Valintoja, valintoja...

01.06.2020

Valintoja täytyy tehdä joka päivä. Mitä syön aamupalaksi? Mitä laitan päälle töihin? Mihin opiskelupaikkaan haen? Minkä työtarjouksen otan vastaan? Kenen valmennuskurssille ilmoittaudun? Aloitanko painonpudotuksen nyt? Menenkö tänään treenaamaan? Paljon eri valintoja, jotka vaikuttavat sinun elämääsi nyt ja tulevaisuudessa. Moni ahdistuu ajatuksesta että miten teen oikean valinnan? Mitä jos teen väärän valinnan ja joudun siitä kärsimään? Mitä jos kaikki nauravat minulle ja toteavat että olit ihan tyhmä kun valitsit noin? Miten voin olla varma että valitsen oikein???

Haluatko kuulla vastauksen? 

Et mitenkään! 

Elämässä ei ole varmoja valintoja mistään, sillä et voi koskaan tietää etukäteeen mihin valintasi lopulta johtaa. Jos otat vastaan sen duunin mitä sulle tarjottiin, voi olla että se on tosi hyvä valinta sillä hetkellä, mutta vuoden päästä se firma saattaa mennä nurin. Tai aloitat opiskelun arvostetussa yliopistossa ja himoitulla alalla, mutta huomaat vuoden opiskelun jälkeen, että se ei olekaan sun juttu. Et voi tietää! Mutta siinä se elämän hienous juuri onkin! Siitä se jännitys tulee! Sä kokeilet ja heittäydyt ja otat riskin että se tulee toimimaan! Nykypäivänä ja varsinkin tällaisina aikoina me halutaan turvallisuutta ja varmuutta siitä että me tehdään oikein asiat. Se on inhimillistä ja niin sen kuuluukin mennä, että me yritetään tehdä parhaat valinnat, jotta me menestytään ja voidaan paremmin tässä elämässä, mutta ne valinnat ei aina osu oikeaan ja pahinta mitä voit tehdä on märehtiä niiden kanssa kun ne on tehty, että olikohan toi nyt oikea valinta? 

Mitä jos se ei ollutkaan! Miten mä nyt korjaan ton! 

Vastaus on, että ei ole olemassa varmasti oikeita valintoja, on vain valintoja joista me tehdään oikeita! Valinnat jotka johtaa epäonnistumiseen tai ei haluttuun tulokseen on arvokkaita, koska niistä sä voit oppia. Opi virheistä ja mene eteenpäin! Se on sitä oman kehityksen tavoittelua parhaimmillaan! Parhaat menestyjät on yleensä kokenu elämässään paljon epäonnistumisia. Se mikä heidät erottaa muista on, että he eivät ole lannistuneet, vaan he ovat kääntäneet sen epäonnistumisen edukseen, koska he ovat oppineet siitä ja tehneet tulevaisuudessa parempia valintoja. 

Kun omaksut ajatuksen, että yrität vain joka päivä, viikko, kuukausi tai vuosi tehdä vain parempia valintoja, et vain oikeita vaan parempia, niin sillon pääset siitä turhasta jossittelun taakasta, joka vaivaa liian monia meistä ja estää meitä menemästä elämässä eteenpäin. 

Ole parempi - älä täydellinen! Jätä täydellisyys muille ja ole vain paras versio sinusta itsestäsi tänään.


Ei ole kuin yksi sinä. Ja se riittää.Juha Hyyrynen: Valmentajasi ja tukesi matkalla - joka päivä

HALUATKO KOKEILLA VALMENNUSTA KYMPILLÄ
?