Oma akilleen kantapää

13.11.2018

Mä oon aina vedonnut mun lyhyisiin akillesjänteisiin, että niiden takia en voi olla syväkyykyssä ja väitin että se on vaan yksinkertaisesti mahdotonta mulle. 

Mutta sitten tuli vastaan joogaohjaajakoulutus, jossa mulle sanottiin että sun nyt vaan pitää pystyä istumaan siellä syväkyykyssä. Sen verran oli napakka se ohjaaja, etten siinä sanonut mitään vastaan (tai varmaan vähän yritin, mutta ei auttanu). Mulle vaan todettiin että harjoittele. Aloin sit istumaan asiakkaiden kanssa syväkyykyssä ensin piti olla vähän koroketta kantapäiden alla, mutta sitten pikkuhiljaa aloin viihtymään siellä paremmin. Ei se helppoa eikä myöskään mukavaa ollut, mutta kun sitä teki säännöllisesti, se parani. Hyvin hitaasti, mutta parani kuitenkin. Ja nykyään tuntuu ihan hyvältä mennä istuskelemaan sinne syväkyykkyyn, eikä sitä korotustakaan enää tarvitse laittaa sinne kantojen alle. 

Moni meistä vetoaa treeneissä aina niihin joihinkin ihmeellisiin vanhoihin asioihin, ett tää nyt ei onnistu koska... Tai no kun mulle nyt sanottiin lapsena etten voi juosta lujaa, niin en mä nytkään. Tai kun mulla nyt nää hartiat aina kääntyy tonne eteenpäin, niin en mä nyt voi jne jne jne. Jos sulla nyt todella on joku vamma siellä kehossa, mikä estää sua oikeesti liikkumasta johonkin suuntaan, niin joo, ehdottomasti kuuntele sitä ja hoida se kuntoon (voiko sitä hoitaa kuntoon, ootko varma ettei voi, kuinka monen ammattilaisen mielipiteen kävit kysymässä, älä tyydy yhteen?). MUTTA jos se on vaan joku vanha juttu, joka on jäänyt kummittelemaan sinne pään sisälle, niin kokeile, voitko yrittää ylittää sen? 

Mulla oli yks asiakas, joka ei myöskään päässyt syväkyykkyyn ja ainoo mitä me lisättiin sen hetkiseen ohjelmaan oli alkulämmittelyyn joulutonttukävely (kävely kyykyssä etu- ja takaperin, toiselta nimeltään kääpiökävely*). Kuukauden kuluttua tämän lisäämisestä syväkyykky oli jo hallussa. Meillä jokaisella on omia heikkoja juttuja ja omia vahvuuksia. Mun mielestä molempia kantsii treenata. Mieti mitkä on sun suosikkiliikkeet ja mitkä inhokkiliikkeet ja laitatkin ne molemmat seuraavaksi sun treeniohjelmaan. Tai alat tavoittelemaan jotain semmosta juttua, mikä ei oo sulle niin luontainen. Mutta varo, sillä voit vahingossa jopa innostua siitä.

Tällasia ajatuksia tänään - terveisin Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka


Jos kaipaat valmennusta, ota yhteyttä ulpustudio@gmail.com tai 040 7218478


*Seuraavalta videolta voit tarkistaa joulutonttu- / kääpiökävelyn. Myös muut eläinkävelyt kantsii ottaa omaan ohjelmistoon mukaan.