Kuka on sporttinen?

Uncategorized Jul 20, 2020

Mä oon tässä pohtinut viime aikoina mitä tarkoittaa sporttinen keho ja kuka on treenatun näköinen. Monelle mun asiakkaistakin on tärkeetä näyttää siltä että treenaa, joten mä haluan avata mun ajatuksia siitä miltä sporttinen ja treenattu keho mun mielestä näyttää. Sillä mun mielestä se sporttisuus ei ole sitä että vatsalihakset erottuu - vaan mun mielestä se on jotain ihan muuta. 

Riivinmaan kuvat
Riivinmaan kuvat

Jos liikkuu monta kertaa viikossa tietoisesti - se kyllä näkyy ja tuntuu omassa kehossa

Ensinnäkin, mitä mä suosittelen pääasiassa mun asiakkaille: 2 kertaa viikossa lihaskuntoa ja liikehallintaa sekä 1 kerta viikossa peruskuntoilua lajin parissa, mikä itsestä tuntuu mukavalta. Jos liikkuu mun ohjeiden mukaan, niin se alkaa näkymään myös ulkomuodossa ja tavassa liikkua. Se ei välttämättä tarkoita pienempää rasvaprosenttia tai veistoksellisesti piirrettyjä lihaksia, mutta se näkyy ryhdissä, tavassa kantaa omaa kehoa ja liikkumisessa. Mun mielestä keho joka liikkuu kauniisti on sporttinen. Ja jos treenaa useamman kerran viikossa, niin se taito liikuttaa omaa kehoaan kasvaa koko ajan. 

Pieni rasvaprosentti ja näkyvät vatsalihakset ei aina kerro sporttisuudesta

Mun valmennukseen on tullut myös ihmisiä joiden vatsalihakset erottuu vartalosta, mutta kuntotesteissä ei pystytä tehdä yhden yhtä punnerrusta ja oman kehon painolla tehtävät kyykytkin sujuvat heikosti. Silloin mä en kutsuisi sellaista ihmistä sporttiseksi. 

Mä olen myös tavannut tosi lihaksikkaita ihmisiä, jotka treenaa tosi epäpuhtaasti. Niitäkään mä en kutsuisi sporttisiksi ihmisiksi. Mulle sporttisuus tarkoittaa sitä että tietää miten liikuttaa omaa kehoaan oikein, tietää perusajatukset kehon linjauksesta, sillä silloin se liikkuminen myös näyttää helpolta.

Joillakin ihmisillä lihaserottuvuus on vaan automaattisempaa kuin toisilla, mutta mulle se ei kerro sporttisuudesta mitään. Lihaskasvu vaatii aikaa ja toisaalta myös hyvän perimän. Kaikkien lihakset eivät kasva voimaharjoittelullakaan samalla tavalla, eikä edes näytä samalta. Jokaiselle voimaharjoittelusta on silti hyötyä - lihaskasvun lisäksi voimaharjoittelu parantaa mm. luiden ja nivelten terveyttä sekä edistää psyykkistä hyvinvointia (niin kuin moni muukin liikunta). 

Ihana treenaaja kuvaukset Ihana Elämys studiolla
Ihana treenaaja kuvaukset Ihana Elämys studiolla

Urheilullinen ihminen osaa liikkua - eikä se ole ulkonäöstä kiinni

Jos unelmana on saavuttaa sporttinen kroppa, niin on tärkeää että liikuttaa omaa kehoaan. Jos katsotaan maailman huipulla olevia urheilijoita, niin sieltäkin löytyy varsin erilaisia tapauksia ulkonäöllisesti, mutta kaikkia yhdistää usein sama asia - rakkaus omaan lajiin ja intohimoinen liikkuminen. Tottakai sosiaalinen media on pullollaan erilaisia viimeiseen asti hiottuja rasvattomia vartaloita, mutta onko se todellisuutta tai ylipäänsä edes järkevää? 

Sporttinen ihminen on tyyppi, joka voi hyvin ja jaksaa tehdä asioita

Kuinka moni tuntee niitä ihmisiä, jotka valittamatta nappaavat painavatkin kassit olalleen ja kantavat niitä muitta mutkitta minne ikinä niitä pitääkin kantaa? Tai kuinka moni tuntee niitä ihmisiä, jotka roikottaa lasta toisessa kainalossa ja kauppakassia toisessa kainalossa ja kävelee hissittömässä talossa kuudenteen kerrokseen? Tai kuinka moni tuntee niitä ihmisiä, jotka kävelee sateisenakin päivänä sen 15 000 askelta? Kuinka moni tietää niitä tyyppejä, jotka jaksaa olla ja mennä ja tekee monenlaisia kiinnostavia juttuja? 

Mun mielestä sporttinen ihminen on lopulta se sellainen tyyppi, jossa on energiaa. Se ihminen joka jaksaa arjessa just sen mitä pitääkin (ehkä vähän enemmänkin) ja se henkilö, joka ei valita jokaisesta pienestä asiasta joka ei mee täydellisesti. Sporttinen ihminen on kestävä ja ehjä ja sillä riittää energiaa ympärivuotiseen elämään. 

Ole sinäkin sporttinen!

Sporttailevaa päivää sinulle toivottaa,

Ulpu Puhakka

Riivinmaan kuvat
Riivinmaan kuvat
Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️