Mun keho on laiska ja mukavuudenhaluinen, onko sunkin?

25.03.2019

Ootko säkin huomannut että keho on aika laiska ja mukavuudenhaluinen? Sitä pitäis lähtee treeneihin, mut sit se takamus jumittuu sinne sohvan nurkkaan. Treeneissä sarjojen ekat toistot voi olla aika hyviä, mutta sitten jossain vaiheessa vatsa ei enää kannata itseään, pakaralihakset ei aktivoidu ja hartiat nousee korviin. Oli mulla sitten treenattavana huippu-urheilija tai aloittelija, niin kun mennään tarpeeksi kauas omalta mukavuusalueelta ja treenin intensiteetti kovenee tai treeni pitenee, niin kaikilla näkyy samoja virheitä suorituksessa. Ja ihan sama tapahtuu myös mun omassa treenissä, vaikka mun pään sisällä pyörii ne samat ohjeet, mitä mä puhun päivästä toiseen mun asiakkaille. Luulis olevan turhauttavaa, mutta mun mielestä se on aika mielenkiintoista.

Moni on sanonut mulle että Ulpu, sä oot niin pirullinen pt, kun kaikki nää helpotkin liikkeet alkaa tuntua vaikeelta kun sä seisot siinä vieressä. Ja niin se usein onkin. Helposta liikkeestä saa tosi vaikean, kun sen tekee oikein. Ja se keho ei kovinkaan usein halua tehdä sitä oikein. Vaan se haluaa mennä sieltä missä aita on matalin. Seuraavalla kerralla kun näät jengiä punnertamassa, niin katsopa miten niiden selkäranka on. Onko se a)suorassa b)notkolla c)kuppiasennossa ? Sit voit tehdä testin - missä asennossa on helpointa punnertaa, missä vaikeinta. Sit seuraavaks voit kiinnittää huomiota kuinka syvälle ne menee sen punnerruksen aikana. Meneekö ne a)maahan asti b)puoliväliin c)tekee vain pikkukoukun käsillä ? Sit sä voit taas tehdä testin - mikä syvyys on kaikkein haastavin? Seuraavaksi sä voitkin kiinnittää huomiota siihen, että mikäli ne meni maahan asti, niin mikä osa kehosta osui ensin maahan, oliko se a)rinta b)maha c)lantio ? Ja taas tee testi, mikä on helpointa? Seuraava vaihe on kiinnittää huomiota mikä osa kehosta nousee ekana irti lattiasta a) rinta b)lantio c) maha ? Ja taas sä voit tehdä testin. Ja tää on mun mielestä ihan super hauskaa! Ja mielenkiintoista. Ja nää on niitä asioita, joita ei oikeestaan voi tietää, jos ei tiedä mitä liikkeen sisällä vois ja pitää tapahtua. Ja nyt mä puhuin vasta punnerruksesta! Ja tässä oli jo monen monta erilaista vaihtoehtoa miten sen voi tehdä! Arvaatko mikä on mun mielestä se oikea suora?

Silloin kun mä ohjaan mun asiakkaita, niin mä yritän aina opettaa mahdollisimman hvyin mitä sen liikkeen sisällä pitäisi tapahtua, miltä sen liikkeen muodon pitäisi näyttää, miltä sen pitäisi tuntua - niin että jokainen oppisi sen oikean tavan tehdä sitä hommaa. Ei ole väliä onko mulla asiakas live tilanteessa vai verkkovalmennuksessa, mä haluan ohjata niin selkeästi, että jokainen käsittää. Sillä, oppiiko joku sitä kerralla vai vasta kymmenen kuukauden jälkeen, ei oo mulle mitään merkitystä, mutta mun tavoite on että jokainen oppii joskus. Sillä en mäkään näytä liikkeitä koko ajan oikein. Mun keho on laiska myös. Ja sitä mä yritän myös kertoa mun asiakkaille. Ja sit jos mä näytän jotain liikettä, josta mä tunnen että nyt, nyt ei menny suoritus nappiin, niin mä sanon senkin ihan rehellisesti että no nyt ei menny kyllä mulla hyvin - huomasitko? Jotta taas se asiakas tajuaa, että tää oli huono suoritus. Kukaan ei voi olla täydellinen koko aikaa ja se PT joka väittää omistavansa täydellisen tekniikan, niin hohhoi. Toivottavasti kierrät sen valmennukset kaukaa. Jatkuvaa oppimista tää elämä - mutta se onkin osa sitä viehätystä!

Jos haluut tulla tarkastamaan, tietääkö sun keho miten pitää toimia, niin tsekkaa tästä sun tilaisuus tulla testaamaan omaa tekniikka:

Hyviä treenejä sulle toivottaa

Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka

Ps. Punnerrus kannattaa mun mielestä suorittaa näin:

C) kuppiasennossa

A) maahan asti (tai jopa alemmas, esim punnerrustuet tai käsipainot käsien alla)

A) rinta koskettaa ensin maata

C) maha nousee ensin lattiasta irti

Pps. Paitsi että jos on ihan ässä punnerruksissa, niin sitten punnertaa kuppiasennossa alas asti niin että vain rinta ja reidet koskettaa lattiaa ja nousee samantien ylös

BOOTCAMP KOTIIN

TREENAA OIKEIN JA TEHOKKAASTI


VOIMAA KOKO KEHOON - ILMAN YLIMÄÄRÄISIÄ VÄLINEITÄ


EVÄÄT TERVEEMPÄÄN ELÄMÄÄN JA TURVALLISEMPAAN LIIKKUMISEEN