Oman elämän hallitsija

Huomaatko sä milloin sun ajattelu tukee sun toimintaa ja milloin se ei tue sitä? Kuinka pienestä on kiinni miten oma hyvä fiilis vaihtuu kurjaan? Mikä on se pieni energia joka saa sut toimimaan supersankarin lailla ja mikä on se alaspäin vetävä voima joka vie sut sängyn pohjalle? Onko joku joka voi rohkaista silloin kun ei itse jaksa?

Oltiin mökillä isän johdolla puutalkoissa ja isä alkoi rakentamaan halkokatosta. Alotettiin aikalailla aamuisella aamupuuron syönnin jälkeen ja sit puuhasteltiin koko päivä. Roudattiin puita ja isä ahersi katoksen kanssa. Pieniä takaiskuja sateli puutöihin kun moottorisaha ei lähtenytkään käyntiin ja sirkkelissäkin oli joku toimintahäiriö. Mutta puita vietiin ja edelleen isä ahersi halkokatoksensa kanssa. Välillä käytiin syömässä ja sitten tehtiin taas lisää hommia. Kello alkoi tulla kahdeksaa ja lasten nukkumaanmenohetki lähestyi. Katos ei ollut vielä valmis ja isä oli jo ihan sitä mieltä että oli huono juttu koko katos ja ne levyt mitkä piti olla kattona ei ollutkaan samanpituiset ja näyttää huonolta koko katos ja ja ja... Hirmuisesti takaiskuja ja koko homma oli muka ihan pielessä. 

Mä olin kuitenkin koko päivän ihaillut katoksen rakentumista ja sitä kuinka helposti se siihen nousi pystyyn ilman että se oli "Ikean laatikosta valmiit palat kokoa näin" tyyppinen ratkaisu. Isän epätoivon hetkellä sanoinkin ääneen kuinka mun mielestä tää on tosi hieno, että nyt vaan tehään se valmiiks, mitä te oikein mussutatte. Siihen siskon mies naurahtaen totesikin, että työnjohto hyväksyi, joten nyt tehdään vaan! 

Isän ilme kirkastui ja katos jatkoi valmistumistaan. Taas tuli muutama probleema, itsevarmuus laski, mutta sitten yhdessä keksittiin ratkaisu ja taas päästiin eteenpäin.

Ja ihan aidosti voin todeta että ihailen sitä miten joku voi niin tarkkaan suunnitella ja vähän mittailla ja sit taas ahertaa jonkun asian parissa, niin että siitä lopputuloksesta tulee oikeesti tosi siisti. Mun oma rakentaminen ei nimittäin olisi niin tarkkaa vaan paljon suurpiirteisempää hommaa. Mutta siis lopulta isäkin oli sitä mieltä että siitä katoksesta tuli ihan kelpo ja saatiin ne kattolaudatkin samaan mittaan ja siihen ne maisemointilevyt paikalleen ja loppu hyvin kaikki hyvin. 

Tässä tarinassa alussa oli energiaa ja hyvää fiilistä ja toimintaa kohti päämäärää. Mutta pikkuhiljaa tuli pieniä takaiskuja, päivä oli pitkä ja vähän alkoi väsyttämään. Oma näkemys ei enää näyttänytkään niin hyvältä, mutta sitten sanottiin ääneen, että onhan tää nyt hieno juttu ja löytyi energiaa viedä homma kohti maalia. 

 

Jokainen väsyy jossain kohtaa omien juttujen toteuttamiseen/omien tavoitteiden tavoitteluun/omien unelmien metsästämiseen ja silloin on tärkeää huomata ne ajatukset mitä päähän tulee ja pyrkiä muuttamaan niitä, mikäli ne vievät mieltä alaspäin ja estävät meitä menemästä eteenpäin.

Tyhmää on antaa oman mielen sabotoida omaa onnistumista. Ongelmat ei häviä tästä maailmasta ikinä, mutta itse voi kasvaa isommaksi kuin ongelmat ja keksiä työkaluja nostaa omaa fiilistä ja keinoja kohdata erilaisia ongelmia. Joko itse tai kaverien avustuksella. Ja osittain sitä on valmennus. Kun itseltä loppuu energia jatkaa, niin valmennus antaa vauhtia etenemiseen. Treenit on kalenterissa, joten ne tulee tehtyä. Treeneissä vieressä on hyvä tyyppi joka kannustaa ja valvoo silloinkin kun ei itse osaa tai ole varma, joten tuloksia syntyy. Onnistutaan yhdessä!

Energia tarttuu - valita tai valitse 

Voitko sä päättää haluatko valittaa ongelmasta vai käyttää energiaa ratkaistaksesi sen ongelman? Energia välittyy. Se välittyy niin siitä positiivisesta tyypistä kuin siitä valittaja tyypistäkin. Muita ei voi muuttaa, mutta itse voi olla roolimalli. Näyttää muille sitä miten menee eteenpäin ja nousee ylös takaiskujen jälkeen. Porskuttaa positiivisella asenteella menemään. 

Mä oon aina välillä sortunut siihen että oon huomauttanut jollekin, että hei huomaatko että sä valitat tosi paljon. Mutta lopulta se ei välttämättä muuta mitään. On tyyppejä jotka valittaa enemmän ja tyyppejä jotka valittaa vähemmän ja aina siihen ei voi vaikuttaa, mutta siihen voi vaikuttaa kuinka paljon hengaa siinä ilmapiirissä. Sä voit itse pyrkiä lähtemään pois niistä tilanteista ja niiden ihmisten luota, jotka vaan velloo huonossa fiiliksessä ja valittaa päivästä toiseen. Niitäkin ihmisiä on jotka siinä viihtyy ja sit se on varmaan ihan ok jatkaa sillä polulla. Tai sit ne huomaa jossain vaiheessa ITSE, että ehkä sen energian vois käyttää paremmin. Mutta ulkopuolelta on huono neuvoa, jos ei huomaa omissa toimintatavoissa mitään ongelmaa. 

Toki jokaisella on niitä hetkiä ettei luota itseensä tai omiin kykyihinsä. Elämässä tulee monia vastoinkäymisiä ja tekee varmasti mieli valittaa monestakin asiasta, mutta sitten voi vaan pohtia auttaako se valittaminen? Muuttaako se valitus mitään? Kyllä - mullakin on niitä hetkiä, että mä pohdin onko musta tähän ja miks tää nyt meni pieleen ja ääh harmittaa ei jaksa. Ja mitä mä teen sillon? Mä mietin niitä asioita missä mä olen jo onnistunut. Mä mietin mikä toimii just nyt. Mä käyn liikkumassa tai syön hyvin tai lepään hetken. Joskus kuuntelen jonkun hyvän biisin tai opiskelen hetken jotain uutta ja palaan sit asian pariin. Ja sit mä myös pyrin kouluttamaan omaa mieltäni. Sanon sille niitä asioita mitä mä haluaisin tuntea, niin kyllä se sieltä se mieli tulee järkiinsä. Ja joskus, joskus pitää vaan tehdä vaikka se mieli ei siellä uskoiskaan siihen asiaan ja sit kun vaan tekee, niin huomaa pystyvänsä ja näkee että on päässyt taas etenemään hirmuisen harppauksen.  

 Mua itseäni auttaa myös tosi paljon valmiit rutiinit. Kaavat joidenka avulla päivä kulkee eteenpäin. Valmiit mallit. Sillon kun on hyvät vahvat rutiinit, niin pystyy etenemään tehokkaasti eteenpäin, vaikka ei huvittais tai olis vähän epävarma. Mutta sitäkin pitää harjotella. Rutiinit eivät synny itsestään vaan niitäkin pitää aluksi tsempata. 

 

 

Mikään ongelma tai vastoinkäyminen ei voi kaataa mun tai sun elämää. Ainakaan lopullisesti.

Tsemppiä haasteisiin ja niiden ratkaisemiseen!

Mä uskon että sä selviät :)

Terkuin Kehonhallinnan Koreografi, Ulpu Puhakka

 

 

Haluatko kokeilla valmennusta ilman sitoutumista? Lue lisää paina tästä

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️