What's my number?

08.08.2018

Mikä on mun ihannepaino? 

-Ei mulla ole sellaista. Mun ei enää tarvitse määritellä itseäni numeroilla. Mun tavoite on olla ja tuntea olevani vahva, itsevarma ja terve. Ja siihen mä en tarvitse vaakaa. Muutenkin se miltä näyttää, on mulle toisarvoinen juttu. Mua kiinnostaa enemmän se mitä kukakin osaa ja mitä taitoja oma keho voi oppia. 

Mutta koskaihannepaino on monelle iso juttu, niin tässä muutama ajatus asian tiimoita:

Ihannepainoon liittyy toisinaan monenlaisia pakkomielteitä. Halutaan painaa saman verran kun oltiin tietyssä iässä ja halutaan mahtua niihin tiettyihin farkkuihin. Halutaanko näitä asioita terveyssyistä vai haetaanko näiden saavuttamisella jotain tiettyä tunnetta? Mikäli oma päivä menee pilalle siinä vaiheessa kun ne tietyt farkut ei mahdu jalkaan tai vaaka ei näytä oikeaa lukemaa, on syytä pysähtyä pohtimaan: "Miksi?" Miten voi antaa niin paljon arvoa numerolle tai vaatteelle? 

Oikea ihannepaino on sellainen, mitä voi ylläpitää terveellisillä ruokailutottumuksilla ja normaalilla liikunnalla. Se ei tarkoita sitä että voi mässäillä miten sattuu tai liikkua överisti aamusta iltaan. Mutta se tarkoittaa sitä, ettei tarvitse elää nälässä tunnista toiseen. 

Kun mulla on asiakkaita, jotka haluavat pudottaa painoa, mun yleisin ohje on että punnitaan kerran kuukaudessa. Mikäli haluaa punnita kerran viikossa, niin sopii sekin. Tärkeintä, että on itse sinut sen kanssa. Varsinkin naisilla, kun se paino yleensä kuitenkin heilahtelee ainakin kerran kuukaudessa kuukautisten mukana, mielestäni painon tarkkailu turhan usein on kyseenalaista. Jokainen tehköön kuitenkin kuten haluaa...

But: 

Mä toivon että jokainen treenaa iloitakseen siitä, mitä kaikkea omalla keholla voi tehdä, eikä kuluttaakseen sen croissantin, jonka tuli syöneeksi aamiaisella...

                                                                          Ulpu Puhakka ;)