+ - 10kg ja silti ihan tosi hyvä ihminen

Eilen kysyin yleisöltä kahden kuvan välillä, kummassa kuvista näytän 5kg painavammalta, kummassa 5kg kevyemmältä. Jatkokysymys, johon toivoin vastausta oli: vaikuttaako 5kg mun viehättävyyteen.


 

Esitin nämä kysymykset, koska tälläkin hetkellä moni pohtii omaa painoaan ja on sitä mieltä että paino vaikuttaa omaan tuntemukseen itsestä ja omasta olosta - moni toivoo tälläkin hetkellä painonpudotusta ja on ryhtynyt jos jonkinlaisiin toimiin..

NÄITÄ TUNTEMUKSIA EN KIELLÄ.

Jos mä nyt laitan 10kg:n painoliivin päälle, niin tottakai mun elämä tuntuu raskaammalta ja sitä kautta vaikeammalta. MUTTA harvemmin sen 10kg tulee silmänräpäyksessä omaan kehoon, vaan se on usein useampien viikkojen - ehkä kuukausien tai jopa vuosien tulos. Silloin, kun se paino tulee pidemmällä aikajaksolla, se keho on myös oppinut tavalla tai toisella kantamaan sitä painoa. Toisilla on tilanne että paino on jojoillut jo vuosikausia, eikä tilanteeseen olla tyytyväisiä. Usein sen jojoilun seurauksena paino pikkasen nousee koko ajan - eikä tähän auta se että ryhdytään jälleen kerran uudelle dieetille. 

TOTTAKAI, saa asettaa omaksi tavoitteeksi painonpudotuksen. MUTTA se pitää tapahtua JÄRKEVÄSTI JA HYVÄLLÄ MIELELLÄ. Ei niin että tuijotetaan vatsamakkaraa vihaisesti peilistä ja puhutaan omasta kehosta rumasti ja liikutaan koko ajan maksimisykkeellä ja teholla, koska treenin pitää näkyä ja tuntua ja olla kärsimystä koko maksimaalisen ajan. Sori kaverit, ei se vaan mee niin. Pysyviä tuloksia tehdään hyvällä fiiliksellä ja järkevällä tekemisellä. Ei kuuriluontoisilla ratkaisuilla. 

Paino on oikeesti VAIN NUMERO. Mun paino on vaihdellut tässä samassa pituudessa ihan vaikka viimeisen VIIDEN vuoden sisällä 66kg-78kg välillä (ELI 12kg vaihdellut munkin paino).

SE PAINO EI OLE vaikuttanut siihen millä mielellä mä herään aamulla, millä mielellä mä lähden töihin, millä mielellä mä treenaan tai millä mielellä mä menen nukkumaan illalla. Noihin asioihin vaikuttaa kyllä tosi moni muu asia. Mutta lopulta mä teen itse JOKA IKINEN PÄIVÄ sen päätöksen, että TÄNÄÄNKIN VOI OLLA HYVÄ PÄIVÄ tai EHKÄ JOSKUS JOPA SE ELÄMÄN PARAS PÄIVÄ. Ja voin kertoo että on helkutin paljon helpompaa elää, kun näkee vähän positiivisia asioita ympärillään ja tuntee että on vastuussa siitä omasta tekemisestä. Et ehkä usko, mutta oon mäkin joskus eläny siellä, missä kaikki on päin persettä. JA TIEDÄN: Ainahan tää ei oo valinta kysymys, mutta aika usein on tai ainakin aika usein siihen voi vaikuttaa jollain tavalla. 

Takasin siihen painoon… Ja ulkonäköön…
Mun paino myös vaihtelee päivittäin ainakin -2kg + 2kg - ihan riippuen vuorokauden ajoista. Ja sit kuukausittain mun paino vaihtelee ainakin -3 + 3kg riippuen siitä, missä kohtaa mun kuukautiskierto on menossa. Ja sekin on ihan ok.

En mäkään aina ole ollut tyytyväinen mun kehoon. Enkä mäkään oo aina halunnu käyttää shortseja. Mutta nyt oon tyytyväinen ja nyt käytän shortseja - LUULTAVASTI SIKSI ETTÄ LÖYSIN SOPIVAN KOON JA SOPIVAN MALLIN OMILLE JALOILLENI. Pitää siis vaan jaksaa jatkaa shoppailua 😅 (joo muistathan, että kulutusta kuitenkin kohtuudella, koska luonto)
Ja tyytyväinen oon omaan kehoon luultavasti, koska oon kouluttanu omaa päätä. Ja heitin suurimman osan farkuista pois. Sekin autto aika tosi paljon 😂 Yhdet farkut ostin tosin just kun ne oli niin MUKAVAT päällä.

 Ja sillä tyytyväisellä ololla ja keholla juoksin just 58km, vaikken koe olevani mikään juoksija, vaan monipuolinen aktiivinen kuntoliikkuja. Väitän että paskalla fiiliksellä en ois päässy yhtä pitkälle. 
 

Mutta siis pääosin mun vaatekaappi koostuu treenivaatteista ja mekoista, vaatteista jotka istuu mun päälle, ei purista, ei kiristä ja joissa mä tunnen itseni sopivaksi. Ja mun vaatekoko vaihtelee M-XXL EIKÄ SEKÄÄN HAITTAA MUA YHTÄÄN!

Jos sulla on joku fiksaatio, että pitää mahtua XS koon vaatteisiin ja painon pitää alkaa jollain tietyllä numerolla, niin mä oon tosi pahoillani. Näillä spekseillä sun elämä on varmasti tosi rankkaa, koska noihin vaatekokoihinkaan ei enää voi oikein luottaa. Saattaa saada ihan mitä sattuu.

Ja jos sulla on fiksaatio että sun pitää näyttää bikinifitness muikkelilta, niin muista, että suurimmalle osalle meistä sellaisen täysin trimmatun vartalon ylläpitäminen päivästä toiseen ei vaan oo terveellistä taikka järkevää. Eikä se oo luultavasti hauskaa muutenkaan. Ja jos on sellanen tavoite, niin sit ei kyl pitäis olla yhtään stressiä minkään asian tiimoilta. Varsinkaan sen tiimoilta että pitää olla tietyn näköinen. Koska stressihän lihottaa. Ja vanhentaa. Ja kaikkee kurjaa. Mutta jos sä valmiiks näytät siltä bikini muikkelilta tai rasvattomalta muskeli mieheltä , niin oo ilonen siitä. Kaikki ei näytä. 

 

Mullekin on sanottu monta kertaa, että mä näytän vääränlaiselta

Mun nuoruus ja aikuisuus meni pitkälle siinä että muiden mielestä näytin ja koin sitten itsekin olevani väärän kokoinen ja näköinen. Mä tanssin balettia ja aika usein oli ongelma, miten mun vartalo mahtuu esiintymisvaatteisiin, vaikka olin ihan normaalikokoinen. Pojilla oli toisinaan vaikea nostaa mua, koska olin varmaan balettiluokallani se painavin tyttö (ja myös se tyttö, jolla oli aina epämukava olo olla nostettavana). Mä en ainakaan oo kuullu, että mun luokan pojille oltais sanottu että menkääpäs punttisalille tai harjoitellaanpas näitä nostotekniikoita, mutta mua kehotettiin useampaan otteeseen pudottamaan painoa. Ulkomaan treenileirillä sain baletinjohtajalta joka viikko kirjeen, jossa luki, että laihduta 6kg. Oli siinä kirjeessä varmaan jotain muutakin, mutta mitään muuta mä en muista. Yks poikaystäväkin sano mulle, että se luultavasti jättää mut jos musta tulee lihava. Välillä harmiteltiin ihan joukolla, kun Ulpu tanssii hyvin, mutta näyttää vääränlaiselta.

Jopa mun valmentajan uran aikana yhen työkaverin mielestä mä en näyttäny valmentajana tarpeeks hyvältä tekemään toimivia saliohjelmia. Jännä juttu jos valmentajan ulkonäkö onkin se, millä saadaan asiakkaalle niitä tuloksia aikaseksi...

Onneksi mulla on ollut hyvä kasvuympäristö ja oon ajatellu omillakin aivoilla, sillä....

Mun oma ajatus on kuitenkin aina ollut se, että kun mä teen jatkuvasti hyviä, merkityksillisiä ja tärkeitä asioita itselle ja muille, niin mun ulkonäkö on toissijainen asia. Ja mun omasta mielestä todellinen kauneus on sitä että on sinut itsensä kanssa ja nauttii elämästään kunnioittaen sekä itseään että muita. Ja nää asiat ei koskaan ole kiloista kiinni. Myös se, että pystyy kulkemaan suorassa ja osaa kantaa oman kroppansa ylpeydellä on kiinni voimasta ja ryhdistä - ei painosta. 

Ja hei! Hyviä vastauksia tulikin mun kyselyyn - kukaan ei toistaiseksi kokenut, että olisin ollut viehättävämpi -5kg tai + 5kg kuvassa. Moni jopa ei olisi tullut ajatelleeksi kiloja, ellei niitä olisi etukäteen pyydetty arvioimaan. 

Saako painonpudotuksesta kuitenkin haaveilla tai saako sitä tavoitella?
No tietysti saa! Ja tottakai sitä saa tavoitella! Mutta älä vaan lähde mihinkään ehdottomaan dieetti hommelin perään pudottaa niitä kiloja. Äläkä yritä tiputtaa sitä painoa liian nopeasti. Sitoudu siihen että sä haluat elää terveellistä ja ihanaa elämää 💚 Ja sitoudu siihen että alat tykkäämään itsestäsi ja siitä terveellisestä elämästä. Se on tärkeetä. 


Eli mitä pitää tehdä, jos haluaa pudottaa painoa?

Nukkua, syödä hyvin, liikkua järkevästi, löytää tasapainoinen elämä - ei mennä liian kovaa ääripäästä toiseen.

SILLÄ
Paino ei koskaan putoa tasaista vauhtia vaikka laskisi kaloreita aamusta iltaan.
Paino ei todellakaan välttämättä putoa, vaikka liikkuisi verenmaku suussa päivästä toiseen.
Paino ei välttämättä putoa vaikka kieltäisi kaikki maailman herkut itseltään.
Paino ei myöskään putoa, jos syö pelkkiä herkkuja.
Paino ei välttämättä myöskään putoa vaikka palkkaisi maailman parhaan valmentajan.

 
Mutta paino usein putoaa, kun tekee oikeita asioita pitkäjänteisesti ja rennolla otteella nauttien itsestään ja elämästään siinä samalla. (tätä kannattaa lukea aika monta kertaa ääneen itselleen)

Ne oikeat asiat jokaiselle:
⁃ Sellainen elämäntapamuutos, jota haluaa ja jaksaa pitää mukanaan vuodesta toiseen
⁃ Ne pienet asiat, joihin on valmis sitoutumaan
⁃ Motivoituminen omaan projektiin hyvällä mielellä elämän jokaisena päivänä

Painonhallintaa auttavia asioita voi olla esim:

◦ Aamiaisen löytäminen omaan elämään
◦ Ateriarytmin ylläpitäminen
◦ Kasvisten, marjojen, hedelmien lisääminen omaan ruokavalioon
◦ Uskallus syödä riittävästi
◦ On tarpeeksi järkevä jättääkseen pikakikat ja dieetit taakseen
◦ Unen ja unenlaadun parantaminen - suurin osa ihmisistä oikeesti tarvii sen 8h unta joka ikinen yö
◦ Stressinhallinnan opettelu
◦ Tukevat ihmissuhteet, mahdollisesti se kannustava kiva valmentaja
◦ Sopivan liikunnan löytäminen omaan elämään


Lopulta painonhallinta on tosi yksilöllistä. Se miten naapurin koiran tai kaverin painonpudotus menee, ei vaikuta sun painonpudotukseen. Kaikki voi tehdä about samoja asioita ja ”joutua” silti eri lopputuloksiin. Ja toisaalta kaikki voi tehdä ihan eri juttuja ja päätyä suunnilleen samoihin tuloksiin. Mutta ennen kaikkea IHAN JOKAINEN VOI ONNISTUA - SINÄKIN ❤️

 

Ja sit vielä se KAIKKEIN TÄRKEIN JUTTU: 

 

SÄ OLET RAKAS JO NYT. Et vasta sitten kun jotain on tapahtunut. (tää kannattaa lukee kans aika monta kertaa ääneen itselleen.) Ehkä jopa hokea päivittäin itselleen että "MÄ OLEN RAKAS". 

 

 

Kaikella rakkaudella elämää, olemista ja tavoitteellista tekemistä kohtaan

Ulpu

 

Ps. Tän jutun saa jakaa sille, jolle sä luulet että tästä olis jotain hyötyä. 

Pps. Mun valmennukseen kohti terveellisiä elämäntapoja pääsee jopa verkossa - lue lisää täältä: 

https://www.ulpustudio.com/kesakuntoon-valmennus

Ppps. Saat myös halutessasi varaa mulle henk koht valmennuskokeilun 49eurolla (norm 100eur), jossa voidaan laittaa sun valmennussuunnitelma alulle. Tällä hetkellä mun valmennukseen on 1 vapaa henk koht paikka, pienryhmävalmennuksiin on muutama vapaa paikka helmikuussa.  Jos haluut varata kokeilun, joka ei vielä sido sua mihinkään, nakkaa mulle whatsapp viesti 040 7218478, tai lue lisää:

Kokeile valmennusta

 

KILOT VAIHTUU - MUTTA SIELU SÄILYY

 

Tähän loppuun ajattelin että sopis vielä tämmönen kuva, jossa mä vielä 35 vuotiaanakin syön suklaata kuin leipää. Lapsena saatoin syödä mummulassa koko levyn. Tässä tapauksessa söin muutaman rivin. Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin. 

Close

50% Complete

Tilaa lahjakortti täyttämällä oheinen lomake

Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja saat maksuohjeet lahjakorttiin (lahjakortin voi ostaa itselleen liikuntaetuuksilla, laskulla, tilisiirrolla tai maksulinkillä).

Maksun jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostin liitteenä (PDF) tai kirjeenä (KORTTI).

Kiireellisissä tapauksissa lähetä suoraan viestiä

040 721 8478 ❤️