Terveellinen samppanja - vapun ykkösvalinta!

30.04.2019

Vapun kunniaksi multa tilattiin blogia samppanjan terveellisyydestä. Ennen kuin kirmaat samppanja ostoksille, lue koko blogi loppuun asti ;)

Samppanja tekee muististasi ...

Samppanjan on sanottu ehkäisevän muistisairauksia kuten dementiaa, tietyissä rypälelajikkeissa olevien yhdisteiden vuoksi. Ainoa miinus vain on että tutkijat ovat tutkineet tätä rotilla. Tutkimustulos siis perustui siihen että skumppapäissään olevat rotat selviytyivät labyrintistä nopeammin ulos kuin rotat jotka eivät olleet nauttineet samppanjaa. Itse koen tämän suoran yhdenvertaisuuden ihmisen fysiologiaan vaikeaksi uskoa, sillä en koe itseäni lainkaan rotaksi. Teoriaani tukee taannoinen kokemus labyrintistä skumpan vaikutuksen alaisena. Olimme nimittäin jonkun aikaa sitten kaveriporukan kanssa pakohuonepelissä muutaman lasin samppanjaa nauttineina. Alku pelissä sujui vallan mainiosti, mutta lopulta emme päässeet pelistä pois ilman pelinvalvojan apua. Toisaalta, koska ensimmäiset huoneet sujuivat melkoisen reippaaseen tahtiin, niin pohdin tässä vielä mahdollisuutta, että olisikohan ollut niin että mikäli samppanja tarjoilu olisi jatkunut myös pelin aikana, olisimme suoriutuneet viimeisistäkin huoneista nopeammin ulos? Toinen vaihtoehto tietenkin on että olisimme jääneet entistä kauemmas tavoitteesta... Tätä voi olla että pitää tulevaisuudessa testata vielä uudestaan, mutta jokatapauksessa, tämänhetkisen henkilökohtaisen kokemuksen valossa, en vielä suosittele kumoamaan samppanjaa muistin parantamiseksi. Liiallisen nauttimisen seurauksena kun voi kuulemma menettääkin sitä muistia...

Samppanja heleyttää ihosi - nuorrut....

Samppanjan väitetään parantavan ihon kuntoa ULKOISESTI käytettynä, eli miten ois jos suihkutetaankin samppanjaa iloisesti ympäriinsä toistemme päälle vappuna kuin formuloissa ikään. Kokeilun arvoinen juttu, eikö? Jokainen voisi näin herätä freesinä samppanjan antioksidanttien ja viinihapon puhdistettua ihoa ja tasoitettua sen sävyjä. Kuulostaako hyvältä? Kuka on mukana? Tässä tapauksessahan ei sitten haittaa jos pullot hieman hölskyvät kasseissa matkalla sinne vappupiknikille, eli koko joukkio voi tehdä matkaa iloisesti hypellen. Kuulostaapa reippaalta! I like this!

Samppanja auttaa painonhallinnassa... 

No mutta jos sitten jotain juhlajuomaa haluaa vapun kunniaksi nauttia, niin mainittakoon nyt myös, että samppanjassa on vähemmän kaloreita kuin puna- tai valkoviinissä. Joitakin ihmislajeja samppanjan kuplat saattavat myös hidastaa juomaa nauttiessa, joten kokonaismäärä voi jäädä senkin vuoksi pienemmäksi, kuin muita juhlajuomia nauttiessa. Pisteet samppanjalle tässä tapauksessa myös siitä.

Eli tilkka samppanjaa sisäisesti, suihkutettuna paljon ulkoisesti ja vapun vietto pysyy mielekkäänä ja raikkaana ihan kaikilla!

Sit voikin lähteä torstaina iloisesti taas treeneihin meiän jengin kanssa!

Ihanaa vappua kaikille! Stay strong, stay pretty, stay fresh!

Terkuin Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka

Ps. Tulossa blogiteksti toiveiden mukaan myös automyyjän elämästä ja ravitsemuksesta. Mikäli sinä janoat meiltä tietoa sinun terveyteen liittyvistä asioista, niin laita ihmeessä viestiä ulpustudio@gmail.com

Pps. Mikäli taas haluat sisäpiiriin nauttimaan mitä parhaimmista treenivinkeistä, käy rekisteröitymässä joukkoomme jo tänään! 


Haluatko päästä treenaamaan meidän kanssa livenä? Kesällä alkavat edulliset pienryhmävalmennukset. Tutustu valmennuksiin 

Mikäli taas kaipaat henkilökohtaista valmennusta, tsekkaa personal training palvelut tästä linkistä: