Perso makealle?

22.01.2019

Tunnustan. Minä myös. Olen ihan tosi perso makealle. Sen vuoksi pyydän: jos mulla on synttärit, joulu, nimipäivä tai oikeestaan mikä tahansa tilanne, että sä haluat tuoda mulle lahjan, niin auta mua - älä tuo suklaata :D Anna lahjaksi mieluummin omaa aikaa tai vaikkapa kukkia tai vierailu hierojalle tai duudsoniparkkiin. Mähän jopa kuulutin sosiaalisessa mediassa aikoinaan, että nyt olen sokerittomalla kuukaudella ja muistaakseni homma kusi jo kolmen päivän päästä aloittamisesta. Ja lopulta kuukaudessa oli enemmän sokerillisia päiviä kuin sokerittomia päiviä. HUPS (tähän se apinankuvanaama, jolla on silmät peitossa). Mutta, NYT se valaistuminen on löytänyt tähänkin tapaukseen! Mä kerron tekstin lopussa mun uudesta TAIKAVOIMASTA miten välttää karkkikaupat ja suklaahyllyköt ja annan sulle mahdollisuuden saada tän saman maagisen keinon.


Osa meistä himoitsee enemmän makeaa kuin toiset. Onks se huono juttu? Pitäiskö siitä himosta päästä eroon? No joo, no jaa, jokainen voi yrittää, mutta voipi olla vaikeaa päästä kokonaan eroon. Sen sijaan: ehkä sitä makean himoaan voisi yrittää hallita. Tiedätte jos tietynikäinen lapsi hermostuu, niin sen voi olla vaikea hillitä niitä omia tunteitaan. Tilanne mikä tahansa, niin sieltä lähtee ne itkupotkuraivarit suunnilleen samantien. Olin mun pikkuveljen (3,5v) kanssa katsomassa jääkiekkoilijoita kaukalossa ja tyyppi olis halunnu sinne isojen ihmisten joukkoon, niin voi sitä itkun määrää, kun mä vein tyypin kainalossa pois. Mutta suurimmalla osalla meistä aikuisista hillitseminen vastaavanlaisissa tilanteissa onnistuu. Mä kävin yks päivä luistelemassa vanhoilla luistimilla, joissa nilkka ei yhtään pysyny suorassa ja kyllä, olis tehny mieli vääntää raivarit, mutta sain hillittyä itseni ja pysyttelin jäätiköllä noin puoli tuntia, ennen kuin poistuin tyylikkäästi takavasemmalle. Sama tässä makeanhimo hommassa. Jos tekee mieli makeaa, niin sit voi rekisteröidä sen tunteen ja antaa sen vaan olla. Voiko?! Mulla yks ihana asiakas laitto mulle yks päivä viestin, että täällä kotona on nyt juhlat ja ympärillä on vaikka mitä herkkuja, mutta mä yritän nyt sanoa itselleni samalla tavalla kuin mä olen opettanut tota meidän koiraa, että "jätä". Mun mielestä tää oli ihan super hyvä! Ehkä jopa hymyilin vähän kun luin tätä viestiä.

MUITA FIKSUJA KEINOJA HALLITA MAKEAN HIMOA:

No jotta sitä makean himoaan voi hillitä ja hallita, niin on tärkeää huolehtia riittävästä energian saannista. Eli se tasainen hyvä syöminen siellä perusarjessa on kaiken hyvän alku. Oma syöminen kun rullaa, niin mielitekoja on huomattavasti vähemmän. Toinen mikä pitää ehdottomasti tehdä, on syödä se aamiainen. On ihan tutkittu juttu, että tyypit jotka syö kunnollisen aamiaisen, välttää todennäköisemmin turhan napostelun. Jos aamupala ei maistu, niin aloita pehmeästi. Syö 2h kuluttua heräämisestä. Aloita jollain helposti alashuuhdottavalla smoothiella. Onko mahdollista vähän pienentää iltasyömistä, jotta aamulla maistuisi paremmin? Sitten SUPER tärkeä: Huolehdi riittävästä unensaannista! Kun keho on väsynyt, niin sitä kaipaa energiaa ihan vääristä asioista. Tulee syötyä mitä sattuu, jos on väsynyt, eikä se edes loppupeleissä auta siihen energiatasoon.

Löydä itsellesi sijaistekemistä. Kun makean himo iskee, tee kävelylenkki, kilauta kaverille, lue kirjaa tai kuuntele musiikkia. Toisille meistä siitä herkuttelusta on vahingossa tullut tapa. Jos on tekemisen puutetta - TEE JOTAIN - ja pyri pitämään napostelu pois vaihtoehdoista. Jos taas ei kykene tekemään mitään, niin analysoi vähän sitä sun napostelutarvetta. Onko se vain mieliteko, vai onko sulla ollut paha mieli ja napostelu tulee vähän niin kuin lohdutukseksi vai onko se sulle palkinto vai mikä siinä on se syy. Ja sit jos vaan on IHAN PAKKO napostella, niin voiko napostella marjoja? Tai dippailla vihanneksia? Yks myös ihan super hyvä juttu on se ettei osta herkkuja kaappiin. Ja sit tietty jos asuu isossa huushollissa, niin käskee sitä perhettä, puolisoa, kämppistä ja muuta porukkaa olemaan ostamatta niitä herkkuja kaappin. Sama koskee sitä työpaikkaa. Kuka on se tyyppi joka tuo aina niitä fasupaloja sinne kahvihuoneeseen? Voisko vaihtaa hedelmiin, marjoihin ja pähkinöihin? Tee aloite!

Ympäröi itsesi hyvillä asioilla! Kasvikset on kivoja, hedelmät herkkua, marjat maukkaita! Mä en voi käsittää että mun yhtä asiakasta KIUSATTIIN työpaikalla, kun se teki elämäntapa remppaa?! Siis aikuiset ihmiset OIKEESTI?!?! Mitä ihmettä? Pitääkö sitä kommentoida negatiivisesti jos joku syö lautasmallin mukaan. Äly hoi älä jätä. Siinä vois sitten vastata takaisin, että no mä tässä ajattelin vaan panostaa tähän syöpää ehkäisevään ruokavalioon, kuole sä rauhassa etuajassa. NO EI NÄIN tietenkään. Mutta siis, jokainen meistä voi pohtia omia sanojaan ja tekojaan aina välillä. Jos toisella on menossa terveelliset elämäntavat remontti, niin ehkä kannustus olis paikallaan. Ei tarvi ite ryhtyä hommaan, mutta ymmärrys ja tuki - niitä voi harjottaa. Ei muuten maksa mitään.

Sit vielä: tästä en tiedä kuinka tieteellisesti tutkittua tämä on, mutta jokainen voi kokeilla omalla kohdallaan ja havaita: Silloin kun on super iso nälkä, niin millä sä sammutat sen nälän ensimmäisenä? Onko se jotain fiksua syömistä? Vai jotain huttua? Nimittäin se millä sä sammutat nälän, voi olla se mitä se keho sit alkaa hinkumaan, kun on nälkä. Rakentuu se mieliteko. Joten hirmunälän iskiessä - tee hyviä valintoja, pidä mieliteot aisoissa. Pysy hyvällä polulla.

No niin sit päästään mun supervoimaan! Mun supervoima siis tällä hetkellä on mun Ulpustudion pipo! Enhän mä voi mennä karkkikauppaan, kun mulla on päässä mun valmennuspipo :D

Mikäli sä haluat tän supervoiman myös, niin laita viestiä ulpustudio@gmail.com

Pipon hinta 20eur ja voidaan postittaa se sulle, mikäli et pääse sitä itse noutamaan toimistolta.

Ihanaa loppuviikkoa kaikille! Jos tykkäsit jutusta, jaa se ihmeessä myös kaverin luettavaksi :)

Terkuin Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka


Ja ps. On ihan OK joskus herkutella, se kuuluu elämään. Mutta jos se herkuttelu on jokapäiväistä tai monta kertaa viikossa, niin sitä on syytä vähän pohtia että miksi näin. Ei oo ihan normaalia vetää pari purkkia B&J jäätelöä iltapalaksi. Nimimerkki kokemusta on.

TSEKKASITKO jo meidän PT PAKETIT? LUE LISÄÄ:

SUPERPIPO, JOKA AUTTAA TERVEELLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN NOUDATTAMISESSA :)