Parasta treenatessa!

06.03.2019

Hei! Mikä on sun suosikkiliikkeesi salilla? Mä aion tässä postauksessa kertoa omasta suosikkiliikkeestäni ja siitä miksi se kannattaisi lisätä omalle treeniohjelmallesi. Eli, mikä liike, mihin lihaksiin vaikuttaa, mitä tulee ottaa huomioon sitä harjoiteltaessa ja mikä tärkeintä, mikä siinä mielestäni on parasta.


Okei, lähdetään liikkeelle. Eli, mikä liike on kyseessä? Sen saat itse arvata, kun kerron millä lihaksilla joudut tekemään siinä työtä. Liikkeessä aktivoit yläselkäsi ja käsivartesi työhön, samalla koko pakettia keskivartalon lihaksilla tukien. Erittäin isossa osassa ovat myös kyynärvarren pienet lihakset, joiden puristusvoimasta saat paljon irti tässä harjoituksessa. Liikettä tehdessä tuntuu [kirjaimellisesti] siltä, että pää nousee kohti pilviä, sillä liikkeessä nostat itseäsi kohti katossa tai telineessä roikkuvaa tankoa kehossa olevan ns. mielihyvähormonin, dopamiinin, erityksen nousun lisäksi!

Arvasitko jo liikkeen? 

Kyseessähän tosiaan on monipuolinen ja erittäin laajasti sovellettava liike, jonka osaamista voit hyödyntää ylävartalon ja keskikropan treenissä ja oman toimintakyvyn ylläpitämisessä! Vastaus tähän on: Leuanveto. Leuanveto on siitä tasapuolinen liike, että se tuntuu raskaalta niin aloittajalla, kuin kokeneemmallakin. Sarjojen viimeiset toistot, olivat ne sitten aloittelevalla ensimmäinen, toinen ja kolmas tai kokeneella 19. ja 20. toisto, alkaa maan vetovoima kurittaa itse kutakin. Leuanveto ei päästä ketään liian helpolla, vaikka toistojen määrää onkin mahdollista nostaa säännöllisellä harjoittelulla! Pakko myöntää itsekin, että leuanveto on yksi rajuimmista liikkeistä, jota treenaan, sillä ne vedän aina täysillä loppuun asti, joko kehonpainolla tai lisäpainoilla.

''Mutta hei!! Mitä jos en saa vielä leukoja vedettyä yhen yhtäkään ja tahtoisin itsekin harjoitella noin huippua liikettä?'' 

Saattaa joku tätä lukiessa miettiä. Ei mitään hätää. Mä uskon, että kuka tahansa pystyy vetämään leuan, kunhan harjoittelee säännöllisesti, määrätietoisesti ja ajaen takaa tätä tavoitetta!

Mistä sun sit kannattais lähtee liikkeelle? Ihan ensimmäiseksi suosittelisin sun aloittavan roikuntaharjoituksista. Simple as that, roikuntaa. Ota vahva ote tangosta, portaasta tai oikeastaan mistä tahansa tasosta, jossa pystyt roikkumaan käsien varassa. Tämä voi tehdä kipeää kämmeniin, jos kämmenen nahka ei ole tottunut roikkumiseen ja kipukynnystä on syytä kasvattaa, samoin kuin sormien ja kyynärvarsien voimaa maksimoidaksesi puristusvoimasi, joka nousee oleelliseksi niin arjessa, kuin leuanvedon harjoittelemisessa

Toisena sun kannattais käydä katsomassa meidän nettisivuiltamme löytyvä Leuanveto-ohjelma, joka on siellä saatavilla kaikille jäsenille. Se on mun suunnittelema ja sillä me saatiin tuloksia aikaan Ulpullekin. Mikäli et ole vielä jäsen, niin käy liittymässä! (jäsenyys ei sido sinua mihinkään ja se on täysin veloituksetonta). Tämä jäsenille tehty leuanveto ohjelma on suunniteltu sekä ensimmäisen leuanvedon tukemista, että leuanvetojen määrän lisäämistä silmällä pitäen tehty!! Mä sain myös tehtyä vanhan ennätykseni lisäpainoleuanvedossa treenattuani pari viikkoa ohjelmani kanssa, joten toimivuus testattu. Nyt treenaan teesieni mukaan ja yritän saada yhä isompaa rautaa nousemaan! 😉

Sitten Biologian oppitunnin vuoro: leuanveto on yksi parhaista moninivelliikkeistä, eli harjoitteista, joissa työ tapahtuu samanaikaisesti useammassa nivelessä ja useiden eri lihasryhmien kautta. Moninivelliikkeet ovat voimaharjoittelussa erittäin oleellisia, elleivät jopa tärkeimpiä, sillä niissä joudut samalla tekemään maksimaalista työtä monilla lihasryhmillä ja samalla tukemaan pakettia keskivartalolla: Six-pack alkaa kehittyä jo leuanvedollakin, kunhan vain muistaa käyttää niitä vatsalihaksiaan kropan tukemiseen!!

Leuanvedon vaikuttavat lihakset, agonistit, ovat leveä selkälihas, iso liereälihas, suunnikaslihas, epäkkäiden keskiosa, hartiat, hauikset ja kyynärvarren lihakset. Liikettä tukemassa ovat niin vatsalihakset kuin epäkkäiden alaosatkin. Jos nyt ajatellaan, että hauiskääntö Scotti-penkissä eristää työn hauislihakselle, olisi meillä leuanvedossa mahdollisuus vahvistaa todella montaa lihasta kerralla, eikä vain isoloidusti yhtä kerrallaan!! Tämähän on selvä Win-Win- tilanne kiireisen nykyajan keskellä.

Mielestäni parasta leuanvedossa on sen sovellettavuus. Kun leuka nousee ja/tai käsien voima mahdollistaa roikkumisen, voit alkaa yhdistellä liikkeeseen esimerkiksi liudan vatsalihasliikkeitä, hartianseudun venytyksiä, tai soveltaa leukaa itsessään, jotta saat vaikutuksen siirrettyä enemmän selälle tai käsille. Yksi kovimmista leuan variaatioista lienee palomiesleuka, johon saadaan yhdistettyä edellä mainittujen lisäksi tehokkaasti ojentajalihaksetkin!! Sen harjoittelemiseen, kokeneemmille leuanvetäjille, suosittelen tekemään lisäpainoleukoja ja harjoittelemaan leuanvetoa rinnalle asti leuan tason sijaan.

Tahdon antaa sulle lukijalle kotiläksyn: kokeile, miten leuka sujuu. Etsi paikka missä sitä voi kokeilla ja nosta itsesi ensin roikuntaan ja sitten testaa monta leukaa saat (lämmittelyn jälkeen tietenkin!) ja kommentoi alas kommenttikenttään. Voit myös kokeilla kuinka kauan jaksat roikkua ja lisätä ennätyksesi kommenttina!!

Mahtavaa kevään alkua kaikille lukijoille!

Kehonpainoharjoittelun Spesialisti Ville-Mikko KinnunenLEUANVEDON TEKNIIKKA HALTUUN

VOIMAA YLÄKROPPAAN

HENKILÖKOHTAISTA VALMENNUSTA  LÄHTÖTASOSTASI RIIPPUMATTA

Kaikkea tätä ja enemmänkin - vinkkejä ja valmennusta on tarjolla personal training paketeissa.

Jos et tiedä onko valmennus sinua varten, testaa ensin. Varaa tapaaminen salimaksun hinnalla ja keskustele sinulle sopivista vaihtoehdoista. Jätä yhteydenottopyyntö ulpustudio@gmail.com ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!VAI HALUATKO TREENATA OMATOIMISESTI KOTONA? TUTUSTU ULPUSTUDION BOOTCAMP VALMENNUKSEEN - Tule mukaan virittämään kehosi uudelle tasolle!