Oikea systeemi on avain kehittymiseen!

19.05.2019

Se fakta ettei ole vielä siellä missä haluaisi, voisi olla hyvä kannustin ja motivaation lähde, mutta koska kehittyminen on välillä tosi tosi hidasta, voi motivaatiokin kärsiä matkan varrella. Ja kun aikaa kuluu ja mitään ei tapahdu, niin kyllä se usko siinä vähitellen hiipuu ja luovutaminen on lähellä. Silloin kuitenkin ensimmäinen askel on tunnistaa oman harjoittelun tai muun elämänosalueiden virheet.

3 yleistä virhettä minkä takia tuloksia ei synny


1. Sooloilu

Et ehkä tiedä mitä ja miten pitäisi tehdä, joten teet monia eri asioita eikä kehitystä tapahdu. Käyt salilla monta kertaa viikossa, mutta teet aina eri juttuja - kehitystä ei siitä syystä tapahdu. Korjausliike: käy salilla pari kertaa viikossa ja tee samat asiat laadukkaasti ja fiksusti.
Käyt ryhmäliikuntatunneilla, jossa on aina eri ohjaaja. Jos olet ahkerasti paikalla, joku ohjaaja saattaa muistaa nimesi, mutta ohjaaja ei silti ehkä edes tiedä mikä oli sun haaste kyykyssä tai että sun maastavedossa pitää muistuttaa yläselän ojennuksesta. Vaikka jokaiselta ohjaajalta voi toki oppia jotakin, ei ohjaaja opi sinusta jos tunnilla on monta muuta treenaajaa tai olet paikalla vain silloin tällöin. Korjausliike: käy säännöllisesti saman ohjaajan tunnilla tai vaihda pienryhmävalmennukseen, jossa valmentaja oppii tuntemaan sinusta muutakin kuin etunimen.
Ihmiset eivät ole fysiologisesti muuttuneet vuosien varrella ihan hirveästi, mutta tarjonta on. Mieti mikä oikeasti toimii - äläkä mieti sitä mikä on muodissa. 

Jos olet valmennuksessa, saavu aina avoimin mielin harjoitukseen. Jokaiselta valmentajalta voi aina oppia jotain ja hyvä valmentaja haluaa antaa sinulle ohjeita. 

2. Lamaantuminen

Tosi moni jämähtää lähtöviivalle tai hyytyy matkan varrelle. Miksi? Kehittyminen on välillä hidasta ja etenkin jos puuttuu sopiva ja toimiva systeemi, ennakoitavuus ja jatkuvuus, homma helposti jämähtää ja jää kesken. Kuinka moni on joskus hankkinut salikortin ja "unohtanut" käyttää sitä? Yks mun pt asiakas harmitteli, kun sen treeneissä ei oo ollu rutiinia, mutta mä sanoin sille: "Siis mitä - onhan ollut! Sä oot käyny täällä mun luona treenaamassa joka viikko, myös silloin kun sulla on ollu ihan hirvee stressi, kiire ja hoppu! Vaikka sä et ole nyt ehtinyt treenaamaan sun omien tavoitteiden mukaisesti, sä olet silti treenannut. Treenannut koko ajan ja vieläpä joka viikko. Se on huikeaa!" 

Treenaamisessa pitää olla systemaattinen. Kun tekee oikeita asioita oikeassa järjestyksessä on helppo seurata kehitystä. Jos liikkuvuus ei riitä, ei voi aloittaa valakyykystä, vaan liikkuvuusharjoittelusta. Jos lantio ei taitu eikä selkä pysy suorassa, ei voi aloittaamaastavedosta vaan taas tuki- ja liikkuvuusharjoittelusta. Asioita tapahtuu kyllä, kun tekee fiksusti ja pitkäjänteisesti töitä.

3. Sijoittaminen

Et sijoita tarpeeksi aikaa ja energiaa oikeisiin asioihin. Jos puusaunasta haluaa lämpimän, sinne pitää ensin laittaa puita ja vahtia että se lämpenee. Keskity siihen mitä haluat ja anna sille aikaa. Ota ammattilaisen asenne: se mitä teet, tee se kunnolla! Laadukas ja säännöllinen treeni on avainasemassa kun haluaa muuttaa kehoa, taitoja, voimaa tai tapoja.


Haluatko varmempia tuloksia? Tule mukaan pienryhmävalmennukseen. Treenaaminen alkaa 10.6.2019!

Mikäli sua kiinnostaa saavuttaa leuanveto, osata seisoa käsillä tai tehdä muscle-up tsekkaa Kehonpainoharjoittelun pienryhmä tästä:


Mikäli haluat kiinteytyä, saada voimaa ja ottaa kaikki irti vapaapainoharjoittelusta lue lisää voimaharjoittelun pienryhmästä:


Jos haluat olla sopusuhtainen ja saavuttaa kivuttoman ja jumittoman kehon tutustu kehonhuollon pienryhmään:


Jos perheestäsi löytyy 7-9vuotias tuleva temppuilija, joka haluaa tuntea itsensä supersankariksi, lue lisää lasten temppukerhosta:


Tunnetko nuoren (12-15v.), joka haluaisi liikkua ja tanssia heinäkuussa ohjatusti? Lue lisää nuorison kesäleireistä:

Ihanaa ja liikunnallista viikkoa,

Terkuin Kehonhallinnan koreografi Ulpu Puhakka