RYHDIKKÄÄSTI

Kiitos, että olet löytänyt valmennuksen pariin! 

Mä uskon, että hyvällä motivaatiolla sekä sinä että minä opitaan tästä valmennuksesta paljon ja saadaan koko elämään lisää virtaa ja energiaa. Tervetuloa mukaan linjaamaan kehoa oikein, parantamaan kehon koordinaatiota ja löytämään paras kapasiteetti omasta kehosta!

Mulla on muutama toive sulle nyt:

  1. Älä ota stressiä. Sä teet sen mukaan kun sulla on aikaa. Sen takia valmennuksessa on perusteellinen osio ja "FAST LANE". Eli jos on kiire, niin valitse jälkimmäinen. Mikäli luet tätä puhelimellasi, Fast lane löytyy skrollaamalla alaspäin. Mikäli luet tätä tietokoneella, näet sarakkeet tässä alla vierekkäin. 
  2. Nyt, kun luet tätä tekstiä, sitoudu silmäilemään sivun asioita vaikka 5min. Vain 5min ja sulle pitäis tulla jo kivaa informaatiota vastaan ja kuka tietää, ehkä sä lähdetkin tekemään jokaisen tehtävän läpi. 
  3. Mikäli innostut, niin jaa omasta kokemuksestasi somessa #ryhdikkäästi
  4. Jos sulla ikinä on tilanne että nyt meni ihan yli enkä tajua mitään, niin lähetä mulle viestiä ulpustudio@gmail.com niin katsellaan yhdessä mitä tapahtuu...

Toivottavasti nähdään joskus livenä, kiitos kun olet mukana. On ollut ilo ja kunnia kirjoittaa ja valmistella tätä valmennusta juuri sinulle. 

Lähetän sinulle iloa ja energiaa,

Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Perusteellisesti eteenpäin

Mikään elämässä ei ole lopullista. Aina voi muokata omia elämäntapoja, omia tottumuksia ja omia taitoja. Lähdetään nyt yhdessä viemään sun elämää uudelle tasolle, aloita nyt. 


Katso seuraava video ja tee videon tehtävät. Voit laittaa videon aina halutessasi pauselle, kelata taaksepäin tai vaikka kelata eteenpäin, mikäli jokin tehtävä ei ole sinua varten. Pohdi miltä sun keho näyttää nyt ja muista samalla arvostaa sitä mitä sinä olet nyt. Sillä se riittää, sinä riität! 


Nyt kannattaa olla suht joustavat vaatteet päällä. Voi olla että osa testeistä käy ihan treenistä, varsinkin jos niitä tekee useampaan kertaan. Se on ihan ok ;) Nappaa mukaan muistiinpanovälineet, kirjaa ylös fiiliksiä. Voit myös kuvata kaikki suoritukset ja laittaa maalarinteipillä merkintöjä lattiaan, mikäli se sinulle sopii ja niin haluat tehdä. 

Fast lane

Tämän päivän teot vie sua kohti parempaa huomista. Sä voit aidosti olla onnellinen juuri nyt ja silti yrittää kasvaa ja oppia jotain uutta tänään ja huomenna. Aloita nyt. 

Jotta me tiedetään missä me ollaan ja mihin me ollaan menossa, niin tehdään alkukartoitus. 

Tässä valmennuksessa se tarkoittaa sitä, että sä otat itsestäsi ryhtikuvat. Kuvat joista sä näet itse miltä sun luonnollinen ryhti näyttää nyt. Ota kuvat edestä, sivulta ja takaa. Pyydä kaveria ottamaan kuvat tai aseta kamera itselaukaisijalle tai ota kuvat vaikka peilin kautta. 

Sen jälkeen testaa muutama liike. Havannoi miten ne sujuvat. Halutessasi voit ottaa myös kuvat tai videon, mutta suosittelen ainakin tekemään muutaman muistiinpanon liikkeiden tiimoilta.

  1. hyvää huomenta, miten lonkka taittuu, miten lonkka ojentuu, kuinka paljon takareisi antaa periksi. Tarkista että selkä pysyy suorana koko liikkeen ajan. Tämä on mys kontrolliliike, eli liikesuorituksen tulee tapahtua puhtaasti (selkä ei saa pyöristyä tai mennä notkolle).
  2. syväkyykky jalat auki & syväkyykky jalat yhdessä. Tarkista että polvet aukeavat enemmän kuin jalkaterät. Kantapäiden tulee olla maassa molempien liikkeiden ajan. Tämä voi olla haastava varsinkin ilman kenkiä. Mene niin alas kuin tänään on mahdollista. Tämä liike on paljon liikkuvuutta ja jonkun verran kontrollia. Pidä polvet auki ja paino kantapäillä.
  3. rangan kierto istuen. Seiso ryhdikkäässä asennossa ja kierrä niin että hartiat pysyvät alhaalla koko liikesuorituksen ajan. 

MIKSI TESTATTIIN JUURI NÄITÄ LIIKKEITÄ?

Näissä testeissä lähdettiin hakemaan vastauksia löytyykö kehosta liikkuvutta, voimaa ja kontrollia. 
Jos keho jäykistyy liikaa joko liikkumattomuuden, väärien liikemallien tai yksipuolisen ja kovan treenin takia, voi liikkuvuus hävitä ja silloin: 
a) keho ei toimi halutulla tavalla 
b) tulee kipua 
Jäykkä keho myös vammautuu helposti. Jos riittävä liikkuvuus puuttuu, jo arkielämän askareet voi tuottaa ongelmia - puhumattakaan eri liikkeistä treeneissä. 
Kehosta pitää löytyä riittävä liikkuvuus ja toisaalta kehon pitää pystyä toimimaan ja toimimaan nimenomaan kontrollissa. Silloin keho on toimintakykyinen ja kivuton. 

HIENOA ETTÄ PÄÄSIT TÄNNE SAAKKA! 


Kohta aloitetaan taukojumppa, jossa huolehditaan että keho saa liikettä päivän aikana. Taukojumpan avulla parannetaan omaa jaksamista, pidetään aineenvaihdunta liikkeellä ja vilkastutetaan verenkiertoa. Taukojumppa vähentää kehon kipuja sekä kireyksiä, parantaa liikkeiden hallintaa ja tietysti parantaa ryhtiä. Hyvä ryhti parantaa hapenottokykyä eli hyvässä ryhdissä tehostat omaa hengitystäsi. Nähdään pian, siihen asti:

Voi hyvin, huolehdi omasta kehostasi!

Ollaan kaikki #ryhdikkäästi