteja ja käynyt säännollisen epasäännöllisesti myös salilla. En oikein ole koskaan tarkalleen tiennyt mitä salilla pitää tehdä, niin ei ole tullut rutiinia siihen. Halusin oppia käymään salilla, saada hyvän tehon irti treenistä, tietää mitä ja miten pitää treenata ja millaisilla painoilla ja miten salin laitteita käytetään.

Mitä eroa on olla asiakkaana ryhmäliikuntatunnilla tai olla pt:n ohjauksessa omassa treenissä?

  • Jos teet väärin rymäliikuntatunnilla, niin harvemmin ohjaaja tulee henkilökohtaisesti sinua korjaamaan. Ja jos tuleekin niin siellä pauhaa musiikki taustalla ja on homma muutenkin kesken, niin en itse välttämättä siinä tilantessa kesken kaiken edes tajua sitä korjausta. Pt taas katsoo sinun jokaista liikettä koko ajan ja on heti korjaamassa jos joku menee vikaan. Olen huomannut etta paljon ryhmäliikuntaa harrastaneena olen luullut tekeväni jotkut asiat oikein, ja sitten pt:n kanssa treenatessa tajunnut etta eihän ne ole sitten oikein menneetkaan (kyykky, penkkipunnerrus esim). Pt myös huomaa että jos et oman fysiikkasi takia pysty tekemään jotain liikettä, niin sen voi vaihtaa toiseen vastaavaan liikkeeseen.

Kuinka kauan olet treenannun pt:n ohjauksessa?

  • Noin 3 kk.

Mitä muutoksia olet huomannut omassa kropassa tai omassa elämässä?

  • Kroppaan tullut lisää lihasta ja muotoa, nyt jotenkin "tajuaa" paremmin joidenkin lihasten olemassaolon. Nyt on helpompi ja kivempi mennä salille kun tietää mitä siellä pitää tehdä ja tietää myös miten tiettyä lihasta voi treenanta eri tavoilla (mulle tulee helposti tylsää jos teen aina vaan samaa). Ei myöskään tule tyhmä olo salilla verrattuna siihen että alussa tuntuu että kaikki katsoo ja itsellä on semmoinen olo ettei osaa tehdä mitään. Treenaamisesta on myös tullut kivaa, eika pakkopullaa. Kun huomaa edistyneensä, tulee motivaatiota treenata lisää.

Onko sulle tullut uusia tavoitteita treenaamiseen?

  • Ensimmäiset tavoitteet oli saada pyllyyn muotoa ja litteämpi vatsa, mikä on edistynyt omasta mielestä jonkun verran. Prosessin aikana tuli tavoitteeksi myös tehdä 3x12 leuanvetoa kuminauhalla ilman apua. Tärkein tavoite kuitenkin on jatkaa treenaamista säänollisesti, koska mulla se on aina ollut tosi kausittaista.

Mitä hyviä puolia on pt:n kanssa treenaamisessa?

  • Pt: kertoo mitä sun pitaa tehdä, miten, millaisilla painoilla, miten usein, miten treenata jotain lihasta eri tavoilla (esim jos joku liike ei miellytä, aiheuttaa kipua tai ei vain yksinkertaisesti toimi omalle kropalle), pt:ltä saa tsemppausta ja motivaatiota. Jos tuntuu ettei jaksa tehda niin pt tsemppaa tekemään ne viimeisetkin toistot. Itse saan treenistä enemman irti pt:n kanssa kuin yksin.

Mita huonoja puolia on pt:n kanssa treenaamisessa?

  • Ei tule mitään mieleen oman kokemuksen perusteella

Onko treenaminen pt:n kanssa vaikuttanut johonkin muuhun? Jos kyllä, niin mihin?

  • Syömiseen - että itse asiassa saakin ja pitääkin syödä paljon kunhan syö oikeita asioita paljon.


Mitä haluaisit sanoa niille jotka harkitsee pt:n ottamista:

Itse harkitsin kauan pt:n ottamista, koska se oli omasta mielestäni aina liian kallista tai sitten en muuten vaan saanut aikaiseksi. Mutta nyt sanoisin että kannattaa ottaa pt ehdottomasti nyt heti eikä sitten joskus. Se on kuitenkin sijoitus omaan itseen ja terveyteen ja sillä tavalla se maksaa kyllä itsensä takaisin! Se tekee salilla (varsinkin yksin) käymisesta niin paljon helpompaa!


Kiitos Annalle haastattelusta!


Mikäli sinä pohdit personal trainerin ottamista, niin ota yhteyttä ulpu@ulpustudio.fi tai puhelimitse +358407218478, niin keskustellaan sinulle sopivista vaihtoehdoista tai sovitaan veloitukseton tapaaminen.

Käy myös tutustumassa valmiisiin personal training palveluihin.

Personal training palveluita ajatuksella ja sydämellä - Ulpu PuhakkaLUE UUTUUKSISTA ENSIMMÄISTEN JOUKOSSA!