Selkä taas liikkeelle

Nyt alkoi selkäviikko! Selkäviikkoa vietetään aina maailman selkäpäivän yhteydessä (16.10) eli se on juurikin käynnissä. Korona aikakausi on vähentänyt monen liikkumista ja tällä kertaa selkäviikon teemana on kannustaa ihmisiä liikkeelle ja huolehtimaan selän hyvinvoinnista, sillä liikkumattomuus voi lisätä selän kipuilun riskiä, kun taas pienikin määrä liikuntaa vaikuttaa positiivisesti selän kuntoon ja edistää koko kehon toimintakykyä! 

 

Pysy aktiivisena!

Tosi moni kohtaa elämänsä jossain vaiheessa selän kipuilua, eikä sille aina löydy selitystä. Pitkäkestoiset staattiset työskentelyasennot kuitenkin rasittavat tuki- ja liikuntaelimistöä riippumatta lopulta siitä onko hyvässä vai huonossa asennossa. Sen takia tärkein työ- ja opiskeluhyvinvointiin liittyvä juttu onkin tauottaa paikallaan oloa. Välillä se voi olla taukojumppaa, mutta toisinaan se voi olla vaikkapa vain mikrotauko, jolloin sitä poistuu työpisteen ääreltä vaikkapa rapsuttamaan koiraa tai vaihtaa asennon seisomasta istumaan tai päinvastoin. Jo tosi pienikin tauko on hyödyllinen. 

 

Pitkä paikallaanolo ja istuminen sairastuttaa

Liikkumattomuus sairastuttaa. Paikallaanololla on yhteys useiden pitkäaikaissairauksien ilmestymiseen kuten esimerkiksi valtimosairauksiin ja diabetekseen. Ensin tehdään pitkä työpäivä töiden parissa tai koulutehtävien kanssa ja sen jälkeen istutaan ruudun ääressä vapaa-ajalla. Nykyaikana kyseessä ei ole enää pelkästään aikuiset, jotka istuvat paljon, vaan myös lapset ja nuoret. Merkkeinä liiallisesta istuskelusta voi olla selkäkipuilujen lisäksi kohonnut verenpaine ja suurentunut veren kolesterolipitoisuus. Seisoskelu vähentää näitä haittoja, mutta liikuskelu vielä enemmän!

 

Treenikin tuntuu paremmalta jos päivän aikana on liikuskeltu

Tuntuuko joskus että treeni ei lähde millään käyntiin? Toisinaan se voi johtua päivän aikaisesta liikuskelemattomuudesta. Jos kehoa on jo liikuttanut pienten askareiden parissa päivän mittaan, on se valmiimpi lähtemään treeniin. Ilmiötä vois verrata siihen, että autokin liikkuu talvipakkasella päivän mittaan paremmin kun sitä vähän ajaa paikasta toiseen, eikä jätä liian moneksi tunniksi paikalleen seisomaan. Kehokin toimii virkeämmin, kun se ei ole istunut viittä tuntia putkeen ennen treeniä, vaan se on jo herännyt toimintaan päivän aikana. 

 

Taukojumpan merkitys selän ja kehon terveydelle on suuri

Paikallaan olo hidastuttaa aineenvaihduntaa ja kuormittaa selän rakenteita. Taukojumppa vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja antaa päivään lisäenergiaa! Taukojumppa poistaa niska-hartiaseudun kireyksiä ja voi jopa vaikuttaa unenlaatuun. Pienellä taukojumpalla nostat omaa vireystilaasi, edistät aivojen verenkiertoa ja suorituskykyä. Taukojumppa myös voitelee kehoa ja pitää selän vetreänä! Pienikin tauko tekee hyvää sekä aivoille että keholle!  

 

Nappaa tästä Ulpustudion valmentajien taukojumppia vaikka viikon jokaiselle päivälle! Jos ei jaksa tehdä koko videoo läpi, niin tee vaikka ensimmäiset 2minuuttia ;)

 Ulpun taukojumppa

Ville-Mikon taukojumppa

Juhan taukojumppa

Ulpun taukojumppa

Päivän pieni ryhtiliike

Juhan taukojumppa

 

Energiaa viikkoosi ja hyvää vointia selällesi toivottaa 

Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

 

Ps. Me valmennetaan tällä hetkellä studiolla, ulkona, Zoomin kautta etänä sekä yhteistyö saleilla. Mikäli SINÄ haluat tulla kokeilemaan treeniä jonkun Ulpustudion valmentajista kanssa, voit varata oman valmennustapaamisen kympillä [email protected] tai 040-7218478

Juha Hyyrynen, Sinun kunto- ja voimavalmentajasi

Katherine Streeton, Kahvakuulaekspertti ja liikkuvuuden puolestapuhuja

Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️