Treeniä 22h vuorokaudessa

26.09.2019

Mun hampaat aloitti oikomishoidon. Ne treenaa tällä hetkellä 22h vuorokaudessa. Se on niin kuin se minimi. Olin tiistaina mun hammaslääkärillä hakemassa ensimmäiset parit hammasmuotteja. Istuin siihen tuoliin ja alotettiin katselemaan kuvia kuinka mun hampaat noin 1,5 vuoden aikana vaihtaa paikkaa, niin että niistä tulee kaunis rivistö ilman purentavikoja. Hieman skeptisenä katsoin vuoroin slideshowta ja hammashoitajaa, että noinko ne tosiaan vaihtaa paikkaa?!

Ensimmäinen viikko on pahin

Minä epäuskoisena pudistelin päätä ja kuuntelin hoito-ohjeita. Ei saatana, mihin mä oon ryhtynyt, nyt pitää putsata hampaiden lisäksi muottejakin ja mitään ei saa syödä eikä juoda muottien kanssa (paitsi vettä). Ihan kuin hoitaja olis lukenut mun ajatukset, kun se jo sanoi, että eka viikko on pahin. Sun tekee mieli lopettaa koko juttu, mutta mä lupaan sulle, kun sä oot päässyt siitä ekasta viikosta, niin kaikki menee jo paljon paremmin. No, mä oon edelleen sillä ekalla viikolla, niin enpä tiedä, mutta NYT mulla on taas uusia sanoja valmiina mun asiakkaille. JOS MUN HAMPAAT JAKSAA TREENAA 22h VUOROKAUDESSA, niin SÄ JAKSAT KYLLÄ TREENAA 2h VIIKOSSA. 

Ensimmäinen kuukausi on pahin

Ainoo vaan, että tässä 2h koko kropan treenaamisessa viikossa sanoisin kyllä että ensimmäinen kuukausi on pahin. Kyllä se vaan usein kestää tottua siihen treenaamisen makuun. Mulla on muutamia asiakkaita, jotka on voinut pahoin jo sen ekan treeninkin aikana. Aika monen kanssa ollaan makoiltu kuntosalin lattialla ja laitettu vähän jalkoja ylös, kun on yhtäkkiä ollut tosi heikko olo, vaikka ollaan aloitettu aika tosi iisisti. Muutamille taisin käydä automaatista ostamassa palautusjuomaa, kun tajunlähtö oli lähellä (ei ollut syönyt koko päivänä ja tuli treenaamaan mun kanssa). Sit on niitä asiakkaita, jotka uskaltaa kertoa mulle vasta kuukauden jälkeen, että ekan treenin jälkeen ne istu pukkarissa, autossa tai pihalla tunnin ennen kuin ne pääs sieltä liikenteeseen. Eli - jos ei ole liikkunut kuukausiin, vuosiin, vuosikymmeniin, niin se alku VOI olla paha. Mutta se helpottuu aika nopeasti. Se paha olo siis. Jokainen näistä tapauksista on tullut hymyssä suin takas mun kanssa treeneihin. Ja mä tarkoitan että IHAN JOKAINEN. Olo helpottuu jo muutamissa treenikerroissa, mutta se että liikkumisesta tulee tapa - no se on sit pidempi proggis. Ja se on myös siitä omasta motivaatiosta kiinni. Toki mä yritän sitä motivaatiota kasvattaa, mutta vaikka mun rakkaus liikuntaa kohtaan on suuren suuri, niin aina se ei tartu samalla palolla siihen treenattavaan. Mutta sen liikunnan vaikutukset tarttuu kyllä. Ja mitä enemmän ja pidempään treenataan, niin sitä enemmän se tuntuu ja näkyy. Ja hei - lohdutuksen sanana: mun hampaisiin sattuu tällä hetkellä about koko ajan. Odottelen todella josko se kipu tästä viikon päivien jälkeen hellittää. 

Kipu on perseestä

Se että sattuu koko ajan jonnekin on kyllä niin rasittavaa, etten toivo sitä kenellekkään. Sen lisäksi että mulla on nyt nää hampaat kipeet, niin mua on vaivannut mun nuoruudessa sattunut kyynärpään sijoiltaan meno. Se samainen kyynärpää alkoi oireilemaan noin 2,5kk sitten, eikä siihen vielä ole löydetty ihan tarkkaa syytä miksi näin on. Onnekseni nyt sekä lääkärit ja fyssarit on tsekanneet sitä ja käyn edelleen hoitamassa kättä, eli ehkä siihenkin joku lopputulema löytyy. Ja pikkuhiljaa se on ehkä vähän tuntunutkin paremmalta - tällä viikolla jopa tehnyt ensimmäiset BURPEET! Voitko kuvitella, mulla oli jopa ihan ikävä niitä! Mutta hei, eipä huonoa ettei jotain hyvääkin: nimittäin viimeiset kuukaudet olen treenannut paljon jalkoja ja jopa löytänyt itseni tekemästä paljon sellaisia salipirkkojen treeniliikkeitä, joita en ikimaailmassa ajatellut tekeväni! Sillä vaihtelu virkistää. Kyllähän se jalkapäivä alkaa tuntumaan vähän tylsältä, jos niitä samoja kyykkyjä ja maastavetoja tekee päivästä toiseen, joten mun treeniohjelmaan löysi tiensä mitä erilaisemmat ja eksoottisemmat jalkaliikkeet. Ja osa mun asiakkaistakin on päässyt testaamaan niitä - sillä osa niistä oli aika jees! 

Lempeämmät treenit ja kehonhuolto

Kipu on saanut mut taas muistamaan uudella energialla kehonhuollon ja lempeämmät treenit. Se että sattuu, vie tosi paljon henkistä energiaa ja sit jos on ihan lopussa, niin ei kyllä tee mieli treenaa sata lasissa. Joskus se voi toimia, mutta jos vielä nukkuu huonosti ja on jo valmiiksi väsynyt, niin sellainen kevyempi treeni tai kehonhuolto on kyllä TOSI JEES! Me testailtiin Ulpustudion TET harjoittelijoiden kanssa LIIT treeniä, eli Low Intensity Interval Trainingiä ja täytyy kyllä sanoa, että oli tosi mukavaa. Syke pysyi miellyttävällä tasolla, vähän tuli tuntumaa lihaksiin, mutta treenin jaksoi tehdä alusta loppuun asti ilman yrittämistä. Treeni sopii kaikille, mutta toki aloittelijalle osa liikkeistä voi olla haastavia ja tempo täytyy pitää hitaana, jotta sykkeen saa pidettyä matalalla. Mutta oiva treenimuoto ihan jokaiselle! Ja hyvä hetki keskittyä omaan tekniikkaan. Aloittelijalle sopii hyvin kunnon treeniksi, aktiiviliikkujalle ja urheilijalle, enemmän oheistreeninä, tekniikkaharjoituksena, ehkä jopa palauttelevana treeninä (riippuen tietenkin harjoituksista ja mitä versiota tekee). Mikäli kiinnostaa, niin nappaa seuraavasta linkistä testiin 35minuutin  LIIT treeni meidän kanssa:

Iso muutos vuodessa, jos jaksaa tehdä oikeita asioita

Vitsi kun mäkin voisin näyttää mun asiakkaille kuvasarjan siitä muutoksesta jonka sun keho tekee VUODESSA kun sä treenaat säännöllisesti ja laitat ruokavalion ja riittävän levon kuntoon. Mikään ei tapahdu itsestään. Munkin on pakko pitää näitä muotteja suussa se 22h, muuten ne hampaat ei löydä paikalleen. Mutta puoltoista vuotta, ehkä mä pystyn siihen.. Ei tätä nyt keskenkään viitsi jättää! Miten ois? Jaksatko sä tehdä hyviä juttuja sun elämänlaadun, kehonkoostumuksen ja hyvinvoinnin eteen? Kuinka monta tuntia sä jaksat tehdä töitä itsesi vuoksi? 

Mä toivotan sulle mukavia treenejä elämäntilanteeseesi sopien! Toivottavasti nähdään pian Ulpustudiolla :)


Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Olisko kehonhuolto paikallaan? Lue lisää Ulpustudion kehonhuolto valmennuksesta ja tule kokeilemaan tuntia mun kanssa!