Säännöllisyys on avain onnistumiseen

 

Tuli tässä kollegan kas juteltua yks päivä treenin mielekkyyden vaikutuksesta treenimotivaatioon ja mahdollisiin treenituloksiin. Mitkä on niitä asioita, jotka oikeasti vaikuttaa treenituloksiin?


Täs muutama mun ajatus jotka tuli mieleen jakaa kun asiaa tarkemmin mietin:


1: kaikista tärkein yksittäinen asia joka vaikuttaa treeniohjelmien onnistumiseen ja niistä saataviin tuloksiin on säännöllisyys:
Sul voi olla vaikka maailman paras ohjelma, mut jos sä et sitä edes päällisin puolin noudata ja muokkaat/skippaat treenejä koko ajan, nii ei ihme jos kehitys tyssää.
Väitän että sellainen tyyppi joka noudattaa huonompaakin ohjelmaa, mutta pitää kiinni sen säännöllisyydestä saa parempia tuloksia aikaan kuin se joka koko ajan skippaa ja vaihtaa ohjelmaa joka viikko, koska esim tylsistyy.
Se että treeni ois jollain tasolla mielekästä ja tuo iloa, auttaa pitämään kiinni säännöllisyydestä ja sitä kautta voi auttaa parempiin tuloksiin pitkällä aikavälillä kuin se että joka päivä odottaa kauhusta kankeana seuraavaa treeniä ja kokee homman hirveenä pakkopullana.

2: treenin mielekkyys saattaa vähentää treenistä kokemaa ylimääräistä stressiä ja sitä kautta edistää palautumista. Kehittymiseen ja palautumiseen kun vaikuttaa kaikki muukin stressi kuin vaan se treenistä saatu liikunnan stressi ja jos sulle tulee liikaa stressiä kun pitää koko ajan kapulaa puristaa kovaa 24/7 niin kroppa saattaa todeta et sori mut tää on liikaa ja laittaa jarrut päälle.

3: vaikka mielekkyys on lähtökohtaisesti hyvä asia jota kannattaa tavoitella ja johon voi panostaa, niin mielekkyys ei itsessään takaa kehitystä. Sä voit vaikka joka viikko tehdä sillä samalla 50kg painolla penkkiä koska se tuntuu kivalta eikä tarvii ponnistella enempää kuin mihin ollaan totuttu, mutta jos sä joskus haluut penkata vaikka 200kg nii sun täytyy mennä jossain vaihees todennäköisesti yli sen 50kg ja haastaa ittees tai muuten sun keholla ei oo mitään syytä kehittyy yli sen sun totutun tason.

4: mielekkyyttä ei tarvii tai edes kannata hakea liian tiuhaan vaihtuvalla ohjelma shoppailulla jos haluu oikeesti kehittyä siinä mitä tekee. Vaikka se ois kivaa kokeilla uusia juttuja joka viikko ja vaikka tuntuis et joka kerta uuden treenin jälkeen tuntuu et on treenannu itsensä ihan puhki ja euforia on päällä, niin jos sä haluut pysyviä tuloksia niin sun treeneis pitää silti löytyy se punanen lanka joka vie kohti sitä sun tavotetta.
Jos sä esim haluut saada tehtyä enemmän leukoja niin sun pitää treenata sitä leuanvetoa säännöllisesti, eikä tehdä sitä kerran kuukaudessa ja lopunaikaa kaikkea muuta.Saattaa toimia joillakin ehkä jonkin aikaa, mutta harjoittelu specifisyys silti pätee:
tekemällä leukoja tullaan paremmaksi tekemään leukoja. Tekemällä kyykkyjä tullaan paremmaksi tekemään kyykkyjä jne....
Toki eri liikkeet saattaa hyvin tukea toistensa kehitystä, mutta jos me joka viikko vaihetaan suuntaa ihan sattumanvaraisesti ilman mitään suunnitelmaa tai johdonmukaisuuttaa, niin todennäköisesti ne tuloksetkin on aika sattumanvaraisia ja epäjohdonmukaisia.

Joten haetaan mielekkyyttä siihen perus tekemiseen sopivalla vaihtelulla, jos siitä tykkää, mut pidetään mielessä että se pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen perustekeminen ja toisto on se joka niitä tuloksia tuo pöytään ja sit kaikki uudet kivat kokeilut otetaan vaan mausteeksi siihen hommaan mukaan. Välil kivaa ja välil kovaa työtä, mutta sitähän se elämä muutenkin yleensä on - kun se on tasapainossa.

 

 

Et tiedä mistä aloittaa? Varaa nyt oma valmennuskokeilu 49 eurolla (norm.100eur) ja laitetaan sun treenit alkuun!

Oman valmennustapaamisen voi varata suoraan multa viestillä 044 2362055 tai laittamalla studiolle sähköpostia [email protected]

 

Tsemppiä ja motivaatiota tulokselliseen treenaamiseen toivottaa sinun voima- ja kuntovalmentaja Juha Hyyrynen

 

ps. Ota seurantaan myös mun oma instagram tili juha_treeninaattori

 

 

 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️