Tästä selvitään

30.03.2020

Mä en voi nostaa sun kuntoa treenaamalla itse, mutta mä voin parantaa sun kuntoa valmentamalla sua. 

En pysty vaikuttamaan sääolosuhteisiin, mutta voin pukeutua niin että pärjään säällä kuin säällä. 

Asenne ja sen seuraama toiminta ratkaisee

Picturecredits Mirkku Merimaa & Niina Stolt
Picturecredits Mirkku Merimaa & Niina Stolt

Nyt on se aika, että jokainen meistä treenaa uutta arkea. Tuntuu vaikealta, hankalalta ja välillä jopa ahdistaa. On ihan ok tuntea kirjavia fiiliksiä, mutta samaan aikaan kannattaa ruokkia sitä toivoa, että kyllä tästä selvitään. Jos aurinko ei vielä tänään paista sinne omaan koloon, niin ehkä ensi viikolla, tai sitä seuraavalla. 

Jokaisella meistä on periaatteessa vastuu omasta itsestä. Mutta samaan aikaan on hyvä miettiä haluaako myös tsempata ja auttaa muita. Mulla ainakin on halu, että ihmisillä on hyvä olla tilanteessa kuin tilanteessa. Aina se ei ole itsestäänselvyys ja sitä pitää harjoitella. Siitä päästään mun seuraavaan tavoitteeseen, mä toivon että siitä harjoittelustakin voisi nauttia. Ja usein kun siitä harjoittelusta nauttii, riittää että on aina matkalla. Älä anna oman mielesi kampittaa sitä matkaa! 

Kaikki väsyttää, myös hauska tekeminen

Mä olin sunnuntaina ihan poikki. Vaikka mun viikko oli omasta mielestä tosi onnistunut ja mulla oli ihan yhtä hauskaa töissä kun ennenkin, niin silti mä olin ihan väsynyt. Uusi tapa valmentaa verkossa toimii, mutta se vie myös enemmän energiaa, koska sitä jännittää ja tuntuu että valmistelua pitää tehdä kaksinkerroin enemmän. Ja mitä mä sitten tein, kun mä olin poikki? No mä lepäsin. 

Tekeminen väsyttää aina, ja jotta ei tuu totaaliuupumusta, niin pitää osata myös höllätä ja ottaa iisisti. Jos osaa levätä ennen kuin uupuu totaalisesti, ei tarvitse kokea loppuun palamista. Älä polta kynttilää molemmista päistä. 

Osa mun lähipiirissä on sanonut, että tää tilanne on saanut aikaan lamaantumisen. Oletko sinä jumissa? 

Havahdu hereille:

Keskustele - löydä joku joka kuuntelee ja kuuntele myös itse

Ota apu vastaan

Selaa omaa saavutusten kansiota. Koe ja näe omat onnistumiset uudelleen. Mitä, milloin, miksi näin tapahtui - löydä energiaa omista hyvistä jutuista.

Huolla itseäsi myös sisältä päin. Kuinka moni on hamstrannut kotiin herkkuja ja alkoholia? Kuinka moni oikeasti uskoo että ne auttaa pidemmän päälle? Löydä värikästä ruokaa kotiin. Hamstraa koko perheelle vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Anna kehollesi hyvää polttoainetta paskan sijaan.

Anna hapen kulkea, liikuta kehoa. Ei ihme jos mieli on maassa, jos keho on pysähtynyt. Nyt ylös ulos ja kävelylle. Tai liikuta kehoa sisällä, mutta avaa edes ikkuna. Anna keholle tilaa, niin mielikin kirkastuu. 

Löydä oikea yhteys läheisiin tai kavereihin. Kenen yhteydenpito on katkennut tai vähentynyt poikkeustilanteen takia? Ei pääse kahville kaverin kanssa? Ota kuppi käteen ja soita kaverille videopuhelu. Kehu tukkaa ja muistuta sinun olemassaolosta. Osoita olevasi läsnä ja tarvittaessa anna tsemppiä. Silloin saat sitä todennäköisesti myös itse. Välitä ja tule välitetyksi.

Älä anna poikkeustilanteen kasvattaa omia ongelmia, vaan kasva ihmisenä ja kestä tilanne yhdessä meidän kanssa. Opettele hallitsemaan omaa mieltä ja omia tunteita, niin sinun on helpompi ohjata myös omaa toimintaa. Tee mitä pitää tehdä. Muista ruokkia toivoa ja onnistumista.


Jos saadaan laittaa sulle veloitukseton infopaketti oman hyvinvoinnin kohentamisesta sähköpostiin, niin täytä sun yhteystiedot tähän:  

Sillä mä uskon että hyvä mieli ja onnellisuus alkaa kun keho on terve ja toimiva. 

Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka

Ps. Mikäli oot samaa mieltä mun kaa, niin jaa tää juttu eteenpäin. Annetaan hyvän kiertää. 

Tarttetko pientä pintaremppaa tai suurempaa muutostyötä? Täällä ollaa, valmiina sua varten! Picturecredits Arttu Kokkonen
Tarttetko pientä pintaremppaa tai suurempaa muutostyötä? Täällä ollaa, valmiina sua varten! Picturecredits Arttu Kokkonen