Aina henkilökohtaista palvelua ajatuksella ja sydämellä

Mitä hyötyä on hieronnasta tavalliselle kuntoilijalle?

Olitpa sitten ahkera kuntoilija tai harvemmin harjoittelija, suurin kehityksen ja edistyksen edellytys, kovan harjoittelun ohella, on lihasten palautus. Lihakset tarvitsevat aikaa ja palauttavaa harjoittelua. Yksi parhaista keinoista pitää huolta väsyneistä ja harjoittelusta usein ylijännittyneistä lihaksista on kevytkudoskäsittely, eli hieronta. Mitä hieronta sitten saa aikaan lihaksissa?

Hieronnan hyödyt kuntoilijalle

Kuntoilulle on aina joku syy. Ja se syy on että haluat muuttaa itsessäsi jotain. Oli kyse sitten kunnon kohentamisesta, lihasten kasvattamisessa, vyötärön kaventamisessa tai jostain muusta asiasta, mitä itsessäsi haluat kehittää.
Näitä kaikkia yhdistää se, että tulosten saavuttamiseksi täytyy harjoitella. Harjoittelu kuormittaa lihaksia ja jotta haluttuja tuloksia voidaan saavuttaa, harjoittelusta täytyy voida palautua. Lihakset kehittyvät levossa ja siksi on tärkeää, että annat lihasten palautua harjoittelusta.


Kun sinulla on vapaa päivä harjoittelusta, voit tehdä asioita, jotka edesauttavat lihasten palautumista. Näin varmistat lihasten täydellisen palautumisen rasituksesta ja kehosi on täydessä iskussa kun seuraava harjoituspäivä koittaa ja saat harjoituksissa itsestäsi kaiken irti.
Tekemällä oikeita valintoja lepopäivinä ja tekemällä kunnon suunnitelman harjoitussuunnitelman lisäksi, saat parempia tuloksia ja pääset varmasti haluamiisi tavotteisiin.
Säännöllinen käynti hierojalla on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Se on sijoitus kehosi hyvinvoinnille ja auttaa sinua sekä jaksamaan harjoituksissa että arjessa. Seuraavaksi kerron, mitä vaikutuksia hieronnassa on.

Hieronta apuna harjoituksissa

Parantaa lihaksen joustavuutta

Jotta voit suorittaa joka harjoituskerralla optimaalisen suorituksen, lihasten täytyy olla joustavat. Joustavat lihakset mahdollistavat suuremmat liikeradat ja täten ne mahdollistavat suuremman voimantuoton. Säännöllinen hieronta harjoittelun ohella parantaa lihasten joustavuutta, sillä lihaskudos venyy kevyesti hieronnan aikana.
Jatkuvasti kovaa harjoittelemalla voit vaurioittaa lihaksiasi ja saada aikaan liikaa pieniä repeytymiä ja siitä seurauksena voi olla pieniä lihaskiinnikkeitä, jolloin lihaskudos, faskiakudos ja muut kudokset kiinnittyvät toisiinsa. Jatkossa ongelmat voivat lisääntyä, sillä tämä aiheuttaa lihaksen joustavuuden vähenemistä, jolloin loukkaantumisriski kasvaa.
Lisäksi lihasten kireys ja epäjoustavuus voivat johtaa lihasryhmän epätasapainoon verrattuna vastalihaksiin. Tällaista voi esiintyä jos esimerkiksi harjoittelee paljon penkkipunnerrusta, mutta jättää yläselänlihakset täysin huomiotta. Lopputuloksena voi olla valtavat ja voimakkaat rintalihakset, mutta vastalihakset yläselässä ovat heikot, jolloin ryhti on etukumara ja hartiat ovat eteenpäin kääntyneet. Tämä ei näytä hyvältä, eikä myöskään ole terveellistä.
Säännöllinen hieronta harjoittelun ohella vapauttaa lihasten jännittyneisyyttä, vähentää lihassärkyjä, lisää lihasten joustavuutta ja laajentaa liikeratoja.

Parantaa verenkiertoa

Sen lisäksi, että hieronta vähentää lihasjännitystä, se parantaa myös verenkiertoa. Veri kuljettaa happea ja muita ravinteita kehomme läpi ja mahdollistaa näin kehosi toiminnan. Kunnollinen verenkierto myös parantaa vastustuskykyämme, nopeuttaa palautumista ja palauttaa suorituskyvyn.
Hieronnan avulla edistetyn verenkierron myötä hengität syvempään, helpommin ja täyteläisemmin ja verenkierto kulkee kehosi läpi niin kuin sen kuuluukin. Kireät lihakset muodostavat esteitä, jotka hidastavat verenkiertoa, mikä hidastaa kuona-aineiden poistumista.
Normaalisti lihas kehittyy ja voimistuu kun lihas palautuu harjoittelusta. Eli silloin kun lihas eniten tarvitsee ravinteita korjatakseen ja voimiistaakseen kudoksia, jotka ovat rikkoutuneet harjoittelun tuloksena. Jos lihakset ovat kireät ja estävät näin ollen verenkierron ja ravinteiden pääsyn sinne, missä niitä eniten tarvittaisiin, lihasten kehitys hidastuu. Hieronnan avulla pidät reitit avoimena.

Vähentää kireyttä

Välillä ei ole helppo rentoutua. Kun et ole salilla harjoittelemassa tai töissä, mietit kuitenkin asioita, mitä pitäisi tehdä tai mitä olisi pitänyt tehdä, silloin mielesi on kireä. Niinä hetkinä kun joku alkaa hieromaan hartioitasi, rentoudut ja mielesi lepää, eikö totta?
Kuvittele tuo rentoutunut tunne hartioissasi koko kehoosi. Ei ole olemassa mitään, mikä rentouttaa kehon yhtä kokonaisvaltaisesti kuin hieronta. Käymällä säännöllisesti hieronnassa, kehosi ja mielesi oppii rentoutumaan ja pystyt päivittäin keskittymään arkirutiineihin, töihin ja harjoitteluun, paremmin.

Parantaa unta

Uni on hyvin tärkeä osa meidän päivittäistä suoriutumista ja palautumista. Muutama päivä huonoilla unilla, niin mieli on kärttyinen emmekä oikein pysty keskittymään mihinkään.
Viimeksi kun joku hieroi vähän hartioitasi tai selkääsi tai kun kävit hierojalla, tekikö hieronnan jälkeen mielesi lähteä juoksulenkille vai halusitko loppupäivän vain rentoutua? Hieronta auttaa sinua nukahtamaan helpommin ja saavuttamaan hyvää unenlaatua.
Me kaikki tiedämme millaista on koittaa nukahtaa kun asiat pyörii mielessä tai lihaksia särkee ja kolottaa. Hieronnalla kiität kehoasi siitä kaikesta uurastuksesta ja kovasta työstä, mitä se päivittäin tekee ja seurauksena unesi määrä ja laatu paranee. Mitä paremmin nukut, sitä paremmin suoriudut seuraavan päivän harjoituksesta.

Vähentää kipuja
 
Kipu on kehon tapa viestiä, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi olla. Jos kehossasi on kipuja, et kykene harjoituksissa parhaimpaasi. Mitä me yleensä teemme kun jonnekkin sattuu? Kun päänsärky iskee mitä sinä mitä suuremmalla todennäköisyydellä teet? Kosket sinne minne sattuu, silität, painat, hierot kipukohtaa.
Harjoittelun jatkaminen kivusta huolimatta, yleensä johtaa yhä suurempiin kipuihin. Hieronta on luonnollinen ja yksinkertainen tapa lievittää kipua. Venyttämällä lihaskudosta ja tarjoamalla lihaksille niiden tarvitsemaa hapekasta verta ja poistamalla kuona-aineita vahingoittuneista kudoksista.

Koulutettu hieroja on harjoitellut käyttämään eri hierontaotteita ja voimankäyttöä, millä helpotetaan lihasten jännitteitä. Pitkillä painalluksilla edistetään kehon aineenvaihduntaa je nesteet liikkuvat painalluksen edellä. Kun nesteet liikkuvat painalluksen edellä, mukanaan kuona-aineet, painalluksen taakse muodostuu tyhjiö. Tämä tyhjiö täyttyy tuoreella ravinteikkaalla verellä.
Syväkudoshieronnassa vaikutetaan syvempiin kireisiin lihaksiin, avataan syvienlihasten huokoset ja vaikutetaan verenkiertoon vielä syvemmälle. Mitä enemmän kehon nesteitä saadaan liikkeelle, sitä enemmän kuona-aineita kehosta poistuu ja sitä enemmän kehoon saadaan hapekasta, ravinteikasta verta.
Hieronnan aikana lihakset venyvät sekä lihassyiden pituussuunnassa, että poikittaissuunnassa. Samalla kun lihaskudos venyy, lihassäikeet vapauttavat jännitteitä.
On mahdotonta aina mennä ja suorittaa täysillä. Vartalosi ja mielesi tarvitsevat aikaa rentoutuakseen, kasvaakseen ja palautuakseen. Hieronta on loistava vaihtoehto ja välttämätön lisä harjoittelun ohella.
Jo kevyt hieronta kerran viikossa auttaa kehosi aineenvaihdunnassa, joka edistää hapen ja ravinteiden saantia ja kuona-aineiden poistumista. Tämä kaikki edistää kehon hyvinvointia. Hieronta vähentää kipua ja ennaltaehkäisee loukkaantumista.
 

Varaa itsellesi hieronta-aika ja kehosi kiittää sinua.

 

Hyvin toimiva keho on kuin korvaamaton työkalu, joka tuo avun ongelmallisiin tilanteisiin ja ansaitsee olla käytössä päivittäin. 

 

Ulpustudion vieraskirjoittaja:

Jarno Vaajoki, koulutettu hieroja / urheiluhieroja, kilpatanssija ja viisi henkisen perheen isä. Jarno on toiminut hierojana vuodesta 2009 ja omakohtaista kilpaurheilutaustaa löytyy vuodesta 1998. 

 

Maanantaisin Jarno Vaajoki ottaa hieronta asiakkaita vastaan melkein Ulpustudion naapurissa eli Nail Nationin tiloissa osoitteessa Santakatu 2, 00180 Helsinki

Jarno on paikalla klo:13-18.30.

Ajan Jarnolle voi tilata suoraan

Puhelimitse:

040-7012 733

Sähköpostitse:

[email protected]

 

Muina aikoina Jarnon käsittelyyn pääsee Espoonlahden Fressissä:

Espoonlahdenkuja 3, 02320 Espoo

Ajan pääset varaamaan täältä:

https://www.fressi.fi/palvelut/hieronta/

 
 
Ja Jarnon omille sivuille pääset täältä:
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.