Voimaharjoittelusta energiaa ja asennetta

Fiksun voimaharjoittelun ansiosta elämänlaatu paranee, kroppa on terveen ja elinvoimaisen näköinen - ja mikä parasta - toimintakyky kasvaa. 

 

Voimaharjoittelusta on moneksi. Kuinka usein olet kuullut "treenaa mieltä, treenaat kehoasi". Voimaharjoittelussa mieli on avainasemassa. Vahvempi mieli, nostaa isompia kuormia, paremmalla tekniikalla. Järkevässä voimaharjoittelussa tekniikka on isossa osassa, jotta keho pysyy kunnossa ja terveenä. Ja kun tekniikka on kunnossa, on mielen ja ajatuksen oltava läsnä treenissä. Fiksusti toteutettu voimaharjoittelu myös ehkäisee liikuntavammoja. Sillä oikein treenatut lihakset suojaavat kehoa vääriltä väännöiltä ja pelastavat tilanteen esimerkiksi äkillisessä liikkeessä kuten vaikkapa kaatuminen, horjahdus tai muu vastaava. Hyvin harjoitellut keho myös todennäköisemmin estää horjahduksen raitiovaunussa tai korjaa tasapainon liukastuessa. 

Voimaharjoittelu antaa keholle paremman toimintakyvyn, tehostaa kehon aineenvaihduntaa (joka muuten hidastuu ihmisen ikääntyessä), huoltaa mieltä ja tekee sinusta terveen ja hyvinvoivan. Voimaharjoittelu antaa energiaa ja ryhtiä. Kun tietää mitä tekee ja miten tekee, oppii hahmottamaan kehoaan uudella tavalla, joka näkyy arjessakin sulavana liikkumisena.

Kuinka moni meistä tuntee turhaan olonsa kömpelöksi? Kun kehoaan harjoittaa säännöllisesti, tulee tietoiseksi omista mittasuhteistaan, saa voimaa kehon kannattelemiseen ja kantaa vaatteetkin ryhdikkäämmin. 

Keskittynyt voimaharjoittelu voi olla myös mielenhallintaa ja tietoisuustaitojen kehittämistä 

Itse kukin menettää toisinaan yöunet murehtien menneitä tai tulevia, sen sijaan että eläisi hetkessä. Kun taas treenaa esim maksimivoimaa, on pakko keskittyä suoritukseensa 100% - muuten suoritus ei onnistu ja pahimmassa tapauksessa keho voi loukkaantua huolimattoman asenteen vuoksi. Säännöllisesti ja järkevästi toteutettu voimaharjoittelu antaa myös positiivisia onnistumisia, jotka tuovat monelle fiilistä pystymisestä ja kykenemisestä - asia joka ei ole itsestäänselvyys, mutta usein säteilee myös muualle elämän osa-alueille. Kun hyvä ja pystyvä asenne itseä kohtaan kasvaa, se voi jo itsessään alentaa stressiä ja auttaa luovuuden ja muiden positiivisten fiilisten saapumisessa omaan ajatteluun. Toisinaan leuanveto- tai maastavetotangosta kiinnipitäminen lohduttaa ja toisinaan se antaa energiaa ja voimaa.

Jos et usko - tuu kokeilemaan itse ;)

 

Tällä viikolla pienryhmävalmennuksissa vietettiin maksimivoimaviikkoa ja omia ennätyksiään ehti jo tehdä Tuija, Reija, Pia, Jutta ja Mari. Vaikka ennätysten tehtailu ei ole mitenkään pakollista, on se aina huikeaa kun joku onnistuu. Kun näkee toisen onnistuvan, antaa sekin usein jo voimaa omaan tekemiseen. 

Muistathan että maksimeita ei voi lähteä tekemään kylmiltään, vaan ensin kannattaa opetella liike niin, että sen osaa vaikka unissaankin. Maksimisuorituksia tehtäessä on tärkeä oikeasti tietää mitä tekee, koska silloin on suurempi todennäköisyys selvitä vammoitta ja silloin on suurempi todennäköisyys tehdä onnistunut suoritus. Mutta perusjuttuja on kaikkien hyvä harjoitella säännöllisesti. Vaikka osais jo kaiken. 

Mäkin harjoittelen, joka päivä. Ja oon huomannut, että se harjoittelu näkyy ja tuntuu monessa asiassa. Moni mun asiakaskin on kokenut, että jo ihan parin valmennuskerran jälkeen kropassa on voimakkaampi olo, ylämäet kävelee kevyemmin ja on tietoisempi oman kehon mahdollisuuksista. Jos et usko, kokeile itse ;) 

 

Ulpustudiolle voi tulla henkilökohtaiseen valmennuskokeiluun 49eurolla ja pienryhmäkokeiluun 25eurolla. 

Varaa oma paikkasi [email protected]

Tai lue lisää kokeilusta:

Henkilökohtainen valmennuskokeilu

Pienryhmävalmennus

 

Jos haluat aloittaa voimaharjoittelun ominpäin, kannattaa aloittaa ensin kehonpainoharjoittelulla tai varovaisesti painojen kanssa. Ekoilla viikoilla enemmän toistoja kevyemmillä kuormilla ja myöhemmin ehkä nostaa painoja, mahdollisesti vähentää toistomääriä. 

Perus saliohjelma vois näyttää vaikka tältä:

Lämmittely laitteessa 3-6min

Avaavia liikkeitä, kuten syväkyykky, hyvää huomenta, hartioiden pyörittely - esim 3 x 8 toistoa kutakin liikettä. 

Sen jälkeen itse treeni, jossa 1-2min taukoa sarjojen välissä liikkeet esim:

Kyykky (tarvittaessa penkille istuen painon kanssa tai ilman) 3 x 12 toistoa (kun teet istuen penkille, silloin kyykyn liikerata todennäköisimmin oikea)

Juhan ohjeet kyykkyyn:

https://youtu.be/u03Si-oAEbM

 

Vinopenkki käsipainoilla (tai laitteessa) 3 x 12 toistoa (vinopenkissä pystyy tarkastamaan tarvittaessa itse peilistä liikerataa)

Mun ohjeet penkkipunnerrukseen:

https://youtu.be/QTv1179xPBw

 

Jalkaprässi 3 x12 toistoa (jalkaprässissä on suht turvallinen laite, kunhan katsoo että polvi varvas linja on kunnossa)

 

Alatalja 3 x 12 toistoa (alataljassa on helpompaa pitää yläkropan asento hyvänä kuin esim ylätaljassa)

 

Hauis + ojentaja super sarja taljassa 3 x 12+12 (avustavia lihasryhmiä)

 

Loppuun jotkut hyvät keskivartalo liikkeet. 

 

Perus kehonpainoharjoitteluohjelma vois näyttää vaikka tältä:

Lämmittely 4 liikettä 8 toistoa 3 kierrosta:

Rullaus, Hyvää huomenta, Kyykky, mittarimato

Treenissä esim:

Kyykky 3 x 8-12 toistoa, tarvittaessa penkille istuen (kyykky on hyvä perusliike, joka laittaa töihin koko kropan)

Mun ohjeita kyykkyyn:

https://youtu.be/rEWZymyi8mc

 

Punnerrus tasoa vasten tai lattialla 3 x 4-12 toistoa (punnerrus on hyvä, mutta oikein tehtynä haastava kehonpainoliike, joka tuo voimaa monipuolisesti)

Mun ohjeet punnerrukseen suorin jaloin:

https://youtu.be/ypoGo0iGLw8

 

Askelkyykky tai bulgarian split 3 x 8 + 8 toistoa (askelkyykky tuo voimaa ja tasapainottaa kehon puolieroja, jos haluat kevyemmän version, tee askelkyykyt vuorojaloin)

Mun ohjeita askelkyykkyyn:

https://youtu.be/8YEogu2kTJ4

 

 

Dippi 3 x 4-10 toistoa (dippi on hyvä liike, joka voi tuntua aluksi epämiellyttävältä hartioissa, mutta usein tuo yläkroppaan sekä voimaa että tilaa)

 

Loppuun omavalintaiset keskivartaloliikkeet.

 

Yleensä sama ohjelma kannattaa tehdä ainakin 2 kertaa viikossa, ihan maks 10 viikon ajan, sen jälkeen kantsii viimeistään pitää lepoviikko ja fiilistellä mitä haluaa tehdä seuraavaksi. Lepoviikon idea on antaa sekä keholle, että mielelle vapaata treenistä, jotta kehitystä voi oikeasti tapahtua. Kun tekee treenit oikeasti hyvin, lepoviikko on tarpeen aina silloin tällöin. Lepoviikon aikana voi vaikka tehdä peruskuntoharjoittelua, eli matalan sykkeen cardio liikuntaa. 

 

Mikäli kaipaat henkilökohtaista treeniohjelmaa, voit tilata sellaisen Ulpustudiolta. Lue lisää:

https://www.ulpustudio.com/saliohjelma

 

Voimakasta ja hyvinvoivaa elämää sulle toivottaa:

 

Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️