Treenaamista ja runoja

 

Tämän haastattelun on tehnyt TET harjoittelija Salma Heikkinen Oulunkylän yhteiskoulusta.

 

Milloin aloitit treenaamisen ja minkälaisia tavoitteita sinulla on ollut? 

Treenasin aikaisemmin vuosina 2008–2010, mutta eri paikassa. Lopetin, koska minusta tuntui, että siellä treenaaja jätettiin yksin. Sitten minulla oli reilu 10-vuoden tauko. Huomasin kuitenkin, että hengästyin jo pelkästään ylämäen noususta, joten päätin, että kunnolle pitäisi tehdä jotain. Sen jälkeen aloitin treenaamisen uudestaan Ulpustudiolla 2022 vuoden alussa. Sitä ennen kävin kahdessa muussa paikassa katsomassa, olisivatko ne sopivia, mutta Ulpun studio vaikutti kaikista sopivimmalta. Tavoitteitani ovat olleet painonpudotus ja kunnon nostatus. 

Milloin ja miten kiinnostuit runoudesta? 

 Kiinnostuin runoudesta alle kouluikäisenä noin 5–6-vuotiaana. Vietin aina välillä aikaa isoäitini kanssa ja hän sitten ehdotti, että puheitani kannattaisi kirjoittaa ylös. 

Onko treenaaminen vaikuttanut millään lailla kirjoittamiseen? 

Ehdottomasti positiivisesti. Minulla on ollut paljon enemmän energiaa ja virtaa. Treenaaminen tuo uuden tasapainoittavan lisän elämään ja olen huomannut, että jaksan kirjoittaa ja liikkua enemmän. 

Mistä sait inspiraation uusimpaan runokirjaasi Venus ja Jupiter? 

Inspiraationi lähti ajatuksesta, että joskus pitää käydä tutkimassa mitä on tapahtunut menneisyydessä. Kävin yhtenä päivänä kirjakaupassa ja näin siellä lapsille suunnattuja runokirjoja. Kuitenkin itse lapsien tai varhaisnuorien kirjoittamia runoja on erittäin vähän tarjolla.

Kävin isäni luona ja löysin vanhoja haastattelujani ja runojani ajalta, kun olin nuori. Halusin sitten koota runokirjan runoista, jotka olen itse kirjoittanut nuorena. Ajattelin, että tämä kirja voisi olla mielenkiintoinen koululaisille, jotka ovat kiinnostuneita runoudesta.

 Venus ja Jupiter on jo kuudes runokirjasi. Oletko suunnitellut kirjoittavasi vielä jotakin uutta? 

Kyllä. Olen suunnitellut kolmea uutta runokirjaa, jotka olisivat maantieteellisempiä. Seitsemäs kirjani kertoisi Japanista, koska olin siellä vaihto-oppilaana. Kahdeksas kertoisi Afrikasta, koska pidän afrikkalaisesta kulttuurista ja yhdeksäs Brysselistä. Siihen sain inspiraation lukijapalautteen perusteella. Moni halusi minun kirjoittavan lisää EU-runoutta koska se on erikoista, joten päätin tehdä lisää.

Olen tehnyt Japanin matkaani liittyvän käsikirjoituksen ja moni kustantaja on ollut kiinnostunut siitä. Päätin kuitenkin kirjoittaa sen runomuodossa, koska runous on minulle läheisin muoto kirjoittaa. Haluaisin myös kirjoittaa proosarunoutta, eli vähän pidempää runoutta. Proosarunot sopivat paremmin lausuttavaksi ja esitettäväksi, koska siinä on mukana tarinamaisuutta. Näiden kolmen kirjan kirjoittamisen jälkeen aion lähestyä eri maiden kustantajia ja kääntää ne eri kielille. 

Käyt Ulpustudiolla kahvakuulailussa ja pienryhmävalmennuksessa. Miten päädyit kokeilemaan juuri kahvakuulailua? 

Ajattelin, että se voisi olla helppoa kaltaiselleni aloittelijalle. Kahvakuulailussa käytetään vain yhtä välinettä ja liikeradat ovat helposti omaksuttavia. Pidin paljon myös Ulpun tekemästä ohjelmasta. 

Oletko pitänyt Ulpustudion valmennuksista? 

Kyllä! Ulpustudion valmennus on henkilökohtaista, huomioonottavaa ja kannustavaa. Ennen tuntia minulla on aina hyvä fiilis, että pääsen taas treenaamaan ja se on mielestäni tärkeää. 

Onko sinulla vielä jotain mitä haluaisit kertoa lukijoille? 

Pidän paljon Ulpustudion mahdollisuudesta osallistua pienryhmävalmennukseen. Ihminen on sosiaalinen eläin, joten on kiva, ettei tarvitse tehdä yksin. Pienryhmätreeneissä on aina lämmin tunnelma ja hyvä ja kannustava ryhmähenki.

Treenaamiseen vaikuttaa myös ohjaajan ammattitaito ja se on Ulpulla todella korkealla. Olen huomannut, että Ulpu haluaa myös kehittää itseään, mikä on todella hienoa. Ulpu jaksaa aina kannustaa. 

 

Kiinnostuitko kahvakuulailusta tai pienryhmävalmennuksesta? Lue lisää täältä: 

Pienryhmävalmennus 

Kahvakuula

 

Henrin Venus ja Jupiter runokokoelman voi ostaa omaksi vaikka tilaamalla sen Basam Booksilta:

Basam Books, Henri Hirvenoja

Kirjaa myynnissä myös mm. Suomalainen kirjakauppa, Prisma ja Adlibris

 

 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️