Uusi normaali on täällä

26.03.2020

Uusi normaali on täällä. Sopeudutaan, annetaan itsellemme aikaa ja opitaan toisilta. Jaetaan hyviä vinkkejä ja kokeillaan uusia ratkaisuja. 

Viime päivinä olen itse ollut mukana monessa erilaisessa etävaikuttamisen työpajassa. Eilen istuin Trainers' Housen etäpalaverissa, jossa piti nostaa käsi ylös. Ja en löytänyt mistään sitä hemmetin nappia. Sitten rupesin jo miettimään, että ehkä se olikin kompa, että olisko se käsi pitänyt vaan nostaa ihan normaalisti ylös siinä kameran edessä. Voitte kuvitella kuinka mun mieli jo pääsi ääneen ja kertoi siellä pään sisällä että "Ulpu, sä et voi olla näin tyhmä". Kokous jatkui ja mä etsin sitä perhanan nappia. Ei löytynyt. Laitoin viestiä kommenttikenttäänkin, eikä mitään! No mutta onneksi lopulta (monen minuutin jälkeen) selvisi, että käden nosto nappi löytyy, kun painaa participants napista ja sen jälkeen sieltä löytyy se RAISE HAND nappi. Olipa vaikeeta. Jep, oli se vaikeeta, kun ei sitä tiennyt. Mutta kun joku tiesi ja lopulta kertoi tiedon eteenpäin, niin sitten se toimi ihan luontevasti. (Mä epäilen että palaverin vetäjäkään ei tiennyt mistä nappi oikeasti löytyy, mutta tämän jälkeen kaikki tiesi :D )

Ei ole itsestäänselvyyksiä - kerrotaan asiat auki

Nyt on tärkeää muistaa, että asiat ovat heittäneet kuperkeikkaa vauhdilla. Se, mikä joskus on ollut itsestäänselvää, ei ole sitä nyt. Ja se tarkoittaa, että kommunikointi on avainasemassa - jopa enemmän kuin ennen. 

Puhu
Kerro
Kuuntele 
Ymmärrä - jos et ymmärrä KYSY

Kysyvä ei tieltä eksy. Vaikka munkin ensimmäinen reaktio tossa käden nostamisessa etäpalaverissa oli se, että vitsi mä oon tyhmä kun mä en ymmärrä, niin mä ajattelin, että mä haluan tietää. Ja ehkä joku muukin haluaa tietää, eikä ehkä uskalla kysyä. Joten reippaasti vaan - kysytään yhdessä rohkeasti. Nyt jos koskaan on aika uskoa lauseeseen, että ei ole olemassa typeriä kysymyksiä


Luovien ratkaisujen arki on täällä

Tee omia hyviä ratkaisuja, jotta elämä on miellyttävää. Kiinnitä huomiota rutiineihin. Panosta pelisääntöihin niin perheen, työyhteisön kuin ystävienkin kanssa. 

Tässä Ulpustudion asiakkaan näyte, kuinka työpiste voi olla seisoma korkeudella ja siisti!
Tässä Ulpustudion asiakkaan näyte, kuinka työpiste voi olla seisoma korkeudella ja siisti!

Työskentely:

Laita oma työpiste/kotitoimisto kuntoon. Pohdi onko välillä mahdollisuus "vaihtaa työpaikkaa" eli siirtyä vaikka työnurkkauksesta keittiöön tekemään töitä? 

Mikä on siirtymäriitti "toimistolle" ja "toimistolta" kotiin? 

Hallitse työajat! Ei voi olla töissä non stop.

Pieni jalottelu liikehdintä aina kun 

  • sähköposti on lähetetty
  • palaveri on loppunut

Jos lapset mukana menossa, voiko tehdä yhteisiä lukujärjestyksiä? Miten kiinnittää huomiota yhteisiin sääntöihin ja noudattaa niitä?

Muista syödä! 

Kenen kanssa voi jakaa fiiliksiä? 

Muista että 

kyllä tästä selvitään <3

Vapaa aika - arkiliikunta jäi. 

Älä unohda liikkua ja liikuttaa kehoasi! Kun keho voi hyvin, mielikin jaksaa paremmin.  

Netti on pullollaan erilaisia liikuntavinkkejä. Ulpustudio tuottaa Naapuruston Nassikat Facebook ja Youtube kanaville ilmaisia opetusvideoita, joiden vinkeillä voi mm. tanssia rokkia, harjoitella päälläseisontaa, kokeilla judoa. Sisältö on suunniteltu lapsille, mutta ihan yhtälailla toimii myös aikuisille. Myös Ulpustudion sisäpiirillä on käytössään veloitukseton treenivideopankki, jossa videon tahtiin voi treenata monipuolisesti kotoa käsin. 

Ulpustudiolla treenataan nyt myös etävalmennuksessa Zoomin välityksellä! Tällä viikolla on jo menestyksekkäästi pidetty sekä yksilövalmennustunteja, että pienryhmävalmennuksia. 

Miten treenit etävalmennuksessa toimii? 

- Käyttäydytään ihan samalla tavalla kuin normi treeneissäkin. Videokuvan välityksellä valmentaja näkee, mitä kotona tapahtuu ja voi korjata tekniikkaa ja antaa yksilöllisiä ohjeita treeniin. Treenissä ei myöskään pääse lintsaamaan, sillä valmentaja pitää huolen siitä että sinä liikut. 

-Jos oman kodin sotku häiritsee, on periaatteessa mahdollista sumentaa oma tausta tai jopa lähettää itsensä treenaamaan rannalle. Mutta ennemmin suosittelen muistamaan että inhimillisyys on sallittua ja kodista voi raivata sellaisen tilan, jonka kanssa voi elää ja joka itselle tuntuu sopivalta. NOU STRESS. 

Zoom valmennukseen sinä tarvitset:

🙏Toimivan nettiyhteyden. Kannattaa olla asennettuna Zoom koneelle (tarvittaessa pääsee myös linkillä treeneihin ja puhelimenkin avulla pärjää, mutta toimii parhaiten koneella Zoom sovelluksen kautta)

💖Rohkeaa mieltä. Ei tarvitse arkailla kuvayhteyden kanssa tai sen kanssa että järjestelmä on tuntematon, jokaisen treenaajan kanssa on menny tosi hienosti. Harjoittelu tekee tässäkin mestarin. 

🦄Lyhyen valmistautumisen. Ei mene aikaa matkoihin, mutta tule silti valmistautuneena Zoom treeneihin, eli treenivaatteet päälle, juomapullo & hikipyyhe käden ulottuville ja ole paikalla jo hieman ennen kuin treeni alkaa.

🎙Halutessasi voit käyttää laitteen mikrofonia. Mutta pääasiassa kannattaa laittaa mikrofoni mutelle, jos on asiaa, niin mikin voi avata tai lähettää chatin kautta viestiä tai vaikka tuoda oman naaman kiinni kameraan, jotta valmentaja tajuaa kysyä mikä on hätänä ja ehkä aukaista sun mikin, jotta pääset ääneen.

😍Kaikista tärkein on ottaa mukaan innostunut fiilis! Ei haittaa jos ei osaa. Opitaan ja onnistutaan yhdessä!


Haluatko kokeilla etävalmennusta Zoomin kautta pienryhmässä? Kokeile kympillä.


la kehonhuoltoa klo:15.30-16.30 
ma kehopower klo:18.30-19.30
ke voimavalmennus klo:17.30-18.45


Lähetä viestiä ulpustudio@gmail.com tai täytä seuraava lomake, niin olemme sinuun yhteydessä yksityiskohdista:

Mä pidän Ulpustudion aamunavauksen viikonloppuun - huomenna perjantaina klo:10 Zoomin kautta.
Sinä olet lämpimästi tervetullut mukaan inspiroitumaan ja tekemään pienet kehon avaukset. Mikäli tästä aamunavauksesta tulee hitti - alamme toistamaan tätä viikottain, mutta jos tästä tulee huti, voi olla että ehkä kehitellään sitä tai sitten kuopataan koko homma.

Sinä pääset mukaan linkistä:


Meeting ID: 220 865 855

Password: 054652


Jakamalla tämän blogin, myös kaverisi pääsee mukaan.

 

Pysytään liikkeessä! We can do this. 

Treeniterkuin Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi