Pidetään yhdessä unelmat elossa

18.03.2020

Oon huomannut ympärilläni sekä kummallista, että ihailtavaa käytöstä. Mä aion pitää mun unelmat elossa tämän poikkeustilanteenkin aikana. Miten mä teen sen? Mä aloitan pienistä. Mä herään aamulla, syön aamupalaa, teen oman kehon avaukset, jotta sekä keho että mieli kirkastuu. Ja sitten mä teen töitä - tavalla tai toisella. 

Vaikka tässä on kyse vakavasta tilanteesta, niin samaan aikaan nyt on se hetki, kun jokaisella meistä on mahdollisuus kasvaa ihmisenä. Ei tarvitse olla mitenkään ylipirteä, mutta on eri asia levittää positiivista toivoa ja pysyä rauhallisena, kuin levittää paniikkia ja poukkoilla paikasta toiseen. Mikäli sun mieli meinaa suunnata sinne paniikin puolelle, niin suosittelen lämpimästi ottamaan aikalisän. Sulje tv ja sosiaalinen media, hengitä rauhassa ja lähde ulkoilmaan kävelylle tai vedä omat ulkotreenit. Soita perheenjäsenelle, osoita myötätuntoa, kuuntele ja auta kaveria. Mä uskon että silloin sulle tulee itsellekin paljon parempi olo. 


Rutiinit on tärkeitä

Arjen rutiinit voi joskus tuntua tylsiltä ja raskailta, mutta tosiasiassa, niistä syntyy voima, joka myös auttaa luovuuden kukoistamisessa. Jos sun rutiinit on kokeneet kolauksen poikkeustilanteen vuoksi, niin yritä saada niistä uudelleen kiinni. Tai pyri rakentemaan itsellesi uusia rutiineita. Voitko pyrkiä heräämään aina samaan aikaan? Onko mahdollista asettaa omat ruokailuajat säännöllisemmiksi? Rakenna itsellesi oma lukujärjestys, josta löytyy jokaiselle päivälle jotain kivaa. Mun lukujärjestyksessä on mm. vartin hengailuhetki, tunnin musiikillinen tauko ja puolen tunnin visiointi mahdollisuus. 

Rutiini tuo tekemiseen automaation, joka antaa tilaa ajatuksille ja uudenlaisille ideoille. Kun puurolautasen lusikoimista ei tarvitse lähteä joka päivä opettelemaan uudestaan, antaa se tilaa uusille ideoille ja ihmetyksille. Rutiini antaa aivoille lepoa ja voi saada ihmeitä aikaan! 

Miten toteutat?

Ota paperia ja kynää, tee itsellesi ruudukko ja täytä sitä mielikuvituksen kanssa luovasti niin että siinä on sinua inspiroivia tunteja. Huomio siihen, että sieltä löytyy tilaa myös välipaloille ja tauoille. Koristele lukkari inspiroivilla kuvilla ja / tai teksteillä. Merkitse lukujärjestykseen asioita, jotka toistuvat päivästä toiseen. 

Arkiliikunta jää monella nyt pienemmäksi - mieti miten sinä voit korjata tilannetta

Monen liikkuminen pienenee tämän tilanteen aikana. Tarkastele omaa päivittäistä toimintaa ja mieti mitä sinä voit tuoda lisää omaan arkeesi. Onko mahdollista lisätä joku pieni kotitreeni päivän lomaan tai löytyykö inspiraatiota aloittaa joku uusi verkkovalmennus? Ulpustudiolla on sisäpiiriläisille veloitukseton treenivideopankki ja nyt pääsee halutessaan aloittamaan myös erilaisia verkossa tapahtuvia valmennuksia, kuten:

Kehon liikuttaminen pitää myös mielen virkeänä. Liikkumisen ei tarvitse olla tiukkaa, vaan se voi olla ihan maltillista peruskunnon kasvattamista tai vaikkapa lempeää joogaa. Tiedosta tilanteesi ja liiku sen mukaan!

Myös terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee pitämään itsestään ja läheisistään huolta näin:

"Jos sinun pitää pysyä kotona, pidä yllä terveellisiä elämäntapoja ja arjen hyviä rutiineja:

  • syö terveellisesti
  • nuku riittävästi
  • kuntoile kotona tai liiku luonnossa
  • pidä yhteyttä puhelimitse ja netin kautta perheenjäseniisi ja ystäviisi.

On normaalia olla surullinen, hämmentynyt, peloissaan tai vihainen poikkeusolosuhteissa."


Mä haluaisin nähdä tämän tilanteen hengähdys hetkenä ja aikana, jolloin luodaan uutta ja kasvetaan yksilöinä, mutta toivottavasti myös yhteisönä. Tällä hetkellä yhteyttä voi pitää niin monin eri tavoin, että vaikka kasvokkain ei pääsisikään näkemään tai tekemään asioita, niin silti voidaan pitää yhtä ja jopa tehdä asioita yhdessä. Mäkin pystyn valmentamaan tarvittaessa vaikka verkkokokousjärjestelmä Zoomin välityksellä. Ja tänään pohdittiin, että syntymäpäiväjuhlatkin vois järjestää vaikka livestreamina. Mahdollisuuksia voi olla monia, kun pitää mielen avoimena ja ajatukset kirkkaina. 

Liikunta, terveelliset ruokailutottumukset, riittävä lepo ja sosiaaliset suhteet pitävät meidät kunnossa. Siispä nyt poikkeustilanteenkin aikana, pyri pitämään itsesi niin hyvässä kunnossa kuin voit, jotta jokainen päivä tänään ja tästä eteenpäin on niin hyviä kuin ne vain voivat olla. Pidetään unelmat elossa.

Onnistutaan yhdessä!  
Kehonhallinnan Koreografi, Ulpu Puhakka


Jos tää juttu oli sun mielestä yhtään hyödyllinen, niin sä tuet mikroyrittäjää jo kun laitat tämän jakoon. <3


Tsekkaa Ulpustudion kaikki valmennukset verkossa