Vamma ei ole este liikunnalle

10.12.2018

Eilen kolautin polveni kun hyökkäsin aamulla herätyskellon kimppuun. Eilen sattui jo ja tänään sattuu myös. Pahimmalta tuntuu kyykky ja askelkyykky. Silti, menin ja treenasin tänään. Miksi ihmeessä?

Meistä jokaisella on joskus vammoja. Joskus ne tulee liikunnasta ja joskus ne tulee tapaturmista, jotka ei liity liikkumiseen mitenkään. Molemmissa tapauksissa on hyvä pysähtyä, analysoida ja asetella mahdolliset tavoitteet uudestaan. Pitää myös uskaltaa vierailla lääkärin luona, mikäli kipu niin vaatii. Ei saa jäädä kärsimään liian pitkäksi aikaa.

Oli lihaskunto kuinka hyvä tahansa, jokaisella meistä on joskus kipuja. Mutta vaikka joku paikka on kipeänä, muita lihaksia voi silti vahvistaa. Parhaassa tapauksessa liikkuminen voi nopeuttaa toipumista. Liikkuminen myös kohentaa mielialaa ja ylläpitää lihaskuntoa. Hyvin usein liikkuminen yhdistyy myös erilaisiin sosiaalisiin kanssakäymisiin, mikä voi myös vaikuttaa positiivisesti mielialaan.

Hyväkuntoinen ja liikunnallinen ihminen palautuu vamman jälkeen nopeammin kuin huonokuntoinen liikkumaton ihminen. Hyvällä lihaskunnolla voi myös ennaltaehkäistä vammoja. Mikäli kunto, lihastasapaino ja keho on hyvässä kunnossa, tapaturmia ja loukkaantumisia sattuu vähemmän.

Tänään en voinut siis treenata mitään missä polvi olisi koukistunut enempää kuin muutaman asteen, mutta sain tehtyä tosi hyvän yläkroppatreenin sekä suorinjaloin maastaveto sarjoja. Suurimman osan treenistäni en edes muistanut kipuilevan polven olemassaoloa.

Do it with love.

Liikkumista ja aktiivista viikkoa kaikille toivottaen:

Kehonhallinnan Koreografi Ulpu Puhakka


Ulpustudio - Personal training palveluita ajatuksella ja sydämellä <3


Haluaisitko säkin treenata mun valmennuksessa? Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan sulle parhaat mahdolliset treenit. Lue lisää: