RYHTIVALMENNUS PRO

Neljäs testi - lonkan luonnollinen liikkuvuus

Asetu istumaan niin reunalle pöytää kun voit, kellahda siitä taaksepäin, pidä polvesta kiinni. Tässä tarkastellaan alemman jalan lonkan kireyttä. Mikäli jalka laskeutuu nätisti pöydän pinnalla alemmas, liikkuvuus on hyvä, mutta jos jalka jää pöydän tasolle tai vain hieman alle, on liikkuvuuden kanssa syytä tehdä töitä. Jos jalka ei ole suoraan vartalon kanssa linjassa vaan aukeaa hieman ulospäin, voi reiden ulkosyrjä olla jumissa. Pahimmillaan tämä voi aiheuttaa juoksijan polven, eli erilaisia kipuja polveen. 

Eli tavoite: jalka laskeutuu ainakin 10 astetta pöydän tason alapuolelle ja pysyy linjassa.

Viides testi - polven nosto vaakatason yläpuolelle

Seiso yhdellä jalalla ja nosta polvi selvästi vaakatason yli. Pysy tasapainossa ja pidä vartalo mahdollisimman hyvin liikkumatta.

Tavoite: saada polvi tarpeeksi ylös, ilman että vartalo tuottaa virheasentoja. Eli lonkkien tulee pysyä tasaisesti ja selkä ei saa pyöristyä.

Kuudes testi - Lonkankoukistajan venytyksessä käsien tuonti lattiaan

Tämä on haastava. Voit pyrkiä ensin tuomaan kämmenet lattiaan, niin että selkä pysyy suorassa. Mikäli kämmenet osuu helposti maahan, voit yrittää tuoda maahan myös kyynärpäät.

Tavoite: Lonkan hyvä taitto, ilman että selkä pyöristyy. 


Päivittäinen taukojumppa on täällä!

Tavoite: tee vähän joka päivä.

Tämä taukojumppa kestää tekijästään riippuen n. 2-4min. Liikkeet viimeistä syväkyykkyä lukuunottamatta ovat sellaisia, että ne pystyy suorittamaan myös tiukemmissakin työvaatteissa. Mieluummin pari kertaa päivässä kuin kerran viikossa. 

Parempi vaihtoehto on tehdä edes muutama liike kuin olla tekemättä mitään.