Pysyvät valinnat tuo pysyviä muutoksia

Yksi lenkki ei vielä tee kenenkään kunnolle mitään. Mutta kun lenkkejä tekee viikossa pari, viimeistään neljän viikon kuluttua huomaa jo jotain edistystä. Ja kun tekemistä jatkaa sitkeästi 4 kuukautta, huomaa omassa jaksamisessa jo paljon. Jos lenkkeilystä tulee elämäntapa, tulokset ovat pysyviä. 

 

Ihan jokainen on huono joskus jossain, eikä se haittaa mitään.

Jokainen on varmasti joskus kokenut olevansa huono jossain lajissa, liikkeessä tai treenissä. Mä aloitin aikuisten telinevoimistelun tammikuussa. Itsevarmasti lähdin treeneihin... Olin ekalla kerralla myöhässä, kun en tiennyt mihin piti mennä ja ekalla kerralla olin myös aika pihalla kaikesta... Elämäni ensimmäistä kertaa puomilla, en suostunut askeltamaan sitä takaperin, vaikka sellainenkin tehtävä annettiin. Toisella kerralla sitten jo uskaltauduin tepastelemaan takaperin, mutta katse pysyi tiukasti puomissa, vaikka sen olisi pitänyt pysyä ylhäällä. No ehkä ens kerralla sitten. 

Ei mitään voi osata, jos ei ikinä harjoittele. Pyysin mun siskon tyttöä opettamaan mulle puolivolttia ja pari tuntia sitä harjoiteltiin tramppapuistossa ja sitten pää ja keho alkoi liikkumaan vähän sinnepäin. Säännöllisesti kun yrittää, niin kehitystä syntyy. Pitää vain päästä siihen kohtaan, että uskaltaa yrittää.

Sosiaalinen media kannustaa vai lannistaa? 

Sosiaalinen media tuo huippusuoritukset ihan nenän eteen. Toinen innostuu huikeista tempuista ja taidoista, kun taas toinen lannistuu. Sosiaalinen media on välillä yksi iso huijaus. Kuvasta tai videosta näkee silmänräpäyksessä jotain huikeeta, mutta harvoin näkee sitä työtä mitä sen eteen on tehty. Kukaan ei ole ilmaiseksi hyvä. Lahjakkuudetkin treenaavat. Siispä seuraavan kerran kun näät jotain huikeeta, innostu! Kato toi on mahdollista, säkin voit pystyä siihen kun aloitat harjoittelemisen.

Mä oon treenannu tavoitteellisesti jo ala-asteelta. Eli nyt kohta noin 29 vuotta. Jos ei siinä ajassa opi jotain liikkumisesta, niin jo on kumma. Ja HUOM - vaikka mä oon harjoitellut jo 29 vuotta tavoitteellisesti, niin mä harjoittelen edelleen. Musta on tosi siistiä pohtia erilaisia tekniikoita, oppia uusia taitoja, keskustella erilaisista tavoista tehdä ja treenata. Ja mä harjoittelen myös niitä jo opittuja taitoja. Yritän edelleen pitää selän maastavedossa suorana ja tarkkailen kyykyssä polvien linjausta. Perusjuttuja(ko) ? ehkä, mutta silti niitä pitää miettiä, koska keho on luonnostaan laiska ja hyvä tekninen suoritus vaatii usein tsemppaamista.

Voin myös ihan rehellisesti sanoa, etten mä tiedä kaikkea. Se on osa tätä hauskuutta. Voi tietää paljon, tietämättä kuitenkaan mitään. Joten, jos sä alotat nyt jonkun taidon, liikkeen tai lajin treenaamisen, niin katotaanko vaikka vuoden kuluttua miten se sujuu? Mä veikkaan että tosi hyvin. Voit sit tulla kertoo mulle ;)

Yksi hyvä ateria tai yksi huono ateria ei tee kehonkoostumukselle tai terveydelle vielä mitään

Terveellisiin elämäntapoihin pitää sitoutua, jotta ne toimii. Mä sanon mun asiakkaille aina, että jos haluaa pudottaa painoa, niin 1kg/1kk voi olla mahdollinen vauhti, jos jaksaa tehdä oikeita asioita pitkäjänteisesti (huom. riippuu lähtöpainosta).

Mutta ihan yhtä lailla voi tulla +4kg viikossa lisää, jos heittää ihan ranttaliks. Painoa on tosi helppo saada lisää, vaikeampi pudottaa. Joskus terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen voi olla pirun tylsää ja hankalaakin, mutta toistojen kautta jokainen voi rakentaa itselleen hyviä tapoja, joista tulee hyvää oloa ja terveyttä koko loppuelämäksi. Ja sitä tottuu siihen mitä tekee. Ja sitten kun on tottunut, saa itselleen hyviä tapoja, jotka vähentää sairastelua, auttaa jaksamisessa, tehostaa harjoittelua ja palautumista, ylläpitää hyvää kehonkoostumusta ja pienentää rasitusvammariskiä. Kun on vähän hyviä valintoja joka päivä, ei edes tarvitse pyrkiä täydellisyyteen. Ja terveelliset valinnat lautasella kuuluu ihan kaikille.

Harjoitus tekee mestarin, mutta hyvä motivaatio saa mestarin harjoittelemaan

 
Jokainen väsyy joskus harjoitteluun ja terveellisten elämäntapojen ylläpitoon. Silloin pitää kaivaa motivaatio takataskusta ja inspiroitua uudelleen.
Mun mielestä myös tyytyväisyys on motivaation polttoaine. Kun osaa arvostaa sitä missä on nyt ja olla kiitollinen itselle että on menossa eteenpäin ja kun arvot ja vahvuudet ovat matkassa mukana, on tekeminen mielekkäämpää ja helpompaa. Positiivisella asenteella myös aivot oppivat haluamaan samaa lisää. Kun huomioi ja huomaa onnistumiset, on vaikka harjoittelu maratonillekin helpompaa.
Miten syödään kokonainen elefantti?
-Pala kerrallaan.
Vaikka maratonissa pitää juosta monen monta kilometriä, keskity yhteen. Askel kerrallaan - siitä se lähtee. Sama harjoittelussa. Yksi treeni kerrallaan. Vaikka vain yksi minuutti kerrallaan tai 30s kerrallaan. Kun tietoisuuden keskittää hetkeen, ei urakka tunnu niin isolta ja ylitsepääsemättömältä. Usko huvikses - mä tiedän.
Tahdonvoima on kuin lihas, jota pitää harjoittaa ihan yhtälailla. Suunnittele ja toteuta! Joskus se voi myös olla sinnittele ja toteuta, ja silloin on syytä ottaa avuksi joku tyyppi, kaveri, sukulainen, puoliso tai vaikkapa valmentaja, joka auttaa alkuun, jos motivaatio on karkuteilla. 
 
Haasteita tulee jokaiselle. Epäonnistumisiakin silloin tällöin. Kehitys ei tyssää pieneen takapakkiin, eikä epäonnistumista kannata jäädä murehtimaan. Päinvastoin! Moka on osa matkaa ja yrittäminen mokan jälkeen vain kehittää monin kerroin. Epäonnistumisestakin voi aina oppia. 
 
Ole läsnä. Onnistuminen vaatii sitoutumista ja läsnäoloa. Isotkin jutut onnistuvat, kun uskoo itseensä. Anna mennä! 
 

Itsestään huolehtiminen ei ole itsestäänselvyys vaan välttämättömyys! Mä uskon, että monipuolinen liikkuminen, kunnon yöunet ja riittävän laadukas ravinto ovat yhdessä avainasemassa onnellisen kehon ja elämän löytymiseen. Kun siihen päälle vielä löytää tarkoituksen elämälleen ja tuntee olevansa riittävä ja rakastettu, on elon harmonia taattu. Ja onneksi meillä on yllin kyllin aikaa rakentaa tätä kokonaisuutta. Tänään voi iloita siitä missä on just nyt ja kannustaa itseä kohti seuraavia tavoitteita. Inspiroidu uudelleen, joka päivä <3

Kehonhallinnan Koreografi - Ulpu Puhakka

 

Ps. Kävitkö jo osallistumassa juoksukoulun arvontaan? Jos et käyny, niin tee se nyt! Aikaa osallistua su 27.2.2022 klo:20 asti :)

https://www.instagram.com/p/CaSn7qfteOh/

 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️