Pikaopas parempaan kuntoonTärkein ohje on tässä: Tee jotain. Aloita heti.Katselin tossa mun hyllyltä löytyvää pikaopasta golfiin. Joopa joo. Jos joku on kuuna päivänä koskenut golfmailoihin tai käynyt kokeilemassa golfpalloon osumista, niin tajuaa, että pikaoppaalla lajin saloihin ei tee mitään. Mä golffasin tänä kesänä kuin mielipuoli ja aika alussa vielä ollaan. Golfpalloa häviää melkein joka kierroksella (joskus jopa melkein joka väylällä, useampi kappale), vaikka aluksi kuvittelin että peliä pelataan oikeasti sillä yhdellä ja ainoalla pallolla. Onneks joku mulle lahjoitti ensimmäiselle kierrokselle muutaman ”varapallon”. Vesiesteen sattuessa eteen, oli ihan tarpeen. Huoh!

No mutta takas siihen kuntoiluun ja mainitaan vaikka se kiinteytyminen ja lihasmassan kasvatus myös.

Aloittelijoilla menee usein metsään, kun ei malteta tehdä samoja asioita viikosta toiseen, vaan sekoillaan erilaisten harjoitusten välillä, kun treenithän on muuten niin tylsiä.

Jo enemmän treenanneille taas usein ärsykettä ei osata vaihtaa riittävästi ja kuormitus jää silloin vajaaksi.

Molemmat hankalia tilanteita. JOISTA SELVITÄÄN KYLLÄ!

Kaikille pätee yks tärkeä neuvo! Kun meet treenaamaan - keskity oikeesti siihen mitä teet ja käy treenaamassa riittävän usein. MALTA PITÄÄ MYÖS LEPOPÄIVIÄ TREENEISTÄ! Molemmat nämä, tärkeitä tärkeitä juttuja.

Mun oma perussyntini salilla on se, että just sillon kun mun treenin pitäis oikeesti alkaa, mä saan päähäni jonkun ihan loistavan idean, jota mä haluan lähteä toteuttamaan heti. Mikä usein tarkoittaa sitä, että mun sarjojen tauot venyy, kun mä joko kirjottelen asiakkaalle ajatuksia tai mä teen jotain omia muistiinpanoja tai muuta sellaista. Voin omalla syvällä kokemuksella sanoa, että oma treeni valuu melkein hukkaan siinä samalla. Ei se monisähellys tässäkään kohdassa toimi. Valitse 1. Joko oot siellä salilla laadukkaasti sen tunnin tai sit meet tekemään niitä muita juttuja. Älä yritä molempia.

Sitten: Malttia

Malta tehä niitä samoja juttuja päivästä, viikosta jopa kuukaudesta toiseen. Mäkin kyllästyn nopeasti. Ja omassa treenissäni poukkoilen just siks asiasta toiseen. Älä tee näin, vaan keskity. Mieti se kirkkain tavoite ja luo se treeni niin, että se palvelee sitä. Jos jotain haluaa varioida, niin varioi lämmittelyä ja loppuverkkaa. Keksi niihin kaikkia hullutuksia, mutta pidä itse treeni samana.

 

Varioi sen verran kun on tarpeen:


Pitkälle edennyt treenaaja, sama homma: kirkasta tavoite, mutta löydä variaatioita liikkeen dynamiikkaan, sarjapituuksiin, levon kestoon ja painoihin. Liian usein näkee sitä että esim penkissä on aina ihan sama kaava: tehdään samoilla sarjoilla töitä, aina samaan tempoon. Ja sit kehitys junnaa. Vaihda tempoa, tee joskus puolikasta liikettä, kokeile lähestyä maksimipainoja erilaisilla kuormituksilla, pidä eri mittaisia taukoja - näin keho saa sen kaipaamaa erilaista ärsykettä ja kehittyminen on mahdollista, vaikka treenataan samaa liikettä mitä ollaan treenattu vaikka vuosikausia. Pitää olla luova, mutta ei sekoilla liikaa. Siinä on vissi ero!

Ja sitten 2 tosi tosi tärkeetä juttua:
Muista lepo ja muista ravinto!

Kovatehoinen päivittäinen treeni voi viedä suhteelliseen energiavajeeseen ihan tavallisen kuntoilijankin. Tällainen tila haittaa kehon normaaleja toimintoja. Seurauksena voi olla hedelmättömyyttä, väsymystä, erilaisia rasitusvammoja sekä jopa luunmurtumia. Ongelma voi nimenomaan olla kuntoilijoilla, jotka ajattelevat ”ei tää mua koske, enhän ole oikea urheilija”. Jo pelkästään liikkumalla paljon ja syömällä puutteellisesti, voi kasvattaa stressihormonin tasoa elimistössä liian suureksi.
Liikunta on hyväksi, mutta sen pitää olla tasapainossa!
Harjoita koko kehoa, lepää ainakin 2 päivää viikossa ja muista syödä riittävästi. Proteiinia pitää nauttia pitkin päivää, ei pelkästään treenin jälkeen palkkarina. Kannattaa myös muistaa, ettei ruuasta voi tehdä terveellistä vain lisäämällä siihen proteiinia (erilaiset protskuvanukkaat, protskusuklaat yms…)

Kiinnostaako suakin, kiinteytyminen, kunnon kohotus ja lihasmassan kasvu?
Kuten huomaat, niin muakin kiinnostaa!

Ulpustudion sisäpiiri saa mun suunnittelemat ohjelmat parempaan kuntoon. Voit valita kolmesta oman suosikkisi:

Perusohjelman salille, johon voi aloittaa tutustumisen jo oman kehon painolla kotona. Tai hankkia kotiin esim kahvakuulan, niin että osan ohjelmasta voi todella tehdä kotona.

Kuminauhatreenin, jonka voi tehdä kuminauhan kanssa ihan missä vaan. Tässä käytetään pitkää avointa kumpparia ja pitkää lenkkikumpparia. Kuminauha on treenivälineistä edullisin hankkia omaksi kotiin.

Kehonpainotreeni kotiin.

Kenelle nämä ohjelmat sopii?

1-3 kertaa viikossa treenaavalle tai sitä suunnittelevalle
Sellaiselle jonka keho on suurinpiirtein kunnossa
Sellaiselle, joka haluaa olla sporttinen ja saada ns.turhat löysät pois
Sellaiselle, joka osaa itsenäisesti lukea ohjeet tai tarvittaessa tajuaa pyytää apua

- kukaan ei tosin kuole jos järkevästi lähtee testailemaan näitä.


Käy liittymässä nyt mukaan - tämä on ihan veloituksetonta

https://studio.mykajabi.com/ulpustudion-sisapiiri

Tästä kannattaa vinkata myös kaverille 😎

Bonuksena postissa kerrottiin myös kaikki salaisuudet pepputreenistä 🍑


Energiaa syksyyn ja ihania treenejä sulle toivottaa

Kehonhallinnan Koreografi ja Lihasten Kesyttäjä
Ulpu Puhakka

 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️