Pilateksen parissa

 

Mun polku Pilates harjoittelun parissa alkoi teini ikäisenä, kun olin vielä Keravan tanssiopistossa. Muistaakseni meille tanssitaiteen koulutuslinjalaisille oli pakollisena oheisharjoitteluna myös Pilates. Silloin laji ei varsinaisesti kuulunut suosikkeihini, vaikka voin näin jälkikäteen hyvin ymmärtää miksi meidät sitä laitettiin harjoittelemaan. Silloin se oli hassua ja huvittavaa puhista ja tuhista maton päällä, mutta myöhemmin Pilateksen harjoittelusta tuli mulle jokapäiväistä VAPAAEHTOISTA toimintaa... Lue lisää niin tiedät miksi ;)

Ollessani Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammatillisessa koulutuksessa meille ohjasi Pilatesta monet eri huippuosaajat, kuten mm. yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntiojoista eli Jarmo Ahonen. Pilateksesta tuli mulle tapa herättää kehoa ennen balettitunneille astumista ja olinkin noin 6 kertaa viikossa balettioppilaitoksen käytävillä tekemässä erilaisia pilates harjoituksia. Myös harjoitellessani ulkomailla Pilateksen merkityksestä puhuttiin paljon ja sitä harjoiteltiin monipuolisesti. 

Mitä Pilates sitten on antanut mulle?

Paljon hienomotoriikkaa. Pilates on laji, jossa yksityiskohdilla on suuri merkitys. Jos jossain vaiheessa meni ihan yli hilseen pohtia omaa lantiota kuin kuten kultaseppä tutkailee kellotauluja, niin jälkikäteen on tajunnut kuinka suuri merkitys sillä on ollut. 

Silloin kun mä kasvoin valtavasti pituutta, mun keskivartalon hallinta ei pysynyt rytmissä ollenkaan mukana ja mä kuvittelin olevani lihava, koska en osannut kannattaa omaa vatsaani lankkuasennossa. Jälkikäteen Pilates opetti mulle, että kannatus ei ole kiinni vatsan koosta - vaan niistä lihaksista! 

Pilates antaa kehotietoisuutta, sulavuutta liikkeeseen, konkreettista hallintaa omaan kehoon ja oivan tavan pitää itsestään huolta myös loukkaantuneena! Mulla oli paljon ongelmia akillesjänteen kanssa, eikä tanssiminen tai muu liikkuminen välillä onnistunut ollenkaan, mutta koin aina että tulin vahvempana takaisin, sillä pystyin jatkamaan kehonhallintaa ja harjoittelua Pilateksen avulla. Pilates edistää koko kehon terveyttä ja se sopii kaikille ikään, sukupuoleen, kokoon tai kuntoon katsomatta. Laji, jota voi harrastaa, vaikka kehossa olisi erilaisia liikuntaa estäviä rajoitteita. 

Pilates myös auttaa keskittymiskyvyssä. Harjoitus, jossa pitää samaan aikaan keskittyä liikkeeseen, hengitykseen, eri raajojen liikuttamiseen eri suuntiin, vie ajatukset puhtaasti tähänhetkeen. Parhaimmillaan treenistä tuleekin meditatiivinen kokemus, joka puhdistaa mieltä ja antaa rauhaa. Joillekin helpompaa kuin toisille, mutta kaikille mahdollista! 

Eikä paitsi urheilussa - Pilates tuo tietoisuutta kehon liikkeisiin myös arkielämässä. Kenellä on olo kuin norsulla posliinikaupassa? Kun omaa kehoa pääsee harjoittamaan tarkasti, kömpelyys häviää. 

Pilateksen kautta tehtävät harjoitukset ovat myös auttaneet mua juoksun kanssa. Mun selkä kipeytyi välillä juoksemisesta tosi paljon, mutta kun aloin käyttämään Pilateksesta saamaani tukea juostessa, selkä voi hyvin. Vaikka en juoksua aktiivisesti harrastakaan, olen tänä vuonna juossut 3 x puolimaratonin pituisen matkan - ilman selkäkipuja! 

Itse koen että olen saanut tosi paljon irti Pilateksen harjoittelusta ja olen varma että se on auttanut mua monin eri tavoin mun elämässä - niin ammatillisesti kuin ihan muutenkin. 

 

Ulpustudiolle tulee ohjaamaan Pilateksen alkeiskurssia Marjaterttu Willman eli Marjis! Alkeiskurssi on lauantaina 2.1.2021 klo:11.00-12.30. 

Kurssi maksaa 39eur ja sille voi halutessaan osallistua myös etänä. 

Lue lisää kurssista täältä:

https://studio.mykajabi.com/pilates

Marjis ohjaa myös tammikuusta alkaen pilatesta meillä aina keskiviikkoisin klo:16.00-17.00

Tunti sopii alkulämmittelynä myös niille, jotka treenaavat voimavalmennuksen pienryhmässä mun kanssa klo:17.30-18.45.

Lue lisää voimavalmennuksesta täältä:

Pienryhmävalmennus

 

Ihanaa Joulun aikaa - sinulle ja läheisillesi! 

Jos tää teksti kolahti jollain tapaa, niin jaa se myös kaverille <3

 

Treeniterkuin Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️