Muistutus

08.11.2019

TÄTÄ LISÄÄ

Muistuta itseäsi siitä, että sinä olet arvokas.
Ole lempeä itsellesi.
Ole myötätuntoinen, tunne empatiaa.
Ole kiitollinnen.
Pysy positiivisena.


PIDÄ MIELESSÄ

Älä vertaile itseäsi muihin. 
Kenenkään elämä ei ole täydellistä. 
Unohda turha kriittisyys.
Onnea ei voi vertailla, mutta onnen voi jakaa. 
Murheita ei voi vertailla, mutta murheetkin voi jakaa. 

Miten olla onnellinen? 

Onni ei tule välttämättä saavutusten tai menestyksen myötä. Voi olla onnellinen vaikka koko elämä olisi ihan kesken. Mä sanoin aina pienenä mun äidille, että mä haluan olla isona onnellinen. Nykyään pohdin että se on ehkä huono ajatus, mutta toisaalta ajattelen edelleen että jokainen voi olla vähän onnellinen joka päivä. Toki joskus on hetkiä ettei voi olla onnellinen ollenkaan ja sit on vaan pakko olla vähän aikaa surullinen. Ja ehkä lopulta pitää vaikka surujuhlat, niin kuin mun ystävä Iiris totesi. Mun elämä on harvoin täydellistä, mutta joka päivä osaan olla onnellinen jostakin. Tänään olin onnellinen siitä, että herätyskello soi myöhemmin kuin normaalisti, siitä että kahvi maistui aamulla ihanalta ja siitä että olin avuksi kaverille. Pieniä juttuja vähän joka päivä. 

Nykyaikana meidän elämä on tullut siihen että moni meistä roikkuu jatkuvasti puhelimessa, seuraa mitä siellä puhelimessa tapahtuu, tykkäillään kaverin postauksista online ja unohdetaan tykkäillä omasta elämästä livenä. Jos aamu alkaa siitä että skrollailee menemään, niin voiko siitä päivästä tulla enää sun päivä? Eikö sun pitäisi keskittyä omaan itseen ensimmäisenä kun herää, eikä siihen mitä puhelimen näytöllä tapahtuu? Somea voi skrollailla eteenpäin, mutta kannattaako elämää heittää ohi skrollailemalla?


Miltä se tyyppi näyttäisi, jolla olisi kaikki se mitä sä haluaisit? 

Jos sä voisit aloittaa menemään kohti sitä sun unelmatyyppiä, sitä joka sä haluaisit olla, niin mikä olisi se pienin askel joka sun pitäisi tehdä? Kun löytyy se pienin askel, niin mikä voisi olla sun päivän tavoite? Älä muserru ison tavoitteen alle, vaan aloita niin pienestä kuin mahdollista. Eteenpäin pala palalta, askel askeleelta. 


Kriittisyys ei tue motivaatiota

Onko sulla ollut tilannetta että sä yrität kertoa jostain hyvästä ideasta ja sit muut antaa sille ihan super kriittisen vastaanoton, jonka jälkeen sun motivaatio sitä ideaa kohtaan lopahtaa ihan täysin? Mä ainakin olen. Ja joka kerta kun niin käy, mä meen ihan semmoseen masennus tilaan, josta on välillä tosi vaikeaa nousta ylös. Ota kriittisyys vastaan harkiten, kuka sulle antaa kritiikkiä, onko sillä "varaa" kritisoida sua? Kun sä annat kritiikkiä, mieti miten sen teet. Kun luo uskoa, niin motivaatio kasvaa ja energia kasvaa. Älä ole itsellesi liian kriittinen, vaan anna itsellesi lupa yrittää ja juhli sitä yrittämistä. 


Sun tehtävä

Mikä on sun tehtävä? Kun löytää sen oman tehtävän, pitää samalla muistaa, että sun tehtävä ei ole ohjata kaikkien muiden tehtäviä. Vaikka haluaa auttaa muita ja inspiroida muita, niin aina ei voi. Kaikkia ei voi "korjata", kaikki ei voi olla yhtä positiivisia ja innoissaan asioista kuin sinä. Ja se on ihan ok. Yks mun hyviä hetkiä valmentajan uralla on ollut tajuta, että kaikkea ei tarvitse tehdä täysiä. Harrastaa, kuntoilla, urheilla voi NIIN MONELLA eri tavalla. Kaikki ei halua kehittyä samalla tavalla, eikä tarvitsekaan. Liikunta ja liikkuminen kuuluu jokaisen elämään, mutta se voi kuulua siihen monella eri tavalla. Toinen ottaa vähän enemmän vakavasti ja toinen vähän vähemmän. Ja molemmat vaihtoehdot on ihan yhtä ok. 


Ota vastuu omasta energiasta - kuinka minä voin? 


Onko perusasiat kunnossa? Mistä sä saat energiaa? Kuinka sinä voit itse? 

Mä palaan perusasioihin aina. Vaikka moni asia on tosi yksinkertaista, niin monesti ne yksinkertaisetkin asiat pitää käydä läpi uudestaan ja uudestaan, tarkistaa aika ajoin. Jos haluaa olla energinen, niin ihan eka pitää tsekata, onko elämässä tarpeeksi lepoa, riittävästi ja rennosti ravitsevaa ruokaa, sopivasti liikuntaa ja hyviä sosiaalisia suhteita. 

Sit voi miettiä mistä itse innostuu? Mikä saa sut hyvälle tuulelle? Ja jos ei yhtään tiedä, niin voi lähteä pohtimaan mitä tykkäs tehdä kun oli lapsi? Missä sä olit hyvä? Mikä oli hauskaa ja kiinostavaa? Mitä jaksoi tehdä loputtomiin? Mä oon aina tykännyt puuhastelusta ja yhdessä tekemisestä. Oli se sitten koulumatka seikkaillen kaverin kanssa tai seiniksen pelaaminen koulun pihalla tai ryhmätyö ympäristöopin tunnilla. Se että tekee jotain ja saa aikaiseksi asioita on ollut mulle aina tärkeää ja kiinnostavaa. Ja se varmasti edelleen on läsnä monessa asiassa mun elämässä. Joskus varmaan vähän liikaakin ;D 

Milloin olet viimeksi kysynyt kuinka minä voin? Omaa suhdetta itseen pitää myös ylläpitää. Keskity useammin itseen eikä niin paljon siihen mitä muut ajattelee. 

 

Tiedätkö mitä sun pitää tehdä?

Anna itsellesi työkaluja mennä sitä kohti mitä sä haluat. On vaikea toteuttaa jos ei tiedä miten. Opiskele, tutki, innostu ja inspiroidu. Pyydä apua. Kuka on siellä päin mihin sä haluaisit? Kysy neuvoa ja vinkkejä. Ehkä joku toinen kaipaa sun vinkkejä? Jaa, älä tuputa. 
Ole roolimalli itsellesi - niin olet roolimalli myös muille 

Älä ole piilossa turhaan. 


Iloista olemista!

Ihmettele

Inspiroidu

Motivoidu

Ole ystävien ja perheen kanssa

Usko itseesi

Lue kirjoja, kuuntele musiikkia

Tee asioita, joissa sinä olet hyvä

Liiku, lepää ja syö hyvinUlpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

 

Kaipaatko sparrausta liikunnan ja elämäntapojen viemiseen seuraavalle tasolle? Liity sisäpiiriin, se on veloituksetonta.