Miten saavuttaa ihannepaino ja ihannemitat?

17.10.2018

Oletko yrittänyt noudattaa tiukkaa dieettiä saamatta tuloksia? Olen itse toiminut ammattitanssijana ja taistellut oman kehonkoostumukseni kanssa vuosia. Olen ollut hyvin radikaaleilla nälkäkuureilla: olen paastonnut, testannut erilaisia ateriankorvikkeita, testannut apteekin valmisteita, ollut syömättä aamiaista ja kokeillut liikuntaa ennen ruokailuja, jotta rasva-aineenvaihdunta tehostuisi ja kaikkea mahdollista muuta kikkailua, mutta saamatta kuitenkaan aikaiseksi mitään järkeviä tuloksia. Päinvastoin tuloksina on ollut painon jojoilua, rasvamassan lisääntymistä ja ärtyistä oloa sekä väsymystä. 

Jos kukaan ikinä sanoo, että tällä metodilla sulle nopeita tuloksia, niin juokse äkkiä karkuun. Piiloudu!

Oikea painonhallinta ei tunne termiä "nopeita tuloksia". Sitä ei ole olemassa. Lakkaa haaveilemasta siitä.

Tvssä on nähty hurjia muodonmuutoksia ja erilaisia painonhallinta ohjelmia, mutta valitettava tosiasia on että, jos se paino tulee nopeasti alas, niin se myös nousee nopeasti ylös, eikä ne muutokset ole pysyviä. Muutokset tarvitsevat aina aikaa ja sitoutumista, mutta se työ mikä muutoksen tekemiseen vaaditaan, on sen arvoinen. Ei ole olemassa yhtä ravintoainetta joka pelastaa, vaan kokonaisuus on se, mikä ratkaisee.

Jos sinä haluat saavuttaa paremman energiatason, kehonkoostumuksen ja omat ihannemitat - tarkista syötkö laadukkaasti oikeita asioita oikeaan aikaan? Älä nää nälkää. Syö oikeata ruokaa. Ruokaa josta sä osaat kertoa mistä se on peräisin. Syö värejä. Täytä puolet kaikista annoksista kasviksilla, hedelmillä, marjoilla ja vihanneksilla. Aina puolet. Helppoa? Aluksi voi tuntua, että se on tosi työlästä, eikä välttämättä maistu, mutta pikkuhiljaa. Kun laadukkaasta syömisestä tulee tapa, tulee siitä myös koko ajan helpompaa ja helpompaa sekä maistuvampaa! Syö tarpeeksi usein - 3-4h välein. Pyri välttämään hirmunälkää ja hirmuähkyä. Tasainen tankkaus luo pohjaa pysyville tuloksille.  

Syö hedelmät hedelminä mieluummin kuin smoothiena. Miksi? Kun syöt hedelmän sellaisenaan, keholla on olo että se syö ja saa ravintoa. Smoothiessa ainesosat pakkautuvat pienempään tilaan ja huomaamattaan nauttii ehkä enemmän energiaa kuin oli tarkoitus, eikä olosta tule niin kylläinen. Sama mehujen kanssa. Mehussa on paljon kaloreita, mutta juomalla harvemmin saa kylläisen olon. Joten janojuomaksi aina vettä. 

Mikä on hyvän ja laadukkaan ruokavalion merkitys? Mulle se on jaksamista arjessa, kehittymistä, terveyden ylläpitämistä, harjoittelun tehostamista sekä palautumista, sopiva kehonkoostumuksen ylläpitämistä eli painonhallintaa.

Nykyään mä aloitan päiväni aina aamiaisella, syön sekä laadukkaasti että paljon ja kehonkoostumukseni on sellainen kuin pitääkin. Olen hyvin harvoin sairaana ja keho jaksaa suoriutua arjen haasteista ilman suuria ponnisteluja. En näe nälkää ja osaan myös nauttia syömisestä. Hyvä ruoka parempi mieli :)

Mieti:

Kun sinulla on parempi kehonkoostumus, mitä se tarkoittaa sinulle? Vaikuttaako se sinun läheisiin ihmisiin? 

Äitini on kohta 70 vuotias ja hänelle iso motivaatio liikkumiseen ja painonhallintaan on mahdollisuus pystyä leikkimään lastenlasten kanssa lattialla ja nousta sieltä vielä omin avuin ylös. 

Mikä on sun motivaation lähde? Haluatko jaksaa paremmin, tuntea olosi vahvemmaksi ja olla kivuton?

Säännöllinen ateriarytmi ja riittävä uni takaa sinulle paremman jaksamisen arjen haasteissa. Kun sinulla on enemmän energiaa, mitä sä sitten teet?

Ulpu Puhakka - Kehonhallinnan koreografi

Ulpustudion valmennuksessa etsitään juuri sinulle sopivat metodit saavuttaa ihannepaino ja ihannemitat. Valmennus tapahtuu kannustavassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä ja sinulle selitetään miten myös ylläpidät saavutettuja tuloksia valmennuksen jälkeen.


Lue lisää personal training paketeista


Tai kokeile henkilökohtaista ravintovalmennusta:


ASIAKASPALAUTE RAVINTOVALMENNUKSESTA:

"Halusimme tanssijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa hyvästä ja terveellisestä ravinnosta. Ulpu suunnitteli meille kokonaisuuden, jossa luennolle osallistuvat nuoret tanssijat pääsivät itse pohtimaan ja oppimaan ravinto asioita. Turvallinen ja hyvä valinta."

IIRIS SALMENMAA

Tanssilan rehtori