RYHDIKKÄÄSTI TREENIT

Miten löytää motivaatio? 
Mulle onnistumisen salaisuus on mielen voima. Usko itseesi, tee ja tarvittaessa pyydä apua. Tartu jokaiseen tilaisuuteen ja huomaat kehityksen, kun vain teet. Kukaan ei ole synnynnäinen tähti, vaan jokainen kehittyy tekemällä. Innostu ja onnistu! Usko tekemiseen, niin kehityt kyllä. Nyt mulla on sulle 3 pääharjoitusta. Mieti ensin niitä ja sen jälkeen katsotaan lisää. 

1. Keskimmäinen pakaralihas

Mitä ja miksi?
- Pakaralihasten tehtävänä on liikuttaa lonkkaniveltä eri suunnissa ja ne ovat mukana about kaikessa liikkeessä. Ne vastaavat siitä että polvi linjautuu oikein ja tasapaino pysyy pystyssä. Jos keskimmäinen pakaralihas on heikko, pääsee lantio tipahtamaan mikä voi aiheuttaa linjausvirheitä ja lihasepätasapainoa koko kehoon, jonka seurauksena voi esiintyä kipua esimerkiksi selässä ja polvissa. Seuraavalla harjoituksella vahvistat keskimmäistä pakaralihasta. 

2. Hengitysharjoitus

Mitä ja miksi? 

- Nykypäivänä hengitys usein kiristyy ja on pinnallista, jolloin se aiheuttaa turhaa niska-hartia särkyä ja yläkropan jumitusta. Hengityksellä voi aktivoida tosi hyvin syviä vatsalihaksia, kun vaan tietää mitä ajattelee. Aktivoituessaan oikein syvät vatsalihakset tuottavat paineen, joka kontrolloi lannerangan nikamia ja antaa selkään lisää tilaa. Katso seuraava video ja löydä oman kehon todellinen power house!

3. Lannerangan liikuttelu

Mitä ja miksi?

-Pelkkä liikunta ei yksinään riitä pitämään kehoa terveenä, vaan on erityisen tärkeää tiedostaa missä asennossa ranka on ja miten se toimii. Jokainen selkärangan nikama on yhteydessä toiseen ja fiksusti treenaamalla oman rangan liikkeitä oppii tuntemaan ja tarkkailemaan. Tunne oma keho, tiedä miten se liikkuu, niin osaat liikuttaa sitä myös oikein! 

BONUS OSIO:

Ristikkäiset raajat nelinkontin. 

Asetu nelinkontin, löydä selkäranka hyvään pituuteen, pidä pää rangan jatkeena. On tosi tärkeätä että asentohallinta säilyy koko liikkeen ajan, joten keskity ensin kunnolla perusasennon löytämiseen. 

Sen jälkeen, etene liikkeeseen. Irrota ristikkäinen jalka ja käsi, pyri liikuttamaan ne rangan jatkeeksi ilman että rankaan tulee virheasentoja. Palauta takaisin ja vaihda toinen puoli. Toista n. 6-20 kertaa. 

TSEMPPIÄ TREENIIN!

Kaipaatko apua? Laita viestiä ulpustudio@gmail.com