Teknisesti oikein

 

Mä oon harrastanut erilaista liikkumista ja liikuntaa 3 vuotiaasta asti. Mä olen valmistunut balettitanssijaksi 2007, personal traineriksi 2016, olen valmistunut myös ryhmäliikuntaohjaajaksi, trx ohjaajaksi, aerial yoga ohjaajaksi, sertifioiduksi jooga ohjaajaksi - läpikäynyt vaikka mitä koulutuksia ja SILTI mä keskityn mun teknisiin suorituksiin treeneissä JOKA PÄIVÄ. Mietin miten mä voisin parantaa mun omaa tekniikkaa JOKA PÄIVÄ. Ja nalkutan tekniikasta mun asiakkaille JOKA PÄIVÄ. Toivottavasti osaan myös kehua asiakkaitani joka päivä, koska olen heistä ihan jokaisesta TODELLA TODELLA YLPEÄ ❤️

 

Ihmiskeho on laiska ja mukavuudenhaluinen ja se muuttuu joka päivä

 

Mun mielestä yks hupaisimmista asioista mitä mä olen itse sekoillut on, kun mä pidin keppijumpan yhdessä Ulpustudion joulukalenteriluukussa joku pari vuotta sitten. Siinä tehtiin valakyykkyjä ja mä katsoin että mikä helvetti tossa kamerassa on kun sen kuva on ihan vinossa. Jälkikäteen huomasin, että kuva oli ihan suora mutta tällä naisella oli kädet eri korkeudella. Ilmeisesti toisen puolen lapatuki oli pettänyt. Sama juttuhan se mulla on tempauksessa - paino on usein hieman vinossa. Jälkikäteen sen näkee videolta, mutta tehdessä on vaikea korjata tai edes tajuta että tekee väärin.

Sitä voi kuvitella tekevänsä ihan oikein asioita, vaikka tosiasiassa tekniikka saattaakin jostain kohtaa pettää kesken suorituksen. Mun yks asiakas halusi oppia punnertamaan oikein ja käytiin läpi miten selkää piti pyöristää ”niin kuin kissa tekee”. Kyseinen tyyppi teki työtä käskettyä ja selkä oli notkolla. Vasta kun mä otin hänestä kuvan ja näytin miltä se selkä näyttää, alkoi viesti mennä perille. Usein me kuvitellaan tekevämme ihan oikein ja varmasti yritetäänkin, mutta se miltä keho tuntuu ja miltä se näyttää - voi olla ihan erilaisia totuuksia. Ja siinä ei auta muu kuin hioa sitä omaa tekemistä. Antaa jonkun korjata sitä ulkopuolelta tai ottaa itsestä videoita ja analysoida sitä liikettä. Sitten on vielä se ongelma, että joku ihminen näkee kehon liikeradat paremmin kuin joku toinen. Yks mun asiakas sanoi hyvin, että se voi kyllä havaita, jos jonkun liikesuoritus on pielessä, mutta se ei välttämättä osaa korjata sitä tai edes kertoa MIKÄ siinä on pielessä. Oikeiden liikeratojen hahmottaminen eri kehotyyppien ja erilaisten kehojen kanssa on vuosien työn aikana opittua ammattitaitoa. Ensin pitää osata liike ja sen vaatimat tekniset edellytykset teoriassa, sitten pitää osata asettaa oma keho tekemään ne ja sitten vielä osata lukea sama jokaisen erilaisen yksilön kehosta. Ja tää on melkein kuin salakieltä, koska jokaisen keho on ihan oma uniikki kappaleensa. Ei ole toista samanmoista.

Kun keho väsyy, se haluaa usein mennä kasaan ja nostaa hartioita korviin. Ja se tapahtuu ilman että sitä itse huomaa. Maastavedossa on lyhyempi matka nostaa tanko selkä pyöreänä ylös, eli tottakai se keho haluaa tehdä niin. MUTTA samalla se pyöreä selkä aiheuttaa maastavedossa tilanteen että se selkä voi mennä rikki. EIKÄ KUKAAN HALUA HAJOTTAA OMAA SELKÄÄ MINKÄÄN TYHMÄN TREENILIIKKEEN TAKIA. Mä nään päivästä toiseen ihmisiä, jotka nostaa pyöreällä selällä ja voi noston jälkeen nähtävästi ihan hyvin. Mä myös tunnen henkilökohtaisesti ihmisiä, jotka ovat nostaneet maasta pyöreällä selällä, eikä muuten nosta enää ikinä maasta. Se voi olla kerrasta poikki tai se voi olla puolen vuoden treenit väärällä liikeradalla. KUKAAN ei voi ennustaa sitä etukäteen. Sen takia mun mielestä treenaaminen isoilla painoilla saa jännittää, ehkä jopa vähän pelottaakin. Sehän tuo lisää valppautta siihen tekemiseen ja kunnioitusta niitä painoja kohtaan. Treenataan huolella ja treenataan hyvin  - joka päivä! Silloin se keho pysyy kunnossa. Ei ole kyse siitä kenellä on ne salin isoimmat painot, vaan on kyse sen oman kehon toimintakyvyn kehittämisestä ja sun kehon hyvinvoinnista.

Keho muuttuu joka päivä, se myös tuntuu erilaiselta joka päivä, joten sen takia liikkeetkin tuntuvat erilaisilta päivästä riippuen. Tekniikka hukkuu helposti oman kehon tuntemuksiin. Samalla tavalla kun on hyvä tunnustella kehon fiiliksiä, on tärkeää tarkkailla sitä myös ulkopuolelta. Joskus jos mä vahingossa nään vähän pieleen menneen suorituksen salilla, niin mä saatan kävellä henkilön luo ja kysyä, saanko ottaa sen suorituksen nauhalle hänen omaan puhelimeen. Kukaan ei toistaiseksi oo kieltäytynyt tästä. Sit mä kuvaan sen tyypin suorituksen, näytän sen sille ja kysyn ”huomaatko siinä jotain mikä olis pielessä?” Usein tyypit on siinä vaiheessa itsekin, että oho, mites se nyt noin. Ja sit ehkä pohditaan jotain teknisiä juttuja. Ei se sen ihmeempää oo. Mä katoin kerran jotain mun kahvakuulatunnin lämmittelyä jälkikäteen nauhalta ja olin ihan shokissa kun mun hyvää huomenta liike oli ihan selkä notkolla suoritettu. Liike jota mä teen IHAN JOKA PÄIVÄ monta kertaa päivässä ja luulen että kiinnitän siihen myös huomiota, niin ehei AINAKIN tuo yks kerta, niin en kyllä kiinnittänyt. Eihän se niin vakavaa oo, jos heiluu kepin kanssa miten sattuu, mutta mielumminhan sitä yrittää antaa keholleen sitä signaalia, että aina kun liikutaan, niin liikutaan ajatuksen kanssa ja huolellisesti. Ei vara venettä kaada.

 

 

Jaksa kiinnostua tekniikasta joka päivä. Mäkin jaksan!

Jos näät mut treenaamassa itekseni Töölön punttiksella, niin multa saa aina tulla kysymään treenivinkkejä JA mulle saa antaa treenivinkkejä. Tää on mun työ - mutta ihan yhtälailla tää on mun harrastus - samalla tavalla kuin se ehkä on sitä sulle. Sen takia mäkin käyn Ulpustudiolla treenaamassa meidän upeiden valmentajien kanssa. Mä oon nyt jo melkein pari kuukautta vahvistanut mun syviä lihaksia Marjiksen pilates valmennuksessa ja pinnallisia lihaksia Juhan voimavalmennuksen pienryhmässä. Ja ihan kiltisti kuuntelen ja otan vastaan ohjeita. Jokainen valmentaja ehkä opettaa asioita vähän eri tavalla ja vähän eri sanoin, mutta meillä kaikilla on ihan sama tarkoitus: auttaa sua eteenpäin sun omalla liikunnallisella polulla, niin että sä olet terve, vahva ja hyvinvoiva.

 

Me valmentajat tehdään päivästä toiseen tätä työtä, pohditaan liikkeen liikeratoja, parannetaan sekä omaa että asiakkaiden tekniikkaa, hiotaan mielikuvia. Aina välillä joku kysyy, että voinko ottaa yhden valmennuskokeilun, että katotaan kaikki tärkeimmät tekniikat läpi, niin sit mä pärjään salilla sen jälkeen itekseen. En usko että koko maailmasta löytyy ihmistä, joka on NIIN taitava valmentaja, että pystyy yhdellä kertaa tuohon. Kokeiluun voi tulla inspiroitumaan, hakemaan fiilistä, kysymään neuvoja, mutta liikuntaan, omaan kehoon ja sen liikuttamiseen kannattaa käyttää aikaa, energiaa, keskittymistä ja rahaakin. Kun pelissä on aito kiinnostus ja panostus, se kantaa kyllä hedelmää koko elämään. Kun treenaa laadukkaasti, rakentuu siitä koko kehon ja mielen voima! Laadukas treenaaminen pitää paitsi kehon terveenä ja toimintakykyisenä, se myös tuo niitä tuloksia - parhaimmillaan sekä arkeen että vapaalle!

Ulpustudiolla onnistutaan yhdessä!

 

Treeniterkuin Ulpu Puhakka, Kehonhallinnan Koreografi

 

Ps. Jos haluat treenata meidän pienryhmissä, tsekkaa täältä

 

https://studio.mykajabi.com/pienryhmavalmennus-26792d59-6c3a-4446-8775-a6e12b2f23bc

 

Pps. Jos haluat henkilökohtaista valmennusta, lue lisää täältä

 

https://studio.mykajabi.com/henkilokohtainen-valmennus-5ed56e06-73b0-4f7f-8fbe-f1f78127b44e

 

Ppps. Ja jos haluat tilata Ulpustudion uuden collegepaidan, seuraa näitä ohjeita:

Valitse väri:

Navy Blue

Vaaleanpunainen

Harmaa

Musta

 

Valitse koko (unisex malli):

XXS-XXL

 

Maksa paita 35eur

Ulpu Dance Company Oy

Tilinumero:

FI45 1063 3000 2284 09

Viesti: paita tilaus, oma nimi

 

Jos haluat kuitin, niin ilmoita siitä erikseen

 

Lähetä screenshot maksusta, ja kerro sun valinnat, väri & koko

Voit lähettää puhelimitse

040 7218478

tai s-postitse

[email protected]

 

Paidan voi sovitusti noutaa studiolta, tai voimme sopia postituksesta erikseen.

 

 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️