Elämää suorittamassa vai elämässä

Kohtaan elämässäni paljon ihmisiä, jotka tuntuvat olevan koko ajan menossa ja joilla on paljon erilaisia projekteja ja suunnitelmia jatkuvasti päällä. Monesti itsekin teen joskus työpäivää aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan ja silti koen painetta siitä, että täytyisi tehdä vielä enemmän, jotta voisi todeta olevansa yhtä hyvä kuin muut - koska ne muut tuntuvat saavan enemmän aikaan ja vieläpä hymyssä suin ja vaivatta! 

Sosiaalinen media luo meille illuusion elämästä. Siellä näkyy valtaosassa postauksia ulospäin vain hyviä asioita, vaikka jokaisen meidän elämässä on myös haasteita ja huonoja hetkiä. Myös niiden super ihmisten elämässä on välillä vaikeata, vaikkei se välttämättä näy ulospäin.

Kukaan ei voi olla tehokas AINA

Nykyajan odotukset on mennyt pikkasen överiksi, jos tuntuu että ajatellaan että sun pitää olla kaikessa hyvä ja kaikkea pitää tehdä mahdollisimman tehokkaasti. Kukaan ei voi olla tehokas aina. Mulla itsellä kävi niin, että kun olin tehnyt koko viikon pitkää päivää ja sunnuntaina koitti vapaapäivä, niin ajatuksena oli tehdä silloin kaikki ne asiat, mitä arkena ei ehtinyt. Noh, ei se mennyt ihan niin. Kyseisenä päivänä kroppa oli toista mieltä ja vartin nokoset venyivät 2 tuntisiksi, mikä veti kyseisen päivän aikataulun ihan uusiksi ja mulle tuli siitä ahdistus. 

Jälkeenpäin totesin onneksi, ettei sen niin kuulu mennä! Yhden päivän voi ihan hyvin olla suorittamatta ja vaikka laiskotella koko päivän jos huvittaa. Laiskottelu tekee joskus hyvää ihan jokaiselle!

Täydellinen vai parempi? 

Ajattelu, että pitää olla täydellinen tai melkein täydellinen koko ajan voi johtaa siihen ettei saa tai uskalla tehdä asioita mitä oikeasti pitäisi tai haluaisi tehdä. Joku kuvittelee ettei salille voi mennä, koska se on vaan niiden kovakuntoisten supertyyppien paikka ja toinen ei uskalla lähteä lenkkipolulle, koska joku voi nähdä ja kolmas ei uskalla yrittää leuanvetoa, koska ei osaa sitä vielä. Kuinka moni pelkää nolaavansa itsensä, koska ei ole vielä tarpeeksi hyvä? 

Älä mene siihen ansaan ettet uskalla, koska et muka ole täydellinen. Liiallinen vertailu ei tee hyvää kenellekkään. Sä olet just niin hyvä kuin oot ja tärkeintä on että teet vain parhaasi! Ole armollinen itsellesi ja muista että elämä on elämistä, ei suorittamista varten. 

Kunnianhimoa ja unelmia saa olla ja se on hyvä juttu, mutta sun pitää olla tyytyväinen itseesi eikä verrata sun etenemistä liikaa muihin. Sun unelmat ja tavoitteet on sun omia - ei kenenkään muun. Sen takia sun matka niihin on myös sun oma. Riittää että sä uskallat olla sillä matkalla ja tunnet olevasi riittävä. Sä onnistut kyllä! 

Ja tarvittaessa mä voin vaikka auttaa sua sillä matkalla.  

 

Sinun kunto- ja voimavalmentajasi

Juha Hyyrynen 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️