Voimaharjoittelusta saa energiaa ja asennetta

18.01.2020

Fiksun voimaharjoittelun ansiosta elämänlaatu paranee, kroppa on terveen ja elinvoimaisen näköinen - lisäksi toimintakyky kasvaa. 

Voimaharjoittelusta on moneksi. Kuinka usein olet kuullut "treenaa mieltä, treenaat kehoasi". Voimaharjoittelussa mieli on avainasemassa. Vahvempi mieli, nostaa isompia kuormia, paremmalla tekniikalla. Järkevässä voimaharjoittelussa tekniikka on isossa osassa, jotta keho pysyy kunnossa ja terveenä. Ja kun tekniikka on kunnossa, on mielen ja ajatuksen oltava läsnä treenissä. Fiksusti toteutettu voimaharjoittelu myös ehkäisee liikuntavammoja. Sillä oikein treenatut lihakset suojaavat kehoa vääriltä väännöiltä ja pelastavat tilanteen esimerkiksi äkillisessä liikkeessä kuten vaikkapa kaatuminen, horjahdus tai muu vastaava. Hyvin harjoiteltu keho myös todennäköisemmin estää horjahduksen raitiovaunussa tai korjaa tasapainon liukastuessa. 

Voimaharjoittelu antaa keholle paremman toimintakyvyn, tehostaa kehon aineenvaihduntaa (joka muuten hidastuu ihmisen ikääntyessä), huoltaa mieltä ja tekee sinusta terveen ja hyvinvoivan. Voimaharjoittelu antaa energiaa ja ryhtiä. Kun tietää mitä tekee ja miten tekee, oppii hahmottamaan kehoaan uudella tavalla, joka näkyy arjessakin sulavana liikkumisena. Kuinka moni meistä tuntee turhaan olonsa kömpelöksi? Kun kehoaan harjoittaa säännöllisesti, tulee tietoiseksi omista mittasuhteistaan, saa ryhtiä kehon kannattelemiseen ja kantaa vaatteetkin ryhdikkäämmin. 


Keskittynyt voimaharjoittelu voi olla myös mielenhallintaa ja tietoisuustaitojen kehittämistä 

Itse kukin menettää toisinaan yöunet murehtien menneitä tai tulevia, sen sijaan että eläisi hetkessä. Kun treenaa esim maksimivoimaa, on pakko keskittyä 100% - muuten suoritus ei onnistu tai keho voi loukkaantua. Säännöllisesti ja järkevästi toteutettu voimaharjoittelu antaa myös positiivisia onnistumisia, jotka tuovat monelle fiilistä pystymisestä ja kykenemisestä, joka usein säteilee myös muualle elämän osa-alueille. Hyväksyvä asenne itseä kohtaan kasvaa, joka voi jo itsessään alentaa stressiä ja auttaa luovuuden ja muiden positiivisten fiilisten saapumisessa mestoille. Toisinaan leuanveto- tai maastavetotangosta kiinnipitäminen lohduttaa ja toisinaan se antaa energiaa ja voimaa. Jos et usko - tuu kokeilemaan itse ;)


Voimakasta ja hyvinvoivaa elämää sulle toivottaa:


Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

HANKITAAN YHDESSÄ ARJEN KOVA KUNTO 

Kehopower pienryhmävalmennus MAANANTAISIN KLO:18.30-19.30LISÄÄ VOIMAA KEHOON KEHONPAINOHARJOITTELULLA JA VAPAAPAINOHARJOITTELULLA 

OPI UUSIA TAITOJA, PARANNA OMAA TEKNIIKKAA JA SAAVUTA IHANTEELLINEN KEHONKOOSTUMUS ITSELLESI

Aina henkilökohtaista palvelua ajatuksella ja sydämellä