Parempaa huomenta joka päivä

26.11.2019

Monikaan ei tiedä, että mun menneisyydessä on paljon haamuja ja unelmamörköjä. Aika monta kertaa oon saanut kerätä itseni kirjaimellisesti kasaan ja pyrkiä eteenpäin vaikeuksista huolimatta. Mutta vaikeuksetkin on omalla tavallaan johtanut mua sille polulle missä mä olen ja seison nyt. 

Jokaiselle meistä tapahtuu pahoja asioita jossain kohtaa elämää ja jokainen käsittelee niitä asioita eri tavalla. Musta varmasti olisi tullut ihan hyvä ilmankin niitä kurjempia tapahtumia, mutta ne myös omalta osaltaan muovasivat musta sellaisen kuin mä olen nyt. 

Mieli, jota muovaa erilaiset tapahtumat, on rikkaampi

Miten mä oon jaksanut mun vastoinkäymisten kanssa:

1. Mä en vello menneessä. Se mitä on tapahtunut, on tapahtunut. Mä tiedostan sen, mutta se ei määritä mun tekemistä. 

2. Mä en tuhlaa mun aikaa olemalla pahoillani omasta puolestani (sen takia muidenkaan ei kannata olla pahoillaan mun puolesta). Sen sijaan mä pohdin niitä mielettömän hyviä juttuja mitä mulle on tapahtunut! Mä nään joka päivä jonkun muistutuksen mun elämästä, missä mulla menee tosi hyvin. Ja mä osaan nauttia niistä pienistäkin asioista, jotka tekee arjesta juhlaa. 

3. Mä tiedostan, että muhun vaikuttaa tosi paljon muut ihmiset, mutta mä tajuan samalla, että aina ei tarvitsisi. Joku vilkaisee mua pahasti tai tönäsee mua vahingossa, kaikki sellaset pienetkin asiat, ne tuntuu sillä hetkellä ikävältä, mutta sitten mä ravistelen sen tunteen pois. Mäkin olen varmasti joskus tiuskinut kahvilan kassalle ja pyöritellyt silmiä asiakaspalvelijalle, jolla ei ehkä ollut mahdollisuuksia palvella mua sillä hetkellä paremmin. Elämä on. Kaikki ei voi olla kaikkea kivaa koko ajan kaikille. 

4. Ei kannata tuhlata energiaa asioihin, joihin ei voi vaikuttaa. Sen sijaan kannattaa laittaa kaikki energia siihen mihin voi vaikuttaa. Sillä siihen mihin laittaa oman energian, on iso merkitys. 

5. Älä luovuta turhaan. Pienet ja joskus vähän isommatkin vastoinkäymiset valitettavasti kuuluu asiaan. Jokainen meistä on vahvempi kuin mitä kuvittelee. Ja sitten kun ei oo enää vahva, niin silloin on ihan okei pyytää apua. Apua on tosi usein tarjolla, mutta me ei ite saada aikaseksi tarttua siihen. 

Mä haluan pyrkiä parempaan - ja se ei ole keneltäkään pois

Vastoinkäymiset vahvistaa, jos niiden antaa vahvistaa. 

Ja sitten sitä haluaa olla paras versio omasta itsestään. 

Maailma on täynnä esimerkkejä, inspiraatiota ja viisautta. Maailma on myös täynnä kaaosta, pahaa oloa ja kurjuutta. Minkä sä valitset? Mitä sä haluat tarkastella? Voi velloa tai mennä eteenpäin ja tehdä maailmasta päivä päivältä paremman.

Mä tykkään keräillä ideoita, kuvia, ajatuksia - kirjottaa ylös mitä tulee mieleen, nähdä ja kuulla lisää. Mä tykkään oppia mulle sopivalla tavalla. Jotain pientä joka päivä. Ja mä haluan pysyä avoimena. Yks Ulpustudion tet harjoittelijoista oli vähän hämmentynyt, kun se joutu opettaa mulle jotain juttuja puhelimen käytöstä. Mutta niinhän se menee. Jokainen voi oppia jotain jokaiselta. 

Rentoudu, uudistu ja uudista 

Mitä mä tuppaan usein unohtamaan (ja niin moni muukin) että rentous on luovuuden lähde. Rentous on tehokkuuden lähde. Rentous on tärkeää. Rento keho toimii paremmin, rento mieli ratkaisee tehtäviä tehokkaammin - kokonaisuudessaan rento keho voi hyvin. Kun haluaa paljon, on vaarana että pelottaa olla toimeton. Vaikkei se mee niin. Toisinaan toimettomana on hyvä olla. Kun rentoutuu voi luoda nahkansa uudelleen. Tuntea itsensä virkeäksi joka päivä. Ja sitten on energiaa uudistaa. Uusia ideoita, joita voi toteuttaa uudella energialla. 

Vahdi ajatuksia, niistä tulee sanoja. Vahdi sanoja, niistä tulee tekoja. Vahdi tekoja, sillä niistä syntyy rohkeus. Ja sillä rohkeudella, sillä saavutetaan unelmia. 

Meillä jokaisella on erilaiset lähtökohdat tähän elämään. Toisen lähtökohdat voi olla paremmat kuin toisella, mutta se ei ole koko tarina. Lähtökohdat voi helpottaa tai vaikeuttaa elämää, mutta ne eivät tee koko lopputulosta. Lopputuloksesta jokainen on vastuussa itse.  Ajattele hyvin. Ajattele paremmin. Siitä syntyy sun parempaa huomenta joka päivä. 


Parempaa huomenta sulle toivottaa, 


Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Ps. Jos tykkäsit jutusta - jaa linkki myös kaverille

TULE MUKAAN SEURAAMAAN ULPUSTUDION JOULUKALENTERIA

Ulpustudio - Aina henkilökohtaista palvelua ajatuksella ja sydämellä 

LUE UUTUUKSISTA ENSIMMÄISTEN JOUKOSSA!