Muutoksen alkulähteellä joka päivä

18.07.2019

Alussa on innostus. Yritetään täysillä, ollaan valmiita tekemään kaikkea muutoksen eteen, kunnes aikaa on kulunut sen verran paljon että innostus laantuu kun muutoksia ei ole vielä tapahtunut. Hyvä yritys valuu kuin hiekka tiimalasissa. Miten aluksi niin tärkeältä tuntunut asia muuttuukin ei niin tärkeäksi asiaksi?

Kuva: Mirkku Merimaa
Kuva: Mirkku Merimaa

Muutoksen tekeminen on aina vaikeaa. 

Muutoksen tekeminen on vaikeeta. Välillä aloittaminenkin on vaikeeta. Mutta kun tavoitteeseen päästään, on elämä hieman helpompaa. Älä kuitenkaan vielä hurraa, sillä tavoitteessakin pysyminen edellyttää jonkin verran hommaa. Elämä ei edelleenkään ole vaivatonta. Tämän takia mun mielestä meidän jokaisen pitäisi oppia motivoimaan itseämme päivittäin. Ei treenaaminen oo mun mielestä aina hauskaa. Silti musta on vaikeampaa pitää lepopäivää kuin treenipäivää, koska mä olen motivoitunut tavoittelemaan niitä juttuja mitä mä haluan saavuttaa treenin avulla. Mä haluan olla taitavampi, parempi, ammattitaitoisempi ja pysyä hyvässä kunnossa. Ja nämä asiat ajaa mua treenaamaan ja tekemään niitä samoja, jopa tylsiäkin harjoituksia päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Mieti nyt minkä takia sä haluat saavuttaa muutoksen? Mikä halu ajaa sua eteenpäin? 

Loma on irtiotto ja repsahdus, vai rentoutuminen ja orientoituminen?

Hirmu moni meistä lomailee tällä hetkellä. Monelle meistä loma on irtiotto töistä, hetki ladata akkuja ja rentoutua. Lomansa kynnyksellä mulla aloitti asiakas, jonka kanssa sovittiin päivittäisistä harjoituksista. Lomalla on aikaa, niin ehtii tekemään kaikki sovitut harjoituksetkin - me suunniteltiin. No eihän se sit ihan sujunut niin. Mutta aina ennen uutta tapaamista tää tyyppi teki harjoituksen vähintään edellisenä iltana. Sillä eihän valmennustapaamiseen voi mennä ilman että on tehnyt annettuja tehtäviä. Ja me oltiin iloisia tästä! Eli vaikka me ei saatu päivittäisiä harjoituksia viikkoon, mutta koska me saatiin vähintään yksi oma harjoitus, oli se jo juhlan paikka. Sillä sehän oli jo enemmän kuin ei mitään. Woop woop! Valmennustapaamisiin ei tietenkään sisälly välttämättä kotitehtävien palautuspakkoa, mutta valmentajan kanssa sovituista harjoituksista ei ainakaan luista niin helposti kuin itsekseen sovituista. Samantyylistä metodia voi käyttää vaikka kaveripiirissä tai sosiaalisessa mediassa. Pelkkä tavoitteen ilmoittaminen julki, voi auttaa pysymään tavoitteessaan paremmin. Mä itse käytän tätä metodia myös mun työasioissa niin, että esim blogin loppuun saatan kirjoittaa että ens viikolla tulee video tästä aiheesta. Ja vaikka se video ei vielä olisikaan valmis, niin sit mun on pakko toteuttaa se sen määräajan kuluessa. Hommat tulee tehtyä ;)

Positiivisen kautta muutokseen

Mä uskon että ruokkimalla positiivisia asioita, muutos on helpompi saavuttaa. Kun keskittyy siihen mikä toimii ja mikä on kivaa, on muutoksen tekeminenkin helpompaa. Jos joskus sattuu joku katastrofi, voi asian käsitellä positiivisessa hengessä ilman sen suurempaa itsesyyttelyä. Kun osaa olla tyytyväinen ja iloinen omasta tilanteesta, on niin pieniä kuin suuriakin muutoksia helpompaa toteuttaa.

Motivoidu joka päivä uudestaan:

  1. Ole positiivinen - iloinen ajattelu vie ehdottomasti pidemmälle, kuin alakuloinen ajattelu.
  2. Tunne ja fiilistele päämääräsi - Miltä susta tuntuu, kun olet tavoitteessasi? Onko joku muu iloinen jos pääset tavoitteeseesi? Miltä tavoitteen saavuttaminen tuntuu? Voitko tehdä jotain toisin kun olet tavoitteessasi?
  3. Kirjoita! Kirjoita ylös fiiliksiä, kohokohtia, onnistumisia ja seuraavia askeleita. Kirjoittaminen auttaa sua pysymään järjestäytyneenä, olemaan perillä seuraavista tehtävistä sekä ratkaisemaan ongelmia ja selvittämään niitä.
  4. Löydä inspiraatio joka päivä uudestaan - Älä odota inspistä, vaan ETSI SE! Mistä? Mistä tahansa! Pinterest, Instagram, luonto, lähipiiri, energiset ihmiset ympärilläsi! Ulpustudion somessa esillä nyt #harjoittelunheinäkuu ja #kunnonkesä jotta jokainen meistä inspiroituisi päivittäin! (myös allekirjoittanut)
  5. Tavoitteet pieninä tekoina, ei asioina! Sen sijaan että tavoittelet parin kilon painonpudotusta, aseta itsellesi tavoitteita! Treenaa 2 minuuttia joka päivä, lisää joku kasvis joka aterialle! Pienet valinnat tekevät pitkällä aikavälillä isoja muutoksia!
  6. Vahvista tunnetta "mä pystyn tähän!" Hanki kannustusjoukkoja. Näe onnistumiset, opi epäonnistumisista!
  7. Muista kiittää itseäsi siitä että teet hyviä valintoja! (Palkitseminenkin on sallittua)
  8. Muista että muutkin hyötyvät sinun tavoitteistasi - kun sinulla on hyvä olla, myös läheisilläsi on hyvä olla.
  9. Suunnittele pieniä asioita kalenteriin. Aloita päivästä, sitten viikkotasolla ja vihdoin kuukausi tai jopa vuosi! Rutiinien muodostuminen kestää, mutta vie pitkälle. Luota prosessiin, pysy pitkäjänteisenä.
  10. Ole rento. Pingottamalla häviää tekemisen hyvä meininki.


Motivoivaa viikonloppua sinulle toivottaa

Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi


Onnistutaan yhdessä!
Onnistutaan yhdessä!

Haluatko kokeilla treenaamista mun valmennuksessa? 

TULE TESTAAMAAN MITEN TREENISI SUJUU. OTA VASTAAN AMMATTILAISEN VINKIT - ilman sitoutumista. 10eur/60min. Tapaaminen varattavissa elokuun loppuun asti


Varaa oma tapaaminen sähköpostitse ulpustudio@gmail.com tai soita 040-7218478. Jos et saa minua kiinni, lähetä tekstiviesti, niin soitan sinulle takaisin. 

Tapaamisessa voidaan opetella liiketekniikoita tai taitoja, puhua ravitsemuksesta ja liikkumisesta sinun tavoitteidesi mukaisesti. 
Tapaamisessa ei tehdä saliohjelmia tai kausisuunnitelmia, koska 60min on tähän liian lyhyt aika. 

Tapaaminen auttaa sinua saamaan treenistäsi enemmän irti ja vie sinua eteenpäin kohti omia tavoitteita ja terveempää elämää.